محمدرضا عباسی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: در سالهای گذشته مردم تنها در شب عید ماهی را مصرف میکردند، اما کمکم این عادت غذایی تغییر کرد؛ به گونهای که میزان سرانه مصرف ماهی که در سال 1374 حدود 5/2 کیلوگرم در سال بود، اکنون به حدود 10 کیلوگرم رسیده است.
وی ادامه داد: در طول این سالها، سازمان شیلات با برگزاری دورههای آموزشی طبخ آبزیان و همچنین ساماندهی جشنوارهها اقدام به فرهنگسازی در میان مردم کرد تا مردم عزیز استان با انواع غذاهایی که با ماهی طبخ میشود، آشنا شده و آن را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه در مجموع 20 مرکز عمده واردکننده ماهی و حدود 800 مرکز خردهفروش ماهی در استان اصفهان وجود دارد، تأکید کرد: عمده واردات ماهی به استان اصفهان در فصل پاییز و زمستان است و بیشتر از 70 درصد از واردات از شهرهای بندرعباس، میناب، بوشهر، هندیجان، آبادان و چابهار انجام میشود.
عباسی ادامه داد: انواع ماهیهای عرضه در بازار اصفهان در حدود 30گونه شامل شوریده، شیر، قباد، حلوا سیاه و سفید، سرخو، صبور، گیش، شانگ، قزلآلای پرورشی، کپور و آمور است، اما مصرف ماهی شوریده، شیر و قزلآلا در میان اصفهانیها بیشتر از بقیه رواج دارد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر تعداد 6 بازار تخصصی آبزیان از جمله بازارچههای عرضه ماهی خلیج فارس در شاهینشهر، بازارچه تمدن در شرق، بازار حجت در جنوب شهر اصفهان، بازارچه سروش در غرب شهر، بازارچه خلیج فارس صفه در شمال شهر و همچنین تعدادی از هایپر مارکتها با عرضه بهداشتی انواع آبزیان و فراوردههای بستهبندی شرکتهای معتبر صنایع شیلاتی توانستهاند در ایجاد افزایش فرهنگ مصرف آبزیان نقش بسزایی داشته باشند.
مدیر امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در پایان اضافه کرد: با توجه به آگاه شدن مردم با مزایای مصرف ماهی در پیشگیری از بسیاری بیماریها و افزایش مصرف ماهی امیدواریم این فرهنگ بیش از پیش در میان مردم گسترش پیدا کند.
انتهای پیام/2301/ذ30/ژ1001