به گزارش خبرگزاری فارس از گچساران، حیدر دارابی عصر امروز در جمع خبرنگاران این شهرستان با بیان اینکه روزه ماه مهمانی خداوند و گسترش الطاف الهی برای مؤمنان است، اظهار کرد: رعایت موارد بهداشتی و پزشکی در ماه رمضان از مهمترین نکاتی است که روزهداران باید آنرا برای حفظ سلامتی خود رعایت کنند.
وی افزود: مصرف چای کمرنگ، شیر گرم، فرنی و حلیم کمروغن در هنگام افطار میتواند مناسب باشد.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شهید علیزاده گچساران تأکید کرد: مصرف سیبزمینی آبپز، سبزیجات پخته مانند برگ کلم، کرفس، کلم بروکلی به همراه افطار مناسب است.
دارابی استفاده از نخود فرنگی و هویج، مقدار کم گردو، شیربرنج، توت، کمی کره و تخم مرغ آبپز را نیز از دیگر مواد غذایی مناسب برای وعده افطار عنوان کرد.
وی ابراز داشت: مصرف زولبیا و بامیه، سبب افزایش قند و چربی خون شده و برای سلامت روزهداران مضر است.
دارابی با تأکید براینکه هیچگاه افطار را با آب سرد، غذاهای سرد و نوشابه های گازدار آغاز نکنید، یادآور شد: مصرف آب سرد در هنگام آغاز افطار سبب ایجاد ناراحتیهای گوارشی میشود.
وی با توصیه به عدم مصرف غذاهای چرب در هنگام افطار افزود: آش رشته غلیظ همراه با پیاز داغ چرب، سبب موجب سوء هاضمه شده و برای افطار مناسب نیست و بهتر است آش رشته را به صورت رقیق، همراه با روغن کم مصرف نمائید.
این کارشناس مسائل بهداشتی در گچساران با اشاره به اهمیت حفظ آب بدن روزهداران در فصل گرما گفت: استفاده از مایعات ولرم سبب حفظ آب بدن میشود، همچنین در مواردی مصرف آبلیمو همراه با چای نیز میتواند سبب حفظ آب بدن روزهداران شود.
دارابی مصرف آب سرد با حجم زیاد را برای سلامت روزهداران مضر دانست و تصریح کرد: از خوردن قهوه در هنگام سحر خودداری شود اما چای نعنا از نوشیدنیهای بسیار مفید در ماه مبارک رمضان به شمار میرود.
وی با اشاره به سنت حسنه برپایی سفرههای افطار توسط ادارات، نهادها، مراکز آموزشی و اقشار مختلف مردم توجه به رعایت نکات بهداشتی و پزشکی را در برپایی سفرههای افطار خواستار شد.
انتهای پیام/82014/ش30/پ3003