به گزارش خبرگزاری فارس از قیروکارزین، علی ناظر در حاشیه بازدید از کشتارگاههای مرغ کارزین و دام در شهر قیر که با حضور مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی فارس همراه بود اظهار داشت: حضور و فعالیت کشتارگاه دام به عنوان یک محل برای ذبح بهداشتی و شرعی دام از ملزومات هر شهر است و ذبح دام باید بر اساس موازین بهداشتی تعریف شده و زیر نظر کارشناسان دامپزشک انجام شود.
وی با بیان اینکه در دنیای کنونی بسیاری از بیماریهای انسانی با منشا دامی است افزود: اهمیت کشتارگاه به عنوان آخرین سد بازرسی و حذف لاشههای آلوده و عوامل بیماریزا قابل اهمیت بوده و به طور کامل شفاف است و در صورت نبود کشتارگاه و انجام ذبح سنتی دام در خانهها و یا در سطح معابر و خیابانها چه آسیبهای بهداشتی برجستهای بر سلامت جامعه وارد میشود.
ناظر برنامه کنترلی بیماریهای دامی قابل انتقال بین انسان و دام را دارای یک دوره مرتب و بر اساس شاخصها و استانداردهای تعریف شده و رعایت موازین بهداشتی دانست و افزود: از مهمترین این شاخصها در بخش بهداشت فرآوردههای خام دامی، حضور و فعالیت کشتارگاه است و در صورت حذف این شاخص انجام دیگر محورها به صورت ناقص اجرا میشود.
رئیس اداره دامپزشکی قیروکارزین ادامه داد: از نظر بهداشتی، ذبح دام در محیط خارج از کشتارگاه و در کوچه و خیابان صحیح نیست و این موضوع باعث انتقال آلودگیهای محیطی به گوشت میشود و بهداشت عمومی را نیز با خطر مواجه میکند
ناظر با تاکید بر اینکه افرادی که به ذبح دام مبادرت میکنند، باید اصول بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند افزود: لازم است افرادی که دام را ذبح میکنند از لباس، دستکش و چکمه مناسب استفاده کرده و شرایط نگهداری بهداشتی گوشت را پس از ذبح فراهم آورند.
این مقام مسئول در پایان افزود: با توجه به اهمیت بیماریهای مشترک از جمله تب خونریزی دهنده کریمهکنگو که از طریق ترشحات خونی و بافتی دام آلوده به انسان سرایت میکند و در دام علامت واضحی ندارد، رعایت اصول بهداشتی قبل و بعد از ذبح دام و مراحل نگهداری گوشت با سلامت جامعه مرتبط بوده و باید نظارتها در این بخش به دقت صورت گیرد.
انتهای پیام/2448/ح20/گ1003