اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (ع) تبیین کرد

سفارش امیرالمؤمنین علی (ع) در خطبه عید فطر

مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (ع) گفت: مهم‌ترین سفارش امیر مؤمنان علی (ع) به شرکت‌کنندگان در ضیافت الهی در روز عید فطر این بود که بازار تهمت و نسبت‌های ناروا باید برچیده شود.

سفارش امیرالمؤمنین علی (ع) در خطبه عید فطر

به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (ع)، حجت الاسلام والمسلمین مهدی اسماعیلی گفت: ماه روزه و بندگی خدا را در حالی به پایان می‌بریم که حرارت و سوزش آفتاب در طولانی‌ترین روزهای سال با قدرت و شدت ادامه دارد و روزه داران نیز با این ماه پر برکت و با مشاهده هلال ماه نو آرام آرام خداحافظی می‌کنند و روز عید فطر و شادباش فرشتگان به روزه‌داران و روز هدیه دادن به محرومان و نیازمندان و روز سپاسگزاری به درگاه خداوند فرا می‌رسد.

وی ادامه داد: فطر را از آن نظر فطر گویند که سالک الی‌الله در فرصت ارزشمند ماه خدا جان و روانش را از آلودگی‌ها شستشو داده است و چونان روزی که از مادر متولد شده بود و روان و جانی خالی از هر پلیدی و گناه، به فطرت سالم خویش دوباره باز می‌گردد.

مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (ع) در مورد اعمال شب و روز عید فطر خاطرنشان کرد: از اعمال ارزشمند شب و روز عید سخن بسیار گفته‌اند که از جمله غسل در این شب و آمادگی برای حضور در جشن عبادت، با بدنی پاک و تمیز است. احیا و شب زنده داری باید پایان بخش این ماه باید باشد و امام باقر(ع) می‌فرماید «پدرم شب عید فطر را با نماز و راز و نیاز می‌گذراند و در مسجد شب زنده‌داری می‌کرد.»

اسماعیلی در مورد اعمال دیگر روز عید گفت: بر اساس نقل سید ابن طاووس از دیگر اعمال مستحب در روز عید زیارت امام حسین(ع) و ارتباط با آن امام صبور است، یعنی پیوند روزه با امامت.

مدیر گروه حدیث پژوهشکده به فلسفه پرداخت زکات فطره اشاره کرد و گفت: پرداخت مقداری از درآمد سالیانه با عنوان زکات و صدقات از دستورات و فرمان‌ خدای سبحان است که هدف از آن بر اساس سخن صریح خداوند متعال، پاکیزه شدن جان و اموال و تربیت انسان‌ها با انگیزه تزریق روح تعاون و کمک به افراد ضعیف و نیازمند جامعه است.

وی ادامه داد: تزکیه و زکات پاک شدن و پاک کردن است و پرداخت زکات و صدقه از مهم‌ترین مصادیق تصفیه جان و مال است.

این استاد حوزه در ادامه با استفاده از سخن امیرالمؤمنین در این زمینه گفت: امیر مؤمنان علی (ع) می‌فرماید«پرداخت زکات فطره نقص‌ها و کاستی‌های زکات واجب مالی را جبران می‌کند.»

وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین سفارش امیر مؤمنان علی (ع) به شرکت‌کنندگان در ضیافت الهی که در روز عید فطر سخنانش را می‌شنیدند این بود که بازار تهمت و نسبت‌های ناروا باید برچیده شود؛ زیرا نخستین آفت آلودگی‌های فرد و جامعه است.

انتهای پیام/2258/ک/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول