به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حسن مرادی امروز در همایش طب سنتی که در سالن همایشهای دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد ابراز داشت: غذا باید با توجه به مزاج شخص متقاضی مصرف شود و این مصرف میتواند در کوتاه مدت یا بلند مدت عوارضی به دنبال داشته باشد.
وی تغذیه را ریشه همه حالات روحی و احساسات افراد دانست و گفت: در طب ایرانی تنها به خوردن غذا توجه نشده بلکه آداب پیش از خوردن و بعد از خوردن غذا تا زمانی که این غذا به سلولهای بدن و خون میرسد مورد توجه قرار میگیرد.
این پزشک متخصص طب سنتی با بیان اینکه نوع غذا و چگونگی خوردن غذا تأثیر بسیاری در زندگی و سلامتی افراد دارد گفت: عامل بسیاری از مشکلات جسمی و روحی مانند تشدید آلرژی، تپش قلب، بیماریهای گوارشی، بیش فعالی کودکان و ... را میتوان در نوع غذا و سازگاری آن با مزاج افراد جستجو کرد.
وی ادامه داد: در صورتی که غذا با شرایط فیزیولوژی جسم شخص مصرف کننده تناسب داشته باشد موجب سلامت افراد میشود.
مرادی نوع مزاج افراد را به سرد و گرم تقسیم کرد و گفت: غذاهای گرم دارای بوی تند، رنگهای تند مانند قرمز و نارنجی و طعم آنها شیرین، تلخ و شور است.
وی ادویههایی که بوی تند دارند را نیز گرم دانست و بیان داشت: غذاهایی که رنگ روشن، طعم ترش دارند سرد هستند که افراد با نوع مزاجشان باید غذای مناسب مصرف کنند.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: افراد لاغر اندام که چهره گندمگون دارند و در رفتار، حرکت چشم و تصمیمگیری سرعت عمل دارند افرادی گرم هستند و از نظر روحی و روانی افرادی شجاع بوده و به دلیل ویژگی ذاتی که دارند مثل آتش ناگهان شعلهور میشوند و معمولاً آدمهای بسیار تیز هوشی هستند.
مرادی برخی افراد لاغر دارای سطح انرژی پایین، حافظه متوسط، روحیه حساس با سرعت انفعالات پایین را افراد گرم مزاج دانست و گفت: هر یک از این افراد باید با در نظر گرفتن وضعیت مزاج خود غذای مناسب میل کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر وضعیت فعلی بیماری و سلامت جهان بیان داشت: برای ریشه کنی برخی بیماریها مانند آبله، طاعون، سیاه سرفه و یا کاهش بیماریهایی مانند تالاسمی، با استفاده از سلولهای بنیادین و دانش روز تلاشهای بسیاری در سطح جهان صورت گرفته است.
مرادی اضافه کرد: بیماریهای زنان، کم خونی، کبد چرب، دیابت و... در دنیای امروز رو به گسترش است و با وجود شناخته شدن این بیماریها ولی رشد آن در جامعه روز افزون است.
وی با تبیین دلایل این وقایع گفت: مهمترین دلیل بروز بیماریهای این چنینی، تغییر سبک زندگی مردم و تغییر مصرف تغذیه است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی قم آموزش را بهترین شیوه برای تغییر سبک زندگی مردم دانست و گفت: باید برای دستیابی به راههای کنترل بیماری تلاش کرد.
مرادی طرح پزشک خانواده را در اجرای برنامهای آموزشی صحیح طرحی مناسب ذکر کرد و گفت: باید اینگونه طرحها با آموزش زندگی صحیح به مردم ارائه شود و جلسههای منظم برای تعیین راهکار و رژیمهای غذایی مناسب به بیماران گذاشته شود.
مرادی پرداختن به سبک زندگی و اصلاح مدیریت شیوههای زندگی در جلوگیری از بیماری را مهمترین نقطه عطف طب سنتی عنوان کرد و گفت: طب سنتی ارائه دهنده غنیترین الگوهای بهداشتی سلامتی از طریق سبک زندگی و تغذیه است.
وی مباحث طب سنتی را بسیار جامع ذکر کرد و اذعان داشت: این شیوه درمانی به تمام ابعاد زندگی بشر توجه شایانی دارد و در مورد تمام مسائل زندگی سخن میگوید.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی قم با تاکید بر ویژگیهای طب سنتی اظهار داشت: پشتیبانی علمی و تجربی 8 هزار ساله بر اساس اصول، فلسفه، مبانی مشخص و جامع به همراه روشهای قانونمند کتب تخصصی از ویژگیهای طب سنتی است که علوم پزشکی روز دنیا بر اساس کتاب قانون بوعلی سینا تدوین شده و به حق نخستین دانشمند طب سنتی است.
وی با بیان اینکه جهان به دلیل گسترش بیماریها و هزینههای فراوان داروهای شیمیایی در حال بازگشت به سمت طب سنتی است افزود: بر اساس برنامههای تدوین شده در دانشگاه علوم پزشکی، امسال دانشگاه طب سنتی در قم راهاندازی شده و در نیمه دوم سال جاری نیز در سطح PHD دانشجو پذیرفته میشود.
انتهای پیام/78005/ش40