اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل

بررسی موضوع واردات گاز از ایران در دستور کار دولت جدید پاکستان

بحران کمبود انرژی و نیاز مبرم پاکستان به واردات گاز از ایران بر کسی پوشیده نیست اما برخی مخالفان اجرای این طرح بزرگ منطقه‌ای با شایعاتی سعی در اخلال و انصراف دولت جدید این کشور از ادامه قرارداد گازی با تهران دارند.

بررسی موضوع واردات گاز از ایران در دستور کار دولت جدید پاکستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلام‌آباد، برخی مخالفان حزب مسلم لیگ شاخه نوازشریف سعی دارند با شایعه‌پراکنی موضوع کناره‌گیری دولت جدید از پروژه خط لوله صلح را مطرح می‌کنند اما «احسن اقبال» از اعضای ارشد حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف به شدت این موضوع را تکذیب کرد.

وی تاکید کرد: حل بحران کمبود انرژی جزو اولویت‌های دولت جدید است و بهترین مسیر برای تأمین انرژی کشورهای همسایه به ویژه ایران می‌باشند.

به گفته احسن اقبال، دولت قبلی به سرعت قرارداد واردات گاز از ایران را امضاء کرد اما به نظر من این موضوع نیاز به یک برنامه‌ریزی جامع دارد بنابراین دولت جدید دوباره این موضوع را بررسی خواهد کرد.

اظهارات وی در حال مطرح می‌شود که گزارش‌ها حاکی از آن است که بزرگترین مشکل احداث خط لوله صلح در پاکستان مشکلات مالی است.

پاکستان برای وارد کردن گاز از ایران به لحاظ دیپلماتیک نیز تحت فشار است زیرا آمریکا و عربستان که بیشترین کمک مالی بلاعوض را به این کشور دارند یا به عبارتی بودجه سالیانه پاکستان را تأمین می‌کنند با احداث خط لوله صلح مخالف هستند.

«شاهد خاقان عباسی» وزیر نفت پاکستان چندی پیش در مصاحبه با خبرنگاران ابراز داشت: ما تا جایی می‌توانیم به واردات گاز از ایران فکر کنیم که این موضوع منافع ملی ما را تأمین کرده همچنین امنیت ملی را زیر سوأل نبرد.

وزیر نفت پاکستان بر این باور است که پاکستان برای حل بحران انرژی نیاز به دریافت گاز از ایران دارد اما باید سیاستی را در پیش بگیرد که بتواند از واکنش آمریکا و عربستان نسبت به این موضوع جلوگیری کند.

چندی پیش نیز مولانا فضل الرحمن رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان با حمایت از پروژه خط لوله گاز صلح، خواهان اجرای به‌موقع این طرح شد.

مولانا فضل الرحمن گفت: دولت جدید باید به طرح خط لوله گاز ایران- پاکستان احترام بگذارد و در این باره تسلیم فشارهای خارجی نشود.

پروژه خط لوله گاز صلح، خط لوله‌ای به طول 2700 کیلومتر است که قرار است گاز ایران را به پاکستان و هند صادر کند.

در این پروژه پیش بینی شده است که 1100 کیلومتر از این خط لوله در ایران، 1000 کیلومتر در پاکستان و 600 کیلومتر آن نیز در هند احداث شود.

هم‌اکنون این طرح در خاک ایران تقریبا به اتمام رسیده است و کار ساخت آن در خاک پاکستان نیز به‌رغم فشارهای آمریکا، با همکاری شرکت‌های ایرانی و پاکستانی در حال انجام است.

با تکمیل این طرح، روزانه 150 میلیون متر مکعب گاز ایران به هند و پاکستان صادر می‌شود که 90 میلیون متر مکعب آن برای هند و 60 میلیون متر مکعب آن برای پاکستان در نظر گرفته شده است.

همچنین براساس توافقاتی که در زمان احداث خط لوله صلح منعقد شد مقرر شد که گاز ایران از عسلویه به چین برسد که پس از آن که هند به این خط پیوست مقامات ایرانی وارد مذاکره با مقامات چینی در خصوص صادرات گاز به این کشور خواهند شد.

انتهای پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول