به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، حسین نگهدار صبح امروز در مجمع معاونان بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی اظهار داشت: مازندران به دلیل آب و هوا و اقلیم خوب، استعداد بالقوهای در پویایی صنعت طیور دارد.
وی با بیان اینکه صنعت طیور از نظر کمی و کیفی در اقتصاد استان نقش زیادی ایفا میکند، افزود: 286 میلیون قطعه جوجه یکروزه و 200 هزار تن گوشت سفید در استان استحصال میشود که 11 درصد گوشت مرغ و 31 درصد جوجه یکروزه کل تولید کشور را به خود اختصاص داده است.
نگهدار تصریح کرد: میانگین تولید روزانه گوشت مرغ در استان 579 تن است که 66 درصد آن معادل 394 تن به استانهای همجوار به ویژه تهران ارسال میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر اینکه هزینه پرورش مرغ گوشتی در مازندران 10 درصد کمتر از سایر استانها است، خاطرنشان کرد: میزان تلفات در صنعت پرورش مرغ گوشتی مازندران نیز چهار درصد از سایر استانها کمتر است.
وی بیان کرد: مازندران نسبت به استانهای دیگر ضریب تولید 1.8، ضریب بهتری در واحدهای گوشتی دارد و تولید جوجه یکروزه در کارخانههای جوجهکشی 85 درصد است که از استانهای دیگر پنج درصد بیشتر است.
نگهدار عنوان کرد: زنجیره صنعت طیور در مازندران به دلیل وجود مرغ لاین کامل است و مازندران قطب طیور در کشور محسوب میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: جوجه استحصالی درجه یک از موسسات جوجهکشی در 11 ماهه نخست سال 351.6 میلیون قطعه بوده که از این تعداد 255.4 میلیون قطعه از مزارع مرغ مادر در استان بوده است.
وی ادامه داد: کل جوجهریزی گوشتی 103.3 میلیون قطعه بود که به تولید 200 هزار تن گوشت مرغ در 11 ماهه اول سال رسید.
نگهدار بیان داشت: مازندران 11 هزار و 900 تن تولید تخم مرغ دارد که ارزش ریالی آن معادل 12 هزار و 100 میلیارد ریال است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه 27.7 درصد ظرفیت جوجهریزی استان بلااستفاده است، اظهار داشت: 57 درصد سالن واحدهای گوشتی باز و نیمهباز است.
وی اذعان داشت: 18 واحد فعال کشتارگاه صنعتی طیور با ظرفیت کشتار 340 هزار قطعه مرغ و 44 کارخانه خوراک دام و طیور در مازندران وجود دارد و در این بخش نیازی به توسعه کمی در صنایع تبدیلی مازندران نداریم.
نگهدار ریسکهای صنعت طیور را ریسک تولید،بازار، مالی و تولید دانست و گفت: قیمت تمام شده محصول با قیمت فروش همخوانی ندارد و مشکلاتی را برای بهرهبرداران ایجاد کرده است و همچنین در بخش علوفه، وابسته به واردات هستیم.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه دامپروری از مشاغل اصلی و مولد در مازندران است، تصریح کرد: در 6.7 میلیون واحد دامی به صورت میانگین 65 هزار تن گوشت قرمز تولید میشود.
نگهدار با بیان اینکه 75 درصد تولیدات دامی استان مازندران در دامداریهای سنتی تولید میشود، متذکر شد: این واحدها در تمام طول سال با ضرر تولید میکنند.
وی کاهش شکاف تولید و افزایش میانگین شیر خام در دامداریهای صنعتی و نیمهصنعتی را از رویکردهای جهاد کشاورزی دانست.
انتهای پیام/86016/غ30/ض1002