اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم :

افزایش اعضای شورای شهر ظرفیت خوبی برای شهر خواهد بود

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم گفت: با انتخاب‌های متعهدانه شهروندان، افزایش اعضای شورای شهر ظرفیت خوبی برای شهر خواهد بود.

افزایش اعضای شورای شهر ظرفیت خوبی برای شهر خواهد بود

طوبی حجازی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به افزایش اعضای شورای شهر در قم از 9 نفر به 21 نفر گفت: قانون افزایش اعضای شوراها از گذشته بوده است اما تاکنون اجرایی نشده بود. شورای شهر به خرد جمعی نیاز دارد تا نظارت خوبی بر روی شهرداری داشته باشد.

وی اضافه کرد: اگر انتخاب‌های متعهدانه و هوشمندانه از سوی شهروندان صورت گیرد، افزایش اعضای شورای شهر ظرفیت خوبی برای شهر خواهد بود.

حجازی با اشاره به شوراهای شهر در کشورهای دیگر گفت: شوراهای شهر در ایران با کشورهای دیگر متفاوت است. در کشورهایی از جمله عراق مدیریت واحد شهری اجرا می‌شود و در کشور عراق حتی انتخاب استاندار و فرماندهان پلیس نیز بر عهده شورای شهر است.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر قم فضای کار در شهرداری را گسترده دانست و افزود: باید افرادی کارآمد وارد شوراهای شهر شوند و با تقسیم کار، یک نوع هماهنگی بین خودشان به وجود بیاورند در آن صورت افزایش اعضای شورای شهر فرصت خوبی برای شهر خواهد بود.اگر افراد مختلفی با تخصص‌های متفاوت در شورا حضور پیدا کنند و بخش‌های تخصصی شهرداری را زیر پوشش خودشان قرار دهند، مصوبات جامع‌تری در صحن شورا به تصویب خواهد رسید.

وی اضافه کرد: اما اگر پس از افزایش اعضای شورای شهر افرادی وارد شوراهای شهر بشوند که روحیه کار جمعی و شورایی نداشته باشند اشکالاتی به وجود می‌آید که در شوراهای کم جمعیت‌تر کمتر به چشم می‌خورد.

حجازی شوراهای شهر را در حال نزدیک شدن به جایگاهشان در قانون اساسی دانست و افزود: در دوره اول شوراها به دو دسته تقسیم شده بودند، یک دسته از شوراها به کار سیاسی تمایلی نشان دادند و ساختار سازی را شروع کردند.

وی اضافه کرد: اما در برخی از شهرها اعضای شورای شهر به این نهاد نگاه سیاسی داشتند که شکست سنگینی را خوردند. نمونه بارز این نوع نگاه در شورای شهر تهران در دوره اول بود. در دومین دوره شورای شهر گام‌هایی در ادامه روند شورای اول برداشته شد و در شورای شهر سوم دقیقا مشاهده می‌شود که شوراها مسیر تکاملی طی می‌کنند اما هنوز این نهاد به آن شورایی که مدنظر قانون اساسی است نرسیده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر قم با اشاره به طرح ایجاد شورایاری‌ها گفت: اعضای شورای شهر با رای مردم وارد این نهاد می‌شوند، اما ساز و کاری برای ارتباط‌های بعدی بین مردم و شورا دیده نشده است. شورایاری‌ها طرح خیلی خوبی است که شوراهای محلی ایجاد شود که متشکل از اعضای فعال محله و امام جماعت محله باشد.

وی اضافه کرد: اعضای شورایاری می‌توانند با شورای اصلی ارتباط برقرار کنند و اولویت‌های عمرانی محله را برای شورای اصلی شهر طرح کنند. ما در قم هنوز در اجرای این طرح به جایی نرسیدیم، چون در قانون بحث شورایاری‌ها دیده نشده است. شورای شهر تهران هم به دلیل قدرتمند بودن توانسته است که شورایاری‌ها را ایجاد کند و در استان‌های دیگر نیز به دلیل پیش بینی نشدن این مسئله و نبود قانون هنوز شورایاری‌ها تشکیل نشده‌اند.

حجازی شورای شهر را یک نهاد مردمی دانست و افزود: برای مردمی باقی ماندن شوراها باید این نهاد ارتباط تنگاتنگی با مردم محلات برقرار کند که نیازمند تصویب قانونی در دولت یا مجلس است. در خود شورا باید ساز و کار تعریفی شود که شوراها به نقش محلی خودشان برسند.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر قم با اشاره به کاهش اختیارات شورای شهر از سوی دولت‌ها اظهار داشت: بخش‌های دولتی در هر دوره‌ای، بخشی از اختیارات شورای شهر را حذف کرده و مانع رسیدن شورای شهر به جایگاهش بر اساس قانون اساسی شده است. بسیاری از حوزه‌های شهری باید زیر پوشش شوراها باشد ولی بخش‌های دولتی آن‌ها در وظایف خودشان گنجاندند.

انتهای پیام/2258/ق40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول