به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، علیرضا رنجبرضرابی ظهر امروز در کارگروه امور اقتصادی استان همدان با بیان اینکه تأمین گوشت مرغ یکی از مباحث مهم کشور است اظهار داشت: سال گذشته با توجه به افت و خیزهایی که میزان تولید مرغ گوشتی داشت شاهد تولید میزان مطلوبی از مرغ گوشتی بودیم.
وی ادامه داد: در استان تعداد 445 واحد مرغ گوشتی با پروانه بهرهبرداری از جهاد کشاورزی با ظرفیت 6 میلیون قطعه در سال و در کل با واحدهای مجوز گرفته از صنعت، معدن و تجارت تعداد 631 واحد مرغ گوشتی با ظرفیت تولید 8 میلیون قطعه جوجهریزی فعالیت میکنند.
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه تصریح کرد: با سنجش وضعیت میزان جوجهریزی استان متوجه شدیم که به طور میانگین سالانه هر واحد مرغداری گوشتی سه دوره جوجهریزی در سال دارد.
وی اضافه کرد: سال گذشته از سالهایی بود که نزدیک با 15درصد افزایش جوجهریزی 22 میلیون قطعه جوجه در استان تولید شد و در سال جاری هم همین روند را برای تولید جوجه پیشبینی میشود.
رنجبرضرابی در ادامه با اشاره به کمبود نهادههای مرغ در بازار گفت: با توجه به اینکه در فروردین ماه تعداد یک میلیون و 605 هزار قطعه جوجهریزی در استان تولید شده که تقریباً مشابه مدت زمان سال گذشته است و اگر مشکل نهادهها حل نشود در چند ماه آینده مشکل تولید مرغ گوشتی خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: در فروردین ماه بیش از نیاز مرغ تولید شد و در برخی از روزها 100 تن کشتار مرغ در این ماه داشتیم و میانگین قیمت مرغ در فروردین از میانگین قیمت کشوری پائینتر بود که بازار و تولیدکنندگان در تنظیم بازار و قیمتگذاری به ما کمک کردند.
رئیس جهاد کشاورزی استان همدان افزود: قیمت مرغ از دیروز با پیش خرید کیلویی 5 هزار و 300 تومان است و تقریباً با یک قیمت مناسب مرغ گوشتی ارائه میشود.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که داریم مربوط به افزایش قیمت نهادههای ذرت و سویا به عنوان غذای اصلی مرغ است و در برخی مواقع این دو نهاده در بازار با قیمت بالا موجود است اما ظرف دو هفته گذشته در بازار ذرت و سویا وجود نداشته و با افزایش قیمت ذرت 700 تومان و سویا یک هزار و 50 تومان است.
رنجبرضرابی بیان کرد: قیمت ذرت در بازار آزاد 900 تومان و سویا یک هزار و 400 تومان شده و سویا در بازار با کمبود مواجه است و عدم وجود این نهادهها در بازار مرغداریها را دچار مشکل کرده است.
وی در پایان با بیان اینکه محدودیت وزنی مرغ گوشتی به عنوان یکی دیگر از مشکلات مرغداریهاست، گفت: طبق مصوبات استانی قرار شده که مرغ گوشتی از یک هزار و 200 گرم تا یک هزار و 800 گرم ارائه شود و اگر وزن مرغ تا 2 هزار و 200 گرم افزایش یابد با توجه به هزینههای تولید میزان تولید و میزان وزن هماهنگ میشود.
انتهای پیام/89019/غ40/ژ1001