اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

جاسوسی انگلیس در اجلاس جی ۲۰ خشم مسکو و آنکارا را برانگیخت

افشای جاسوسی سرویس‌های اطلاعاتی بریتانیا و آمریکا در نشست جی 20 سال 2009 موجب اعتراض روسیه، ترکیه و آفریقای جنوبی شده است.

جاسوسی انگلیس در اجلاس جی ۲۰ خشم مسکو و آنکارا را برانگیخت

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، روسیه، ترکیه و آفریقای جنوبی روز دوشنبه خشم و ناراحتی خود را از گزارش‌های منتشر شده مبنی بر جاسوسی سرویس‌های اطلاعاتی انگلیس و آمریکا در اجلاس جی 20، ابراز کردند.

گزارشی که اخیرا در روزنامه «گاردین» به چاپ رسیده نشان می‌دهد سرویس‌های اطلاعاتی بریتانیا در سال 2009 مکالمات تلفنی شرکت‌کنندگان در اجلاس جی 20 که در لندن برگزار شده بود را شنود می‌کرده و ارتباطات اینترنتی آن‌ها را کنترل می‌کرده‌اند.

با انتشار این گزارش، دولت ترکیه روز دوشنبه نماینده دولت بریتانیا را برای ادای توضیحات در مورد جاسوسی انگلیس از «محمد شیمشک» وزیر دارایی این کشور که در نشست جی 20 حضور داشته، فراخواند.

همزمان مسکو نیز از گزارش‌های منتشر شده مبنی بر شنود مکالمات تلفنی «دیمیتری میدویدیف» رئیس‌جمهور وقت روسیه که در آن زمان در لندن به سر می‌برده از سوی سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، ابراز نگرانی کرد. برخی نمایندگان پارلمان روسیه نیز هشدار داده‌اند که این رفتار آمریکا می‌تواند به روابط بین مسکو واشنگتن لطمه بزند.

در حالی که «دیوید کامرون» نخست‌وزیر بریتانیا اعلام کرده است در مورد موضوعات اطلاعاتی و امنیتی اظهار نظر نمی‌کند، به نظر می‌رسد افشای این اطلاعات نشست گروه جی 8 را نیز تحت تأثیر قرار داده است. این نشست از روز دوشنبه با حضور سران هشت کشور صنعتی در شهر «بلفاست» پایتخت ایرلند شمالی آغاز شد.

گزارش روزنامه گاردین بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی «ادوارد اسنودن» جاسوس سابق سرویس اطلاعاتی آمریکا تهیه شده است. اسنودن هفته قبل هم با افشای جاسوسی اینترنتی دولت آمریکا از مردم این کشور، جنجال بزرگی به راه انداخته بود.

ترکیه روز دوشنبه با تائید گزارش‌های منتشر شده، اعلام کرد چنین رفتاری از سوی یک کشور متحد، «غیرقابل قبول» است. آنکارا هشدار داده است که در صورت اثبات این گزارش‌ها، این موضوع به رسوایی در روابط دوجانبه بدل می‌شود.

مقامات همراه «ولادیمر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه نیز که به بلفاست سفر کرده‌اند، این اقدام لندن را یک رسوایی خوانده‌اند.

آفریقای جنوبی نیز دیگر کشوری بود که در گزارش گاردین از مقامات آن به عنوان اهداف جاسوسی بریتانیا در نشست جی 20 نام برده شده است. مقامات آفریقای جنوبی هم در واکنش به انتشار این گزارش، خواستار آغاز اقداماتی «قاطع و مشهود» در این زمینه شده و اعلام کرده‌اند که لازم است با عاملان این امر برخورد شود.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول