اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

آغاز برداشت 800 هزار تن گندم از مزارع آذربایجان‌شرقی

آذربایجان‌شرقی ششمین قطب تولید گندم در کشور

برداشت 800 هزار تن گندم از مزارع آذربایجان‌شرقی و خرید همزمان محصول مازاد کشاورزان استان در 36 مرکز خرید آغاز شد.

آذربایجان‌شرقی ششمین قطب تولید گندم در کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، گندم ازجمله کالاهای اساسی و استراتژیک است که نقش و اهمیت زیادی از جنبه‌های مختلف، هم در تولید و هم مصرف دارد، براین اساس نیز کشورها به‌خصوص کشورهای توسعه‌یافته حمایت‌های زیادی برای تولید بیشتر این محصول در کشورشان حتی به قیمت خیلی بیشتر از بازار جهانی می‌کنند. همچنین تجارت این محصول در جهان، همچنان در حیطه قدرت چند شرکت بزرگ در کشورهای سلطه‌جو قرار دارد و این کشورها به طرق مختلف خواهان تداوم سیطره خود بر بازار این محصول اساسی هستند.

تقریبا بیشتر کارشناسان و خبرگان کشاورزی، ایران را کشوری مساعد برای تولید گندم و پتانسیل و توان تولید گندم در ایران را خیلی بیشتر از نیاز داخلی می‌دانند، به‌طوریکه در اواخر دهه 1370 و اوایل دهه 1380 دولت با اتخاذ سیاست‌ها و اقدامات مناسب، موجب افزایش تولید گندم شد و نه‌تنها آرزوی خودکفایی در تأمین نیاز مصرفی گندم کشور را تحقق بخشید بلکه حتی مازاد مصرف این محصول را به سایر کشورها صادر کرد.

آذربایجان‌شرقی یکی از قطب‌های تولید استراتژیک گندم در ایران است

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: آذربایجان‌شرقی با میانگین تولید 800 هزار تن گندم یکی از قطب‌های تولید این محصول استراتژیک در ایران است.

مسعود محمدیان با بیان اینکه در سال 91 بیشترین درصد سطح مبارزه با آفت سن در کشور با توجه به وسعت اراضی به این استان اختصاص داشت، افزود: در سال گذشته مبارزه زمینی با آفت سن غلات جایگزین مبارزه هوایی شده و در سطح 39 هزار و 728 هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌شرقی با این آفت مبارزه شد و باید گفت این میزان مبارزه در آذربایجان شرقی با میانگین 10 سال گذشته برابری می‌کند.

وی 13 شهرستان میانه، هشترود، چاراویماق، ملکان، مراغه، مرند، شبستر، تبریز، بستان آباد، هریس، اهر، سراب و ورزقان را شهرستان‌های سن خیز استان عنوان کرد و افزود: شهرستان‌های میانه، هشترود، چاراویماق و ملکان به دلیل نزدیکی به مناطق آلوده به آفت سن غلات همچون زنجان و مهاباد، مناطقی هستند که تمهیدات گسترده‌ای برای مبارزه با سن در آنها درنظر گرفته شده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه اطلاع رسانی به موقع به کشاورزان برای سمپاشی، تامین به موقع سموم کشاورزی از نمایندگی‌های مجاز و شبکه تهیه و توزیع سموم کشاورزی و ترویج و فرهنگ‌سازی برای مشارکت کشاورزان در امر مبارزه با آفات نباتی از جمله مواردی است که باید مدیران جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند، افزود: نقش مدیریت هماهنگی ترویج در این زمینه بیش از سایر قسمت‌ها است که باید پررنگ شود و این مدیریت لازم است با تبلیغات و اطلاع رسانی به موقع و گسترده بتواند ضمن آگاه سازی کشاورزان در مبارزه صحیح و اورژانسی با آفت سن در غلات از افت کمی و کیفی آن جلوگیری به عمل آورد.

وی بر لزوم همکاری تنگاتنگ فرمانداران شهرستان‌ها با ستاد مبارزه همگانی با سن غلات آذربایجان‌شرقی تاکید کرد و افزود: باید از تمام ظرفیت‌های شهرستان‌ها برای ارتقاء کمی و کیفی این محصول مهم و استراتژیک استفاده کرد.

محمدیان با بیان اینکه کشاورزان باید در مصرف سموم نهایت دقت را به عمل آورند تا اقدامات انجام شده همسو با حفظ و صیانت از محیط زیست باشد، افزود: آذربایجان‌شرقی با میانگین تولید 800 هزار تن گندم یکی از قطب‌های تولید این محصول استراتژیک در ایران است از این رو با همکاری و هماهنگی بین بهره‌برداران و کارشناسان ستاد مبارزه همگانی با سن غلات آذربایجان‌شرقی می‌توانیم به افزایش کمی و کیفی محصول گندم در سال 92 امیدوار شویم.

آغاز برداشت گندم از 430 هزار هکتار اراضی زیر کشت گندم در آذربایجان شرقی

ایوب ایرانی‌فام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مراغه گفت: امسال 800 هزار تن گندم از اراضی زیرکشت این استان برداشت می‌شود. 

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود تولید گندم در استان 200 هزار تن افزایش یابد، افزود: بارندگی‌های مناسب در پاییز سال گذشته و اردیبهشت ماه امسال، کشت مناسب و مبارزه دقیق با سن گندم از عوامل افزایش تولید گندم در استان است.

وی افزود: امسال در آذربایجان شرقی 430 هزار هکتار از راضی زیر کشت گندم رفته است.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه هشت نیز گفت: 36 مرکز خرید و انبار گندم شامل سیلوهای خصوصی دولتی و کارخانه‌های استان گندم مازاد کشاورزان را خریداری می‌کنند.

علی شامی‌نژاد با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی عامل خرید گندم مازاد کشاورزان استان است، افزود: تلاش خواهیم کرد که در سال‌جاری با برنامه‌ریزی مناسب و نظارت بر روند فعالیت‌های مراکز خرید، کشاورزان با مشکل مواجه نشوند.

وی افزود: بر اساس اعلام کشوری امسال قیمت هر کیلوگرم گندم مرغوب 720 تومان است و پول کشاورزان به صورت نقدی پرداخت می‌شود.

آذربایجان‌شرقی ششمین قطب تولید گندم در کشور است و 8 درصد گندم کشور در این استان تولید می‌شود.

انتهای پیام/60002/ع40/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول