اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مشروح/ باقری لنکرانی در جمع دانشجویان دانشگاه قم:

تشکیل شبکه نخبگان در کشور/ وابستگی‌های خانوادگی دیگر کارساز نیست

کاندیدای جبهه پایداری گفت: چنانچه در انتخابات پیروز شوم شبکه‌ای از نخبگان تشکیل خواهد شد که سرمایه اجتماعی دولت خواهد بود به این ترتیب که برای هر تصمیم بزرگ از این شبکه استفاده کرده و نظر خود را به نقد بگذارد.

تشکیل شبکه نخبگان در کشور/ وابستگی‌های خانوادگی دیگر کارساز نیست

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، کامران باقری لنکرانی در جمع دانشجویان دانشگاه قم با بیان اینکه به تعبیر امام راحل انتخابات آزمونی بزرگ برای ملت است اظهار کرد: ثبات قدم گویای سربلندی در این آزمون است.

وی افزود: چند ماهی است که در رسانه‌ها مطرح می‌شود هر کس می‌خواهد وارد انتخابات شود باید برنامه داشته باشد اما دیدیم که حضور برخی افراد در روز گذشته صرفاً با بیان یک سری احساسات و بدون برنامه و در فضایی بی‌قانون بود؛ اگر بی‌قانونی بد است برای همه باید بد باشد و اگر ارائه برنامه خوب است همگان باید تابع آن باشند و نمی‌توان گفت چون یک شخص انسان با تجربه‌ای است برنامه لازم ندارد یا اینکه اگر کسی در قدرت باشد بتواند یک نفر را بدون برنامه وارد عرصه کند.

کاندیدای جبهه پایداری با بیان اینکه برای تحقق حماسه سیاسی باید نگاه پرسشگر به کاندیداها داشت عنوان داشت: اگر حضور یک کاندیدا صرفاً برای نفی دیگران باشد یا اینکه می‌خواهند به نفع دیگران کنار بروند و یا قصد ایجاد جوی احساسی و عاطفی و جلوگیری از تعقل را دارند این حرکات برای ما هشداردهنده هستند.

وی ادامه داد: مهمترین ضرورت معرفی کاندیدا توسط جبهه پایداری این بود که در میان دیگر نامزدها کسی نبود که آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب و کشور را برای حل مشکلات کشور به عنوان سرلوحه خود قرار دهد.

باقری لنکرانی با بیان اینکه بسیاری از نگاه‌های موجود در صحنه این است که اگر برای راه حل‌ها مقداری هم از ارزش‌ها کوتاه بیاییم چندان اهمیتی ندارد گفت: آنها معتقدند برای حل معضلات مجبور به تساهل و تسامح در قبال ارزش‌ها هستند.

کاندیدای جبهه پایداری خاطرنشان کرد: یک جریان انحرافی نسبت به عدالت کج‌سلیقگی داشته و به دنبال زیر سوال بردن عدالت است و افرادی هم هستند که فتنه‌ای جدید را در سر می‌پرورانند و اگر توجه کافی نداشته باشیم وضع کشور مطابق آرزوی دشمن پیش می‌رود.

وی با بیان اینکه سناریوی سال 88 هم‌اکنون در سوریه دنبال می‌شود عنوان داشت: احساس ما نسبت به انقلاب و ایران بالاتر از آن است که برای پیروزی در انتخابات اصول و ارزش‌ها را کنار بگذاریم.

باقری لنکرانی تاکید کرد: ما از راه‌های حرام، مال حرام و رأی‌هایی که پشتوانه‌هایشان معلوم است استفاده نمی‌کنیم؛ ما می‌خواهیم نشان دهیم وابستگی‌های خانوادگی، حزب‌بازی‌ها و باندبازی‌ها دیگر در این کشور کارساز نیستند و آنچه مهم است دل‌های با ایمان و کار شبانه‌روزی بدون مزد و منت خواهد بود؛ برخی ممکن است مزدی درخواست نکنند اما احساس طلبکاری کرده و می‌گویند هر کس توسط ما معرفی شد باید رای بیاورد.

کاندیدای جبهه پایداری با بیان اینکه حماسه‌آفرینان هیچ گاه برای پیروزی از اصول و ضوابط خود کوتاه نخواهند آمد اظهار کرد: امیدواریم انتخابات خردادماه صحنه تجلی همین باورها باشد.

بخش بعدی این جلسه به پرسش و پاسخ اختصاص داشت.

باقری لنکرانی در پاسخ به سوال نخست با موضوع سیاست خارجی در دولت آینده و برخی اظهار نظرهای صورت گرفته گفت: هیچ کس حق استفاده از عناوین منصوب شده توسط رهبری را در این انتخابات ندارد اما باید گفت واقعیت تلخ این است که در سیاست خارجی شاهد حرکات انفعالی بوده‌ایم و در کمتر صحنه‌ای نقش آفرینی فعالی داشته‌ایم و به همین دلیل آسیب‌هایی وارد شده است.

وی ادامه داد: موضوع هولوکاست یکی از مواردی بود که ایران به صورت فعال وارد صحنه بین‌المللی شد و به نظر من این یک نقطه قوت بود؛ شروع کار بسیار خوب بود اما در ادامه با قوت همراه نبود.

باقری لنکرانی با اشاره به وقوع بیداری اسلامی در منطقه عنوان داشت: درست همان زمانی که دشمن می‌خواست وانمود کند ایران موافق این انقلاب‌ها نیست ندای مکتب ایرانی از درون کشور برخاست و همین امر سبب شد محبوبیت رئیس جمهور ایران از رتبه دوم در جهان اسلام به پله 20 سقوط کند؛ بخش مهمی از سیاست امروز به دیپلماسی عمومی یعنی همراه ساختن اذهان ملت‌ها اختصاص دارد و این امر در واقع یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌های جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

باقری ‌لنکرانی عصر امروز در پاسخ به سوالی با این موضوع که چگونه از وزارت برکنار شده است و چرا در آستانه انتخابات احساس خطر کرده است اظهار کرد: من چهار سال وزیر بودم و پس از پایان وزارتم از دولت خارج شدم؛ ما حق نداریم به خاطر خودمان با کسی مخالفت یا موافقت کنیم.

وی افزود: احساس می‌کنیم چسبندگی به قدرت برای یک جریان به عنوان اصل قرار دارد و به همین دلیل درصدد انتقاد برآمدیم؛ هرجا دولت از اصول و ارزش‌ها کوتاه می‌آمد و خط قرمزی غیر از ارزش‌ها را در نظر می‌گرفت انتقاد می‌کردیم.

کاندیدای جبهه پایداری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر شباهت احمدی‌نژاد و باقری لنکرانی در شعارهای اولیه و اینکه چه تضمینی وجود دارد کسی پس از رسیدن به قدرت منحرف نشود گفت: روسای جمهوری ما کم و بیش کاندیداهایی را معرفی کرده‌اند اما هیچ یک از آنها رای نیاوردند؛ من ادعا و پیش‌بینی نمی‌کنم که همواره بر صراط مستقیم خواهم بود اما راهکارهایی در این زمینه اندیشیده شده که یکی از آنها ویژگی نقدپذیری مسئولان است.

وی ادامه داد: چنانچه در انتخابات پیروز شوم تا زمانی تنفیذ حکم شبکه‌ای نخبگانی تشکیل خواهد شد که سرمایه اجتماعی دولت خواهد بود به این ترتیب که برای هر تصمیم بزرگ از این شبکه استفاده کرده و نظر خود را به نقد بگذارد.

باقری لنکرانی در پاسخ به سوال دیگری با موضوع دلایل گرانی عنوان داشت: برخی گرانی‌ها دارای ریشه‌های مزمنی هستند بنابراین نمی‌توان تحلیل‌ها را تنها بر مبنای تحریم‌ها یا سوء مدیریت‌های دو سال اخیر انجام داد هرچند هر دو این عوامل تاثیرگذار هستند و به نظر من می‌توانستیم با مدیریت بهتر آثار تحریم‌ها را کاهش دهیم.

کاندیدای جبهه پایداری نحوه مدیریت نقدینگی در کشور را یکی از مهمترین عوامل گرانی‌ها دانست و افزود: افزایش نقدینگی در کشور تنها ارزش پول ملی را کاهش می‌دهد و تورم را در پی دارد.

وی ادامه داد: اصولگرای حزبی یکی از آفت‌های اصولگرایی است به همین دلیل در جبهه پایداری در صدد هستیم همچنان بر سر گفتمان‌ها بمانیم.

سوال دیگری که از لنکرانی شد در ارتباط با میزان تطبیق شعارهای او با سند چشم‌انداز و واقعیت موجود در کشور بود که وی خاطرنشان کرد: در تهیه برنامه اداره کشور در جبهه پایداری تلاش کردیم تلفیقی از میان تجربه‌های علمی و اجرایی صورت گیرد زیرا نظرات علمی به تنهایی جوابگو نیستند؛ اقتصاد کشور ما از زمینه‌های انحصاری برخوردار است و برخی افراد در بعضی نقاط توانسته‌اند انحصارطلبی کنند بنابراین باید زمینه‌های این انحصار از بین برود.

کاندیدای جبهه پایداری ارتجاع و بازگشت به گذشته را یکی از خطرات موجود دانست و افزود: در صدر اسلام هم شاهد بودیم که طی کمتر از 50 سال نواده پیامبر(ص) را با فجیع‌ترین وضع به شهادت ‌رسانند و عاملان آن هم به نام اسلام و رسیدن به بهشت این کار را انجام دادند؛ زمینه‌های ارتجاع را باید شناخت و از بین برد که یکی از مهمترین آنها از دست دادن تقوای جمعی است، در جمهوری اسلامی بسیار نادر است که افراد تقوای فردی نداشته باشند اما توجیه کردن و گروه‌گرایی شروع انحراف است.

دانشجوی دیگری در خصوص ثبت نام افراد مختلف به ویژه سعید جلیلی در انتخابات گفت: به نظر من حضور هاشمی در این انتخابات از یک جهت مثبت و از جهت دیگر نگران‌کننده است؛ اینکه او شخصا وارد شده مثبت است و امیدوار هستیم نوع نگاه خود به اداره کشور را هم صریحا بیان کند؛ جهت منفی هم این است که این شخصیت زحمتکش در سن 79 سالگی یک بار دیگر با یک شکست سنگین انتخاباتی روبه‌رو شود.

باقری لنکرانی ادامه داد: نمایندگان گفتمان انقلاب زیاد شده اما این گفتمان در نهایت یک نماینده در انتخابات خواهد داشت.

انتهای پیام/78004/و20/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول