اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مشروح/آیت‌الله مصباح یزدی:

احتمال اتحاد گروه‌های کاملا مخالف در انتخابات وجود دارد/ پراکندگی کاندیداهای اصولگرا یک خطر است

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی با اشاره به حساسیت انتخابات ریاست جمهوری این دوره گفت: بعید نیست چند گروه که در ظاهر 180 درجه با یکدیگر اختلاف دارند در انتخابات با یکدیگر متحد شوند.

احتمال اتحاد گروه‌های کاملا مخالف در انتخابات وجود دارد/ پراکندگی کاندیداهای اصولگرا یک خطر است

به گزارش خبرگزاری فارس از قم آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی در دیدار جمعی از مبلغان، استادان، دانشجویان و رابطان جبهه پایداری با مردم اظهار کرد: بانوان در فعالیت سیاسی امروز می‌توانند نقش عمده‌ای داشته باشند.

وی با اشاره به تفاوت انتخابات سال جاری با سال‌های گذشته گفت: در انتخابات سال‌های گذشته یک نوع دو قطبی پدید می‌آمد که در این حوزه یک یا دو نفر نماینده مردم متدین و اصولگرا بودند و در برابر یک نفر نماینده گروه مقابل بود که دلبستگی چندانی به ارزش‌های اسلامی نداشت.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ادامه داد: در این زمینه وظیفه مشخص می‌شود و فرد می‌داند کدام گروه را تقویت کند و کسانی که علاقه‌مند به فعالیت در حوزه اسلام هستند وظیفه خود را می‌دانند و با توجه به همت خود از شرایط استفاده می‌کنند.

وی یادآور شد: انتخابات امسال دو قطبی نیست و تنها رقابت بین اصولگرایان است البته طرف مقابل فعال است و به راه خود دلبستگی دارد ولی چندان رقابت دو قطبی نیست.

آیت‌الله مصباح ‌یزدی یادآور شد: عده فراوانی از اصولگرایان بوده و کم و بیش از صلاحیت‌های نسبی برخوردار هستند بنابراین در این شرایط باید اصلح را شناخت.

وی عنوان داشت: باید معیارهای تشخیص اصلح را شناسایی کرد بنابراین از نظر تشخیص وظیفه مشکل است و پراکندگی کاندیداهای اصولگرا یک خطر محسوب می‌شود.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی با اشاره به فتنه 88 گفت: پس از این واقعه شرایط مناسبی برای اصحاب فتنه وجود ندارد و آنها بسیار تلاش کردند با پوشش‌هایی کاندیدای خود را انتخاب کنند زیرا همان اندازه که کاندیدایی را معرفی کنند برای آنها پیروزی است و تنها نگران هستند شورای نگهبان صلاحیت آنها را رد کند.

وی خاطرنشان کرد: شیطان بیکار نیست و گروه‌های مختلف سعی دارند آگاهانه و ناآگاهانه با سناریوهای مختلف در انتخابات مشارکت فعالی داشته باشند و حتی امید به پیروزی داشته باشند.

آیت‌الله مصباح یزدی عنوان داشت: بعید نیست چند گروه که در ظاهر 180 درجه با یکدیگر اختلاف دارند در انتخابات با یکدیگر متحد شوند ولی از طرف دیگر احتمال اینکه اصولگرایان متحد شوند و کاندیدای واحدی را معرفی کنند بسیار ضعیف است.

وی تصریح کرد: افرادی که در زمینه سیاست داخلی، بین‌الملل و انرژی هسته‌ای امتیازاتی دارند ممکن است بر اساس احساس وظیفه برای انتخابات کاندیدا شوند ولی شیطان آرام نمی‌نشیند و برخی از این افراد احساس می‌کنند که احساس وظیفه است در حالی که انگیزه درونی آنها چیز دیگری است.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی عنوان داشت: گفت‌وگوهای فراوانی بین دلسوزان انقلاب در زمینه وحدت بین اصولگرایان مطرح شده تا آرا متفرق نشده و زمینه برای رقیب مخالف ارزش‌ها فراهم نشود.

وی ادامه داد: همیشه تناسب کیفی بین حاکم و برآیند جامعه وجود دارد و این برآیند عموم مردم هستند که فعالیت‌های اجتماعی حاکم متناسب با آن است.

آیت‌الله مصباح یزدی با تأکید بر اصلاح خود در درجه نخست گفت: چیزی که سبب پیشرفت، پیاده‌ شدن احکام و مسائل اسلامی می‌شود برای ما مهم باشد و مسائل اقتصادی در درجه دوم باید در نظر گرفته شود.

وی عنوان داشت: باید توجه داشت چه کسی به ارزش‌های اسلامی پایبند است بنابراین اگر طالب اسلام و ارزش‌های اسلامی هستیم باید ببینیم چه کسی دلبستگی بیشتری به اسلام دارد.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی با بیان اینکه تجربه 35 ساله ثابت کرده بقای اسلام و ارزش‌های اسلامی در گرو وجود رهبری صحیح است گفت: تبعیت از ولی فقیه دومین معیاری است که در انتخاب کاندیدای اصلح باید در نظر گرفته شود و این تبعیت باید به طور جدی صورت گیرد نه اینکه تنها شعار باشد و فرد در برخورد با نظر مخالف خود قهر کند.

وی یادآور شد: با وجود آنکه مسلمانان کشورهای افغانستان، عراق، سوریه و مصر فعالیت زیادی داشته‌اند ولی هیچ کدام موفق نشده‌اند و انقلاب مصر به دلیل محروم بودن از نعمت ولی فقیه 35 سال تأخیر افتاده است.

آیت‌الله مصباح یزدی توانمندی و کارایی برای مدیریت جامعه را از دیگر ویژگی‌های کاندیدای اصلح ذکر کرد و افزود: کاندیدای اصلح باید با زیرکی و هوش خود از افتادن در دام نقشه‌های دشمنان جلوگیری کند زیرا اگر فراست لازم را نداشته باشد شیاطین وی را در دام می‌اندازند.

وی عنوان داشت: با توجه به مشکلات جهانی موجود کسی که تجربه مدیریت نداشته باشد بعید است بتواند این مسئولیت را عهده‌دار شود.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی یادآور شد: توسل به ائمه اطهار(ع) نباید فراموش شود تا بتوانیم سرنوشت خوبی برای کشور رقم بزنیم.

آیت‌الله مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اسلام در زمینه تأثیرگذاری بانوان در جامعه اسلامی و تصمیم‌گیری‌های مستقل آنها در حوزه مسائل سیاسی، دینی و فرهنگی برنامه‌ریزی خاصی دارد.

وی با اشاره به آیاتی از سوره تحریم مبنی بر تأثیرگذاری بانوان در جامعه اسلامی گفت: خداوند در این سوره از همسر فرعون و حضرت مریم(س) به عنوان الگویی برای مؤمنان یاد می‌کند.

وی عنوان داشت: پیامبر اکرم(ص) در آغاز شکل‌گیری انقلاب اسلامی جایگاه خاصی برای بانوان در نظر گرفت و در سور‌ه‌ای از قرآن خداوند می‌فرماید گروهی از مردم به سوی شما می‌آیند و به دین و مکتب شما گرایش دارند ولی شما باید آنها را امتحان کنید تا نفوذی و جاسوس نباشند.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی یادآور شد: اسلام زن را مانند بخشی از پیکر جامعه می‌داند ولی احکام اجتماعی، خانوادگی و مقررات جای خود را دارد.

وی تصریح کرد: زن می‌تواند در زمینه دینی، معنوی و سیاسی به طور مستقل تصمیم‌گیری کند و این امر مشروط به اذن دیگری نیست و استقلال در این زمینه وجود دارد.

آیت‌الله مصباح یزدی عنوان داشت: در طول تاریخ در هیچ زمانی چنین شرایطی فراهم نشده که بانوان مسلمان بتوانند به طور مستقل به انجام وظایف اجتماعی بپردازند.

وی با اشاره به برکات نهضت امام خمینی گفت: انقلاب اسلامی سبب شد تا بانوان هویت خود را درک کنند و نقش خود را بشناسند و به وظایف خود عمل کنند.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی خاطرنشان کرد: انجام وظیفه زنان در اجتماع دوشادوش مردان از دیگر مصادیق هویت مستقل و احساس شخصیت بانوان است.

وی به تفاوت مسئولیت کلی و عمومی اجتماع بانوان و مردان اشاره کرد و افزود: در جهاد ابتدایی که فرمان امام معصوم است در ابتدا باید مردها شرکت کنند و بر زنان شرکت در این جهاد واجب نیست ولی در جهاد دفاعی هر اندازه حضور زنان لازم باشد، واجب است شرکت کنند.

آیت‌الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: تا حدود فراوانی رشد و پیشرفت اسلام مرهون جهاد اقتصادی حضرت خدیجه(س) بود که سخاوتمندانه در اختیار مسلمانان قرار گرفت.

وی با اشاره به جهاد فرهنگی و سیاسی زنان گفت: اگر مشارکت بانوان در نهضت امام خمینی(ره) نبود این انقلاب به آسانی به پیروزی نمی‌رسید.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی خاطرنشان کرد: روحیه و شهامت بانوان در هشت سال دفاع مقدس سبب شد همسران و فرزندان آنها در جبهه‌ها حضور داشته باشند و این فداکاری‌ها سبب شد انقلاب به ثمر برسد.

وی یادآور شد: با توجه به رهنمودها و روشنگری‌های امام خمینی(ره) وظایف و تکالیف بانوان روشن شد و بانوان نیروها و توان خود را باور کردند و در عرصه‌های مختلف مشغول فعالیت شدند.

آیت‌الله مصباح یزدی عنوان داشت: اگر بانوان متدین در دانشگاه‌ها و مدارس وجود نداشتند وضعیت جامعه نامناسب می‌شد زیرا آنها سعی می‌کنند با فرهنگ انحرافی و مبتذل مبارزه کنند.

وی خاطرنشان کرد: امام و انقلاب نقش اساسی در احیای شرایط مناسب برای انجام وظایف بانوان داشت بنابراین بانوان باید وظایف خود را شناخته و بر اساس آن عمل کنند.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ادامه داد: امروز جانشین امام خمینی(ره) همان نقش را داشته و اهتمام ویژه‌ای برای حضور بانوان در عرصه‌های قرآن‌شناسی و قرآن‌پژوهی دارد.

وی عنوان داشت: در هیچ کشور اسلامی به اندازه کشورمان حافظ قرآن نداریم و تعداد آنها به صورت تصاعدی در حال افزایش است.

آیت‌الله مصباح یزدی یادآور شد: البته کاستی‌هایی از نظر فرهنگی وجود دارد و عده‌ای دلباختگی به زرد و سرخ دنیا دارند و هنوز آنچنان که شایسته و بایسته است پیراسته نشدند.

انتهای پیام/2258/ح20/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول