اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

تبریزی‌ها روزانه 1200 تن زباله تولید می‌کنند

زباله‌گاه قدیم تبریز به تپه سبز تبدیل می‌شود

شهردار تبریز با اشاره به تولید روزانه یک هزار و 200 تن زباله در تبریز گفت: با راه‌اندازی و آغاز به کار مرکز دفن بهداشتی زباله‌ها، زباله‌گاه قدیم تبریز به تپه سبز تبدیل خواهد شد.

زباله‌گاه قدیم تبریز به تپه سبز تبدیل می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، علیرضا نوین اظهار کرد: سایت زباله‌گاه قدیم تبریز که از بیش از دو دهه گذشته محل دفن زباله‌های شهری بوده و در حال حاضر به مرحله اشباع رسیده است، با اتمام مراحل احداث مرکز دفن فنی، مهندسی و بهداشتی جدید تعطیل خواهد شد و مدیریت شهری تبریز برنامه‌ریزی‌های لازم جهت تغییر وضعیت فعلی این سایت و تبدیل آن به تپه سبز و محلی برای استفاده عموم شهروندان انجام خواهد داد.

شهردار تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه مراحل احداث و بهره‌برداری از مرکز دفن بهداشتی زباله‌های تبریز در حال نهایی شدن است خاطرنشان کرد: زباله‌گاه مدرن و مکانیزه جدید تبریز به عنوان نخستین مرکز دفن بهداشتی و فنی مهندسی کشور در فضایی به وسعت 34 هکتار در حال اجراست که این پروژه در آینده قابل افزایش و توسعه تا 50 هکتار نیز است.

شهردار تبریز در ادامه با اشاره به اعتبارات پیش‌بینی شده برای این طرح افزود: برای اجرای این طرح اعتباری بالغ بر 120 میلیارد ریال تخصیص یافته است و پیش‌بینی می‌شود این طرح بزرگ زیست محیطی و بهداشتی که در 5 سلول فنی و مهندسی طراحی گردیده امسال به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به اهمیت احداث این مرکز تصریح کرد: تولید میانگین روزانه 1200 تن زباله در سطح شهر تبریز و لزوم مدیریت، جمع آوری، دفن و حتی بازیافت به موقع این حجم از مواد زاید شهری، بی‌شک اصلی‌ترین چالش و دغدغه هر روزه شهرداری به ویژه معاونت خدمات شهری این مجموعه به شمار می‌رود.

نوین خاطرنشان کرد: احداث مرکز دفن بهداشتی زباله با توجه به مشکلات زیست محیطی مرکز دفن قدیم که مشکلات زیست محیطی متعددی از جمله تولید شیرابه‌های زباله و گازهای متان حاصل از زباله را به دنبال داشته در دستور کار شهرداری تبریز قرار گرفته است.

وی گفت: پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری از این مرکز دفن جدید زباله‌های شهری تبریز، مشکلات زیست محیطی موجود به حداقل رسیده و در کنار آن با راه‌اندازی کارخانه بازیافت و نیز اجرای کامل طرح تفکیک از مبدا زباله، حجم زباله‌های حمل شده برای دفن در این مرکز تا سقف 25 درصد کاهش یابد. 

نوین تصریح کرد: شهرداری تبریز با هدف کاهش و حذف اثرات تخریبی شیرابه‌های حاصل از دفن زباله‌های شهری و نیز گازهای استحصالی متان، اقدام به احداث کارخانه تصفیه شیرابه‌های مرکز دفن به روش‌های COD و BOD کرده که این طرح پس از اجرای آزمایشی موفق به صورت پایلوت در مقیاس یک هزارم، این بار در مقیاس واقعی با مشارکت قرارگاه خاتم الانبیا و در جوار مرکز دفن‌ بهداشتی به مرحله اجرا درآمده است تا از این طریق علاوه بر استحصال آب مورد نیاز کشاورزی حاصل از تصفیه شیرابه‌ها، نسبت به کاهش اثرات منفی زیست محیطی دفن زباله و نفوذ شیرابه‌ها در آب‌های زیرزمینی اقدام شود.

انتهای پیام/60002/و/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول