اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

با حضور استاندار و معاون عمرانی آذربایجان‌شرقی صورت گرفت

بهره‌برداری از تصفیه‌خانه آب شرب مهربان با 6 میلیارد ریال هزینه

خبرگزاری فارس: در هفتمین روز از ایام الله دهه مبارک فجر و در مراسمی با حضور استاندار آذربایجان‌شرقی، تصفیه‌خانه آب شرب مهربان با 6 میلیارد ریال هزینه به بهره‌برداری رسید.

بهره‌برداری از تصفیه‌خانه آب شرب مهربان با 6 میلیارد ریال هزینه

به گزارش خبرگزاری فارس از مهربان، استاندار آذربایجان شرقی به وعده داده شده به مردم مهربان در جریان سفر قبلی شان در 15 آذرماه عمل کرد و تصفیه‌خانه آب شرب مهربان که استاندار آذربایجان‌شرقی و مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان وعده بهره‌برداری از آن تا پایان سال‌جاری را به مردم مهربان داده بودند، زودتر از موعد مقرر و هم‌زمان با ایام الله دهه مبارک فجر و سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به بهره‌برداری رسید.

رضا پوررجب مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان‌شرقی در حاشیه این مراسم در مصاحبه ای با خبرنگار فارس در مهربان ضمن تبریک ایام الله دهه فجر و گرامیداشت سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران  در خصوص تصفیه‌خانه آب شرب مهربان گفت:  تصفیه‌خانه آب شهر مهربان با هزینه‌ عملیات اجرایی بالغ بر 6 میلیارد ریال یکی از پروژه‌های مهم و ضروری منطقه بوده که با تلاش و کوشش پرسنل زحمتکش شرکت آب و فاضلاب استان به اتمام رسیده و امروز بدست بیگی استاندار آذربایجان‌شرقی و معاون عمرانی استاندار  به بهره‌برداری رسید.

 

پوررجب در خصوص اهداف طرح بهره‌برداری از تصفیه‌خانه آب شهر مهربان گفت: هدف اصلی از طرح تصفیه خانه آب شهر مهربان افزایش بهبود کیفیت آب شرب شهروندان ساکن در این شهر است و با بهره‌برداری از آن دو هزار و 300 مشترک ساکن در شهر مهربان از آب آشامیدنی با کیفیت بهره‌مند خواهند شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی  به مشخصات سیستم تصفیه خانه آب شهر مهربان اشاره کرد و گفت: سیستم تصفیه آب شهر مهربان سیستم RO به روش اسموز معکوس بوده که سه دستگاه فیلتر شنی به قطر 2.5 متر به آن نصب شده است، ضمن آنکه از دیگر مشخصات این تصفیه‌خانه می‌توان به نصب یک دستگاه بوستر پمپ فشار و دو دستگاه مخزن متعادل سازی به ظرفیت 10 هزار لیتر اشاره کرد.

پوررجب  تصفیه آب شرب با ظرفیت یک هزار و 700 مترمکعب آب در شبانه‌روز را از اهداف دیگر این طرح عنوان کرد و افزود: در این تصفیه‌خانه یک دستگاه آب شیرین کن RO نیز نصب و راه‌اندازی شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی در ادامه به هزینه اجرای طرح اشاره کرد و افزود: برای راه‌اندازی و بهره‌برداری از تصفیه‌خانه آب شهر مهربان بالغ بر 6 میلیارد ریال هزینه شده که محل اعتبارات عمرانی هزینه شده است ، ضمن آنکه 6 میلیارد ریال در بخش ابنیه صرفه جویی شده است .

وی افزود: برای کاهش هزینه ها در اجرای تصفیه خانه آب شرب شهر مهربان با همکاری همکاران و کارشناسان خود به جای احداث ابنیه جدید ، اقدامات شایسته دیگری انجام دادیم و ابنیه ساختمان قدیمی را بازسازی کردیم. 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی از بازسازی تصفیه خانه تحویل گرفته شده از شهرداری خبر داد وافزود: تصفیه خانه تحویلی از شهرداری را بازسازی کردیم وفیلترهای شنی موجود در انبار را مجدداً بازسازی کردیم.

پوررجب تصریح کرد: هزینه راه‌اندازی تصفیه خانه مشابه تصفیه خانه مهربان 12 میلیارد ریال است در حالی که در تصفیه خانه آب شرب مهربان هزینه صورت گرفته 6 میلیارد است و درست به همین مقدار با بازسازی ابنیه و فیلترهای شنی صرفه‌جویی صورت گرفته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی با اشاره به این که تصفیه‌خانه آب شرب مهربان حدود 90 درصد سختی را کاهش خواهد داد، افزود: با بهره‌برداری از تصفیه خانه آب شرب مهربان سختی آب از 350 تا 400 میلی گرم در لیتر فعلی به زیر 100 میلی گرم در لیتر کاهش خواهد یافت وانشاء الله بعد از این آب با کیفیتی تحویل اهالی مهربان خواهیم داد.

پوررجب با اشاره به وجود دو هزار و 300 انشعاب آب شرب در مهربان افزود: تصفیه‌خانه آب شرب مهربان در همان ظرفیت طراحی شده است، ضمن آنکه با توجه به وجود یک قنات با کیفیت مطلوب آب در شهر مهربان برای حل مشکل آب در نقاط مرتفع شهر در سال 92 از محل اعتبارات خشکسالی 250 میلیون ریال برای کمرگذاری و لایروبی قنات فوق هزینه خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی در خصوص روند کاری شبکه فاضلاب شهر مهربان نیز گفت: درمورد شبکه فاضلاب شهر فاضلاب مهربان مرحله اول ودوم مطالعاتی به پایان رسیده و مقرر شده است مطالعاتی که از طریق شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان‌شرقی صورت گرفته است به وزارت نیرو ارسال شود و انشاء الله از کمک نماینده محترم شهرستان سراب در مجلس شورای اسلامی در تصویب آن در کمیسیون 215 بهره خواهیم گرفت تا ردیف اعتباری برای آن تخصیص داده شود.

پورجب استان آذربایجان‌شرقی را از لحاظ بهداشتی بودن و مطلوب بودن کیفیت آب شرب، نخستین استان کشور عنوان کرد و افزود: آذربایجان‌شرقی تنها استانی است که آب شرب آن از لحاظ بهداشتی و کیفیت مطلوب آب 99.9 درصد  است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی افزود: 57 شهر استان دریافت کننده خدمات آب شرب هستند که این میزان شامل 930 هزار فقره انشعاب آب و 478 هزار انشعاب فاضلاب است که طول شبکه آب شهری در استان 9 هزار کیلومتر است و از این میزان 4 هزار کیلومتر آن در شهر تبریز اجرا شده است، ضمن آنکه شرکت آب و فاضلاب استان با اقدامات انجام شده هدر رفت آب استان را به 9.18  درصد کاهش داده است، ضمن آنکه در 78 روستای نزدیک به شهرها با نصب  کنترل حجمی به مردم خدمات ارائه می‌دهیم.

پوررجب اجرای سامانه‌های جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب‌های خانگی در راستای سالم‌سازی محیط زیست شهری و افزایش بهداشت عمومی جامعه جزو اولویت‌های کاری آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی عنوان کرد و در خصوص فعالیت‌های انجام شده در بخش فاضلاب با اعلام این مطلب و با اشاره به اهمیت و ضرورت اجرای طرح شبکه فاضلاب در استان و دفع بهداشتی فاضلاب‌های خانگی گفت: امروزه ایجاد شبکه فاضلاب یکی از ضروری‌ترین تاسیسات مورد نیاز جوامع بشری برای رعایت بهداشت عمومی محسوب می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی تصریح کرد: بر این اساس شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی با نگاهی کلان، با صرف هزینه‌های سنگین و تحمل مشکلات اجرایی پروژه اقدام به احداث شبکه فاضلاب خانگی مبتنی بر استانداردهای زیست‌محیطی جهان کرده و با تلاش مستمر در ارتقا سطح بهداشت عمومی گامی بلند برداشته است.

پوررجب ادامه داد: در این راستا شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی تنها شرکتی است که در 17 شهر طرح‌های فاضلاب و لوله‌گذاری اجرا می‌کند و تاکنون بیش از 2 هزار و 600 کیلومتر در سطح استان لوله‌گذاری فاضلاب انجام شده است و تنها در شهر تبریز بیش از هشت هزار و 500 هکتار در خصوص طرح‌های فاضلاب مطالعه شده که این امر نشانگر توجه دولت به مقوله فاضلاب و بهداشت عمومی است.

وی در ادامه افزود: شرکت آب و فاضلاب در حال حاضر بیش از 520 هزار فقره انشعاب فاضلاب از سامانه جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب‌های خانگی بهره‌مند بوده و برای بیش از یک میلیون و 670 هزار نفر خدمات فاضلاب ارائه می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی با اشاره به درصد بهره‌مندی جمعیت استان از سامانه فاضلاب شهری گفت: در این راستا 56 درصد از جمعیت شهری استان از پوشش تاسیسات جمع‌آوری و دفع فاضلاب برخوردار بوده‌اند که این رقم نسبت به متوسط کشوری رشد قابل توجهی را در استان نشان می‌دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی افزود: طول شبکه فاضلاب استان 2 هزار و 600 کیلومتر و تعداد انشعابات واگذاری و نصب شده تاکنون به بیش از 520 هزار فقره رسیده است.

پوررجب در خصوص عملکرد شرکت در بخش واگذاری انشعاب فاضلاب در طول شش ماهه اول سال‌جاری گفت: در شش ماهه نخست سال شرکت آب و فاضلاب استان تعداد 11 هزار و 130 فقره انشعاب فاضلاب در سطح شهر تبریز و تعداد 14 هزار و 500 فقره انشعاب فاضلاب در سایر شهرهای دارای سیستم مدرن شبکه فاضلاب و انشعاب واگذار کرده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تصریح کرد: این شرکت در طول شش ماهه اول‌ سال حدود 50 کیلومتر در تبریز و 45 کیلومتر نیز در سایر شهرهای استان لوله‌گذاری فاضلاب انجام داده است.

پوررجب با اشاره به تصفیه‌خانه‌های موجود و فعال استان گفت: در حال حاضر این شرکت در شهرهای بزرگ از جمله تبریز، مراغه، میانه، سراب، مرند، جلفا، اهر و عجب‌شیر هشت تصفیه‌خانه فاضلاب فعال در مدار بهره‌برداری دارد و تصفیه‌خانه فاضلاب بستان‌آباد به عنوان نهمین تصفیه خانه فاضلاب استان ، پنجمین تصفیه خانه فاضلاب است که در دوران خدمت دولت نهم و دهم در این استان به زودی با حضور وزیر نیرو و استاندار آذربایجان‌شرقی به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی ، تصفیه خانه فاضلاب بناب با پیشرفت فیزیکی حدود 80 درصدی را جزء پروژه های مهر ماندگار در استان عنوان کرد و افزود: برای اجرای تصفیه خانه فاضلاب شهرستان بناب 80 میلیارد ریال هزینه شده و برای آماده شدن بهره برداری نیاز به 50 میلیارد ریال اعتبار است که انشاء الله با تخصیص به موقع اعتبارات مورد نیاز تا پایان فعالیت دولت دهم آماده بهره برداری خواهد شد.

پوررجب با اشاره به این که سیستم یکپارچه کردن مدیریت شهر ی و روستائی در آب و فاضلاب در مراحل اولیه قرار داد تصریح کرد: یکپارچه بودن سیستم های مدیریتی بسیار کار خوبی است و اگر مدیریت واحد حاکم شود، از اتئلاف منابع جلوگیری شده، خدمات از یک منبع به شهرها و روستاها تزریق شده و خدمات بهتری ارائه خواهد شد و قطعاً پیشرفت طرح‌ها بالاتر رفته و کیفیت کارها مطلوب‌تر خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی در خصوص عملکرد شرکت تحت مدیریتش در 6 سال گذشته اظهار داشت: شرکت آب و فاضلاب استان موفق به کسب رتبه نخست کشوری در ارزیابی عملکرد سال 90 وزارت نیرو در بین شرکت‌های آب و فاضلاب شهری شد.

پوررجب افزود: با توجه به عملکرد و اقدامات موثر شرکت‌‌های آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی در طول سال 1390 در شاخص‌های مورد ارزیابی توسط وزارت نیرو و در محورهای رضایت ذی‌نفعان بیرونی، مالی و اقتصادی، بهره‌برداری، توسعه و توانمندسازی این شرکت موفق به اخذ نمره کامل در این بخش‌ها شد.

پوررجب خاطرنشان کرد: شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی در سال 1388 نیز توانسته بود در ارزیابی عملکرد وزارت نیرو رتبه نخست کشوری را در بین شرکت‌های آب و فاضلاب کشور کسب کند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان کسب رتبه اول در بحث زیر ساخت های مسکن مهر و رتبه سوم کشوری در بحث طرح‌های عمرانی شرکت های آب وفاضلاب استانهای سراسر کشور را از جمله موفقیت شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی در شش سال اخیر عنوان کرد. 

انتهای پیام/60002/ق40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول