اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آفریقا

ضمن اعلام همبستگی با آمازیغ‌های لیبی

آمازیغ‌های مغرب: موضع فاشیستی پارلمان لیبی محکوم است

جمعیت آمازیغ‌های مغرب ضمن اعلام همبستگی با لیبیایی‌های آمازیغ، به حاشیه رانده شدن این قوم از سوی کنگره ملی لیبی را محکوم کردند.

آمازیغ‌های مغرب: موضع فاشیستی پارلمان لیبی محکوم است

به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری «لکم» مغرب، 31 نهاد مدنی آمازیغ در مغرب که عضو جریان آمازیغ این کشور هستند به حاشیه رانده شدن این اقلیت در لیبی را محکوم کردند.

نمایندگان اقلیت‌ها در کنگره ملی لیبی معتقدند کنگره در تصویب قانون تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی به پیشنهادهای آنها برای لحاظ شدن در قانون اساسی دائمی این کشور توجهی نکرده است.

در این بیانیه آمده است: آمازیغ‌های لیبی موضع فاشیستی مقامات کنگره ملی لیبی را محکوم می‌کنند. نمایندگان کنگره به اعتبار اینکه آمازیغ ها اقلیت هستند از آنها خواسته‌اند که تابع جمع باشند و به پیشنهادهای آنها درباره فرهنگ و زبانشان اهمیتی نداده‌اند و این امر هویت و حقوق اساسی اقلیت‌ها را هدف گرفته است.

جریان آمازیغ مغرب ضمن اعلام حمایت از پیشنهاد آمازیغ‌های لیبی تاکید کردند باید در قانون اساسی لیبی حقوق همه اقوام و اقشار جامعه لیبی تضمین شود.

هیئت‌های آمازیغ در بیانیه خود از نیروهای دموکراتیک در لیبی و کشورهای شمال آفریقا خواست از حقوق اساسی آمازیغ‌های لیبی در مرحله تشکیل دولت مدنی دفاع کنند.

بربرها یا آمازیغ‌ها گروهی قومی و بومی مناطق شمال آفریقا، به‌ویژه در مراکش و الجزایر، و تونس و لیبی هستند، پیشینهٔ آنها مذهب اسلام، مسیحیت و یهودیت دارند.

آمازیغ‌ها قومی بیابانگرد بوده‌اند که از آغاز تا کنون تحت تأثیر اقوام گوناگونی مانند مصریان، یونانیان، فنیقی‌ها و کارتاژی‌ها، رومیان، وندال‌ها، بیزانسی‌ها و اعراب قرار گرفته‌اند.

به هر حال مردمان آمازیغ که در سرتاسر آفریقای شمالی از کانال سوئز در مصر تا رشته‌کوه‌های اطلس در مراکش و صحرای بزرگ آفریقا گسترش یافته‌اند، به رغم دارا بودن ویژگی‌های ظاهری و وراثتی گوناگون و یا حتی تفاوت در برخی از آداب که به سبب آمیختگی با نژادهای دیگر پدید آمده، از همگرایی فرهنگی و زبانی فراوانی برخوردارند.

بربرها مردمانی بیابانگرد بوده‌اند، اما به آرامی شهرنشین شدند.

زبان آمازیغ ریشه آفریقا-آسیایی دارد در سال‌های اخیر طرفداران سازمان جهانی آمازیغ تلاش‌های خود را منسجم تر نموده تا در کشورهای شمال آفریقا آن را به عنوان زبان رسمی تعیین نماید.

این تلاش با مخالفت گروه‌های سلفی و عرب‌های متعصب روبه رو شده است، مغرب، الجزایر و مالی پذیرفته‌اند که آمازیغ در مدارس و مناطق بربر نشین رسمی باشد.

بیشترین جمعیت آمازیغی در مغرب ساکن است.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول