اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در گفت‌وگو با فارس عنوان شد

نحوه صحیح استفاده از مواد غذایی در ماه مبارک رمضان

یک پزشک متخصص تغذیه با بیان اینکه هنگام افطار قند و فشار خون به دلیل مصرف مواد غذایی تا حدودی بالا می‌رود گفت: مبتلایان به این بیماری‌ها بهتر است برای گرفتن روزه و بهره‌مندی از آثار این ماه با پزشک معالج خود مشورت کنند.

نحوه صحیح استفاده از مواد غذایی در ماه مبارک رمضان

محمد حضوری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان بر ضرورت تغذیه صحیح تاکید کرد و اظهار داشت: باید برنامه‌ریزی غذایی در این ماه به گونه‌ای باشد که پس از اتمام ماه مبارک رمضان در نهایت تندرستی، 30 درصد کاهش کالری داشته باشیم.

وی با اشاره به چاقی برخی افراد پس از ماه مبارک رمضان بیان داشت: این افراد به دلیل زیاده‌روی در مصرف غذاهای چرب و مواد قندی پس از ماه مبارک رمضان دچار اضافه وزن می‌شوند.

پزشک متخصص تغذیه با بیان اینکه نباید در مصرف غذا در افطار و سحر زیاده‌روی کرد گفت: فلسفه ماه مبارک رمضان و روزه‌داری، حذف یک وعده غذایی و رسیدن به تندرستی است ولی برخی افراد در این دو وعده چنان زیاده‌روی می‌کنند که جای یک وعده حذف شده را نیز پر می‌کند.

وی مصرف غذاهای چرب و مواد قندی بیش از اندازه را عامل تجمع چربی در بدن دانست و بیان داشت: مصرف بیش از اندازه مواد پروتئین ضعف و تشنگی بیش از اندازه را برای روزه‌دار به همراه دارد که روزه را برای او طاقت فرسا می‌کند.

حضوری با تاکید بر اینکه باید توجه شایانی به تغذیه نوجوانان و روزه اولی‌ها در ماه مبارک رمضان داشت گفت: سحری نوجوانان باید به دلیل اینکه در سن رشد هستند تعدیل شود تا مشکلی برای تندرستی ایشان به وجود نیاید.

وی به مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان به عنوان شیرینی مخصوص این ماه پربرکت اشاره و ابراز داشت: برخی افراد از این شیرینی به صورت افراطی استفاده می‌کنند که سلامتی ایشان را به مخاطره می‌اندازد.

این پزشک متخصص تغذیه اضافه کرد: این ماده خوراکی در حرارتی بالا در روغن طبخ می‌شود که مصرف بیش از اندازه آن موجب تجمع چربی و مشکلات خاص می‌شود.

وی افزود: در صورتی که از زولبیا و بامیه فقط به عنوان شیرینی به صورت محدود برای تعدیل قند خون مصرف شود مشکلی در سلامتی افراد به وجود نمی‌آید.

حضوری بر لزوم سبک بودن و کم پروتئین بودن وعده سحری تاکید کرد و ابراز داشت: سبکی غذا موجب می‌شود که افراد در طول روز دچار تشنگی نشوند.

وی همچنین مصرف میوه و سبزی‌های تازه را مورد توجه قرار داد و گفت: به روزه‌داران توصیه می‌شود که در وعده سحری مصرف میوه و سبزی را در کنار صرف غذا داشته باشند تا در این روزهای گرم دچار تشنگی نشوند.

این متخصص تغذیه به چرایی مصرف سبزی و میوه در وعده‌های سحر و افطار پرداخت و بیان داشت: مصرف آب و یا آب میوه فراوان نمی‌تواند در تشنه نشدن افراد موثر باشد زیرا این مایعات پس از ساعتی از بدن دفع می‌شوند ولی آب موجود در سبزی و میوه به تدریج از بدن دفع می‌شود که نیاز به آب را در بدن تحریم نمی‌کند.

وی افزود: میوه‌ها از زمان مصرف تا افطار 85 درصد و سبزیجات تازه نیز تا 95 درصد آب در خود نگه می‌دارد که به این دلیل تشنگی در طول روز کمتر حس می‌شود.

حضوری با تاکید بر اینکه روزه داران هنگام افطار با افت قند خون مواجه هستند و به همین دلیل باید این نیاز را جبران کنند تصریح کرد: مصرف کم مواد قندی مانند شله‌زرد و خرما به دلیل اینکه به سرعت وارد خون می‌شود برای تعدیل قند خون روزه‌دار مفید است.

وی اضافه کرد: بهتر است که روزه داران روزه خود را با آب جوش، خرما و نان و پنیر باز کرده و پس از گذشت ساعتی نسبت به خوردن غذا اقدام کنند.

این متخصص تغذیه در بخش پایانی سخنان خویش با اشاره به وضعیت برخی بیماران مانند کسانی که به فشار خون و قند خون مبتلا هستند بیان داشت: بهتر است این افراد با پزشک خود در این راستا مشورت کنند زیرا که قند خون کمتر و یا بیشتر از 350 و کاهش و یا افزایش فشار خون به صورت ناگهانی تندرستی این افراد را به مخاطره می‌اندازد.

انتهای پیام/78005/ک40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول