به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان به نقل از روابط عمومی شرکت غله و خدمات بازرگانی استان گلستان، سیاوش حسینپور اظهار داشت: نان همواره نزد ایرانیان از جایگاه خاصی برخوردار بوده و یکی از اقلام پرمصرف روزانه و غذای اصلی مردم را تشکیل میدهد و از جمله اقلامی است که همیشه در سفره مردم ایران دیده میشود.
وی تصریح کرد: برخلاف آنچه در برخی مواقع عنوان میشود به منظور افزایش کیفیت نان، تنها استفاده از آرد کیفی در کیفیت نان تاثیرگذار نیست بلکه علاوه بر کیفیت آرد، عوامل بیشمار دیگری نیز در تولید نان کیفی نقش دارند تا نان تولیدی کیفیت مناسبی داشته باشد.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان گلستان افزود: شیوه نگهداری گندم و تبدیل آن به آرد، میزان نگهداری آرد در فضای انبارهای کارخانجات و سپس در نانواییها، نحوه تخمیر و پخت، دستگاههای پخت نان، میزان و نحوه خرید و نگهداری نان توسط مردم، از جمله عواملی هستند که باید به اصلاح آن به دلیل ارتقاء کیفیت نان در سطح استان پرداخت.
وی ضایعات موجود در نانهای سنتی کشور را دلیلی بر عدم پروسه صحیح تولید نان دانست و اظهار کرد: شیوه کنونی پخت و عرضه نان نیازمند اصلاح است و باید جامعه به سمت استفاده از نانهای صنعتی سوق داده شود.
حسینپور تولید در مقیاس انبوه و با ماشینآلات مدرن و در شرایط کاملاً استاندارد را از مزایای نانهای صنعتی برشمرد و ابراز کرد: با وجود چنین فرآوردههایی سطح سلامت جامعه ارتقاء خواهد یافت و فضای تنوع و رقابت در تولید میان واحدهای تولیدی ایجاد و تقویت خواهد شد.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان گلستان با بیان اینکه در زمینه کیفیت نان باید تلاش بیشتری در سطح استان انجام شود خاطرنشان کرد: کاهش ضایعات نان و فرآوردهای آن راهکارهای مختلفی دارد که از مهمترین آنها اجباری کردن استاندارد در سیر تولید نانهای سنتی، فرهنگسازی در راستای ترویج شیوههای صحیح مصرف و نگهداری نان در میان جامعه، آموزش هدفمند و مستمر کارکنان واحدهای نانوایی، ایجاد امنیت شغلی برای کارگران این واحدها، افزایش نظارت بر کیفیت آرد تولیدی در واحدهای آردسازی استان، استانداردسازی ماشینآلات تولید نان و ایجاد فضای رقابت سالم در این واحدها برای تولید نان باکیفیت مناسب از جمله این راهکارهاست.
انتهای پیام/2307/آ/ف4004