اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون استاندار آذربایجان‌شرقی خبر داد

حل مشکل خرید و انتقال واگن‌های متروی تبریز / افتتاح فاز نخست متروی تبریز تا مرداد

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی از حل مشکل خرید و انتقال واگن‌های مترو به تبریز خبر داد و گفت: واگن‌های مترو تا یک هفته آینده به تبریز منتقل می‌شوند و تلاش می‌کنیم تا مرداد ماه فاز اول خط یک متروی تبریز را افتتاح کنیم.

حل مشکل خرید و انتقال واگن‌های متروی تبریز / افتتاح فاز نخست متروی تبریز تا مرداد

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، محمد اشرف‌نیا ظهر امروز در نشست فرمانداران و بخشداران استان با اشاره به اینکه در سال 91 با وجود مشکلات اعتباری، اعتبار اکثر پروژه‌های مهر ماندگار استان تخصیص یافت، افزود: در بخش وزارت نیرو، 80 درصد اعتبارات طرح‌های مهر ماندگار استان در سال 91 تخصیص یافت و در سه ماهه اول امسال هم 22 درصد این اعتبارات ابلاغ شده است.

وی خاطرنشان کرد: در بخش وزارت راه و شهرسازی هم 98 درصد اعتبارات سال 91 و 26 درصد اعتبارات در سه ماهه اول سال جاری تخصیص یافته است.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به افتتاح تعدادی از طرح‌های مهر ماندگار استان در سفر چهارم هیئت دولت، گفت: یکی از این طرح‌ها، قطعه آخر آزادراه زنجان ـ تبریز بود که با افتتاح آن، این آزادراه به طور کامل مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

هزینه 500 میلیارد تومانی دولت برای آزاد راه زنجان- تبریز

وی با اشاره به اهمیت زیربنایی آزادراه تبریز-زنجان، افزود: دولت دکتر احمدی‌نژاد برای اجرای عملیات عمرانی این آزادراه در مجموع نزدیک به 500 میلیارد تومان هزینه کرده است.

پرداخت 520 میلیارد تومانی دولت به قطار شهری تبریز

اشرف‌نیا در ادامه با اشاره به طرح قطار شهری تبریز، اظهار داشت: دولت دکتر احمدی‌نژاد بیش از 520 میلیارد تومان به این طرح کمک کرده که اختلاف بسیار زیادی با مبلغ پرداختی شهرداری دارد در حالی که طبق مصوبه مجلس، سهم دولت و شهرداری از اعتبارات قطار شهری، 50-50 است.

وی با تاکید بر این که دولت با وجود مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها، کار را تعطیل نکرده، افزود: 80 درصد اعتبارات سال 91 و 25 درصد اعتبارات سال 92 تا این لحظه پرداخت شده و هفت کیلومتر از متروی تبریز از هر لحاظ آماده بهره‌برداری است.

اشرف‌نیا از حل مشکل خرید و انتقال واگن‌های مترو به تبریز خبر داد و گفت: واگن‌های مترو تا یک هفته آینده به تبریز منتقل می‌شوند و تلاش می‌کنیم تا مرداد ماه فاز اول خط یک متروی تبریز را افتتاح کنیم.

وی با بیان این که باقیمانده خط یک و همچنین خط دوی متروی تبریز هم در حال اجراست، افزود: اجرای هر کیلومتر از طرح قطار شهری، 70 میلیارد تومان هزینه در بر دارد.

مطالعات طرح قطار شهری تبریز در سال 1380 آغاز و عملیات اجرایی این پروژه که در پنج مسیر به طول 80 کیلومتر طراحی شده از سال 1384 آغاز شده است.

شبکه خطوط متروی تبریز شامل پنج خط مصوب است که چهار خط آن درون شهری و یک خط آن خارج از حومه است.

براساس برنامه‌ریزی انجام شده، مسیر اول به طول 17.2 کیلومتر از میدان ایل‌گلی تا کوی لاله و مسیر دوم به طول 22.4 کیلومتر از دانشگاه آزاد اسلامی تا قراملک است.

خط سه به طول حدود 15 کیلومتر و شامل 14 ایستگاه از فرودگاه تبریز آغاز و با عبور از میدان بزرگ آذربایجان و خیابان انقلاب، از طریق میدان دانشسرا و خیابان ارتش به پایانه بزرگ اتوبوس‌های بین شهری تبریز جنب بزرگراه شهید کسایی ختم می‌شود.

خط چهار هم به طول 10 کیلومتر شامل 10 ایستگاه به شکل حلقوی در مرکز شهر سه مسیر متروی تبریز را به هم ارتباط می‌دهد.

خط خارج از حومه (مسیر پنجم) نیز به طول حدود 20 کیلومتر به شهر جدید سهند ختم می‌شود.

خط یک متروی تبریز از ایل‌گلی تا کوی لاله به طول 17.2 کیلومتر از چهار بخش تشکیل شده ‌است.

بخش اول خط یک متروی تبریز که به ‌صورت تونل نیمه عمیق خواهد بود، از طریق ضلع غربی بلوار شهید باکری ایل‌گلی را به سه ‌راهی راهنمایی متصل می کند.

بخش دوم خط یک متروی تبریز از سه ‌راهی راهنمایی آغازشده و تا میدان دانشگاه ادامه خواهد یافت.(این بخش به ‌صورت تونل کم‌عمق در کناره جنوبی رودخانه قوری‌چای خواهد بود) همچنین پل غیرهمسطحی نیز بر روی بلوار 29 بهمن برای عبور مترو تعبیه شده‌ است.

بخش سوم خط یک مترو تبریز که به ‌صورت تونل عمیق خواهد بود، از میدان دانشگاه تا میدان ساعت و سپس میدان 22 بهمن و چهارراه لاله ادامه خواهد یافت.

بخش چهارم خط یک متروی تبریز که به‌صورت تونل نیمه عمیق احداث می‌شود، از چهارراه لاله شروع ‌شده و به پایانه لاله منتهی خواهد شد.

تحقق نیافتن وعده‌های متعدد افتتاح مترو تبریز در حالی به موضوع تکراری تبدیل شده که هنوز تکلیف ورود واگن‌های خریداری شده برای راه‌اندازی 6 کیلومتر اول خط یک مترو به تبریز مشخص نیست و بدیهی است که بدون وجود واگن، اصلا امکان راه‌اندازی این سامانه وجود ندارد؛ موضوعی که شهردار تبریز به عنوان متولی اصلی اجرای این پروژه، همواره امکان بهره‌برداری از مترو را منوط به ورود، نصب، آماده‌سازی و راه‌اندازی واگن‌ها به تبریز دانسته و هرگونه اعلام زمان قطعی در بهره‌برداری از متروی تبریز بدون در نظر گرفتن تأمین و وجود عنصری به نام واگن غیر ممکن است.

با تمام این احوال و با وجود بحث‌های فراوان در خصوص روند اجرایی متروی تبریز و دخالت‌های گاه و بی‌گاه افراد غیرمرتبط با آن، هنوز این سئوال نزد افکار عمومی بی‌پاسخ مانده است که بالاخره آرزوی مترو سواری شهروندان تبریزی و بهره‌مندی مردم برای بهره‌برداری این سامانه ریلی چه زمانی محقق و عملی می‌شود؟

انتهای پیام/60002/صا40/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول