اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

ناکارآمدی 24 طرح احیای دریاچه ارومیه

علیلو: طرحی دارم که در کمتر از 3 سال حیات دوباره به دریاچه ارومیه می‌بخشد

نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی از ناکارآمدی 24 طرح احیای دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: طرحی را در دست دارم که در کمتر از سه سال می‌تواند حیات دوباره به جان دریاچه ارومیه ببخشد.

علیلو: طرحی دارم که در کمتر از 3 سال حیات دوباره به دریاچه ارومیه می‌بخشد

علی علیلو امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: یکی از انتقاداتی که به عملکرد آقای احمدی‌نژاد و معاون اول ایشان رحیمی وارد است اقدامات دولت در رابطه با دریاچه ارومیه است.

وی افزود: دولت گذشته مدیون مردم منطقه در رابطه با دریاچه ارومیه است.

علیلو با اشاره به 24 مورد مصوبه در رابطه با این دریاچه گفت: دولت حتی نتوانست یک مورد از این طرح‌ها را عملیاتی کند که حداقل مردم منطقه را دلخوش کند.

نماینده شبستر در مجلس در عین حال هیچ کدام از این طرح‌ها را دوای درد دریاچه ارومیه ندانست و گفت: این طرح‌ها در عین حال که هزینه‌بر هستند راهکار مناسبی برای احیا و یا جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه نیستند و اگر همه این طرح‌ها هم عملیاتی می‌شد آب از دست رفته به جوی دریاچه ارومیه باز نمی‌گشت.

این نماینده مجلس نهم بر ناکارآمدی طرح‌های یاد شده تاکید کرد و گفت: طرحی را در دست دارم که در کمتر از سه سال می‌تواند حیات دوباره به جان دریاچه ارومیه ببخشد.

وی که از ارائه جزئیات این طرح خودداری کرد گفت: هزینه این طرح بسیار مقرون به صرفه‌تر از هزینه 24 طرح قبلی است و با عملیاتی شدن آن نه تنها شاهد احیای دریاچه ارومیه بلکه رونق و توسعه بخش کشاورزی نیز خواهیم بود.

در سال 1356 براساس مصوبات MAB (انسان و کره مسکون) به عنوان یکی از مناطق بین‌المللی ذخیره‌گاه‌های زیست کره در سطح جهان به ثبت رسیده است. این دریاچه با تمام جزایر آن در سال 1354 به عنوان یکی از تالاب‌های بین‌المللی در کنوانسیون رامسر ثبت و از طرف موسسه بین‌المللی تالاب‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین مناطق مهم پرندگان انتخاب شد. در این دریاچه در حال حاضر 27 گونه پستاندار، 212 گونه پرنده، 41 گونه خزنده، هفت گونه دوزیست و 26 گونه ماهی زیست می‌کند.

دریاچه ارومیه دارای 102 جزیره است که همه آن‌ها از سوی سازمان یونسکو به عنوان ذخیره‌گاه طبیعی جهان به ثبت رسیده‌اند. دریاچه ارومیه از نظر سطح آب‌های آزاد، بیستمین دریاچه جهان از لحاظ وسعت و شورترین بعد از بحرالمیت محسوب می‌شود. طول دریاچه از 130 تا 146 کیلومتر و عرض آن از 58 کیلومتر تا 15 کیلومتر (بین کوه زنبیل و جزیره اسلامی) متغیر است. حجم آب دریاچه ارومیه در مساحت 5 هزار و 822 کیلومتر مربع و با عمیق متوسط 5.4 متر بالغ بر 31 میلیارد مترمکعب برآورد شده است که این دریاچه متاسفانه در حال حاضر 13 میلیارد متر مکعب آب دارد.

شوره‌زارهای حاشیه دریاچه روز به روز وسیع‌تر و آب‌های زیرسطحی نیز شورتر می‌شوند. بادهای نمکی در آینده به یکی از تهدیدهای جدی منطقه تبدیل می‌شود و به گفته مسئولان امر، مزارع درجه یک حاشیه دریاچه ارومیه با تهدید نابودی مواجه هستند.

آواز پرندگان، رقص فلامینگوها و جست‌و‌خیز حیوانات حکم سراب را برایش دارد، اکنون سیراب شدن از آب به رؤیای شبانه‌ شیرینی مبدل شده که به رنگ امید درآمده است.

بسیاری از کارشناسان دولتی و غیردولتی این نکته را متذکر شده‌اند که با کاهش مساحت دریاچه ارومیه و خشکی تدریجی، دریاچه ارومیه به شوره‌زاری 8 میلیارد تنی تبدیل می‌شود که زیست‌بوم انسانی منطقه را از بین خواهد برد و در نهایت منجر به مهاجرت‌های ناخواسته و از بین رفتن بخش مهمی از کشتزارهای اطراف می‌شود.

انتهای پیام/60002/ع30/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول