اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

گزارش فارس از اجلاسیه اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم

اهتمام جدی تشکل‌های حوزوی به اجرایی شدن منویات رهبری

خبرگزاری فارس: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تشکل‌های حوزوی مکمل یکدیگر بوده و دافعه‌ای علیه هم ندارند و باید در امور محتوایی یعنی اجرای منویات رهبر معظم انقلاب وارد شوند.

اهتمام جدی تشکل‌های حوزوی به اجرایی شدن منویات رهبری

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، نخستین اجلاسیه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم در سالن با سخنرانی آیت الله سید محمد هاشمی شاهرودی، حجت الاسلام احمدی فقیه و حجت الاسلام والمسلمین محمد یزدی در سالن همایش‌های مدرسه دارالشفا برگزار شد.

آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی در این اجلاسیه طی سخنانی اظهار کرد: بر اساس آیات قرآن پیامبران، احبار و ربانیون سه دسته از انسان‌ها هستند که بر پایه کتاب خدا حکم می‌دهند و سه وظیفه عمده بر دوش آنها قرار دارد.

وی افزود: اجرای احکام الهی، حفظ کتاب و شریعت از تحریف و دستبرد دشمنان و مرجعیت دینی و اجتماعی سه وظیفه اصلی سه گروه یاد شده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام رسالت فقها، مراجع و حوزه‌ها را همان وظیفه انبیاء و ائمه اطهار(ع) دانست و خاطرنشان کرد: این افراد به واسطه تربیت در مدرسه اهل بیت(ع) این شایستگی را یافته‌اند که رسالت و وظیفه انبیا را ادامه دهند.

وی ادامه داد: قضاوت تنها بخشی از حکومت کامل انبیا و صالحان بر روی زمین است و تاریخ نورانی حوزه‌های علمیه و حرکت ائمه اطهار(ع) پس از رحلت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام نشان می‌دهد، آنها تا جایی که امکان داشت دستورات قرآن یعنی حفظ کتاب، اجرای احکام و مرجعیت دینی و اجتماعی را عملی می‌کنند.

ائمه اطهار(ع) حتی فقه اهل سنت را حفظ کردند

شاهرودی بیان داشت: ائمه اطهار(ع) حتی فقه اهل سنت را نیز حفظ کردند و اگر این کار صورت نمی‌گرفت، امروز فقه آنها به انحراف کشیده می‌شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تلاش فقها و مراجع شیعه برای ادامه مسیر اهل بیت(ع) تصریح کرد: این افراد مانند امامان معصوم(ع) تبعیدها، شکنجه‌ها و طعم شهادت را چشیدند تا دین خدا را حفظ کنند.

وی ادامه داد: در طول تاریخ هرگاه کوچک‌ترین روزنه‌ای برای ورود به حکومت پیدا می‌شد، فقها و مراجع شیعه وارد تشکیلات حکومتی می‌شدند هرچند مستکبران و ظالمان به سختی از این امر جلوگیری می‌کردند.

معنای ملبس شدن برای طلاب تبیین شود

آیت‌الله شاهرودی با بیان اینکه این کار باید به عنوان یک امر مستمر تربیتی توسط اساتید حوزوی و در قالب برنامه‌های آموزشی و تربیتی مورد تاکید قرار گیرد، افزود: معنای ملبس شدن در حوزه‌ها باید به خوبی برای طلاب تبیین شده و آن‌ها متوجه شوند که با ورود به حوزه‌ها گام در مسیر انبیا گذاشته‌اند.

رئیس سابق دستگاه قضا ابراز کرد: تحریف اسلام و مسلمانان در جهان امروز شایع شده، بنابراین همه ما مسئول هستیم زیرا مراجع تقلید در طول تاریخ خون خود را برای این جلوگیری از این نقشه شوم دشمنان فدا کردند.

وی با تاکید بر پیاده شدن احکام اسلام در جامعه عنوان داشت: همه ابعاد فقه در سیاست و اقتصاد و امور اجتماعی باید برای دستیابی به این هدف یعنی بیدار ساختن مسلمانان و تداوم رسالت انبیا ساماندهی شوند.

نظام اسلامی تداوم حرکت ائمه اطهار است

شاهرودی برپایی حکومت اسلامی را یکی از تولیدات حوزه‌های علمیه دانست و افزود: حوزه مولد همه مدیریت‌ها در نظام اسلامی محسوب می‌شود زیرا حکومت در این نظام، اسلامی و الهی و تداوم حرکت ائمه اطهار(ع) است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در عصر کنونی برای نخستین بار شیعه توانسته است حکومتی اسلامی را تشکیل دهد، گفت: برپایی نظام اسلامی افتخاری بزرگ برای مکتب اهل بیت(ع) به شمار می‌رود.

وی بیان داشت: برتری مدل جمهوری اسلامی در همه زمینه‌ها از جمله تولید علم، قانون اساسی، مدیریت اجتماعی و بخش‌های جهادی یعنی بیدارسازی جهان اسلام و زنده کردن روح استکبارستیزی، بر همه مدل‌های حکومتی ثابت شده است، زیرا متکی بر شریعت الهی و کتاب خداست.

اجرای منویات رهبری مهم‌ترین وظیفه تشکل‌های حوزوی است

شاهرودی با اشاره به ایجاد تشکل‌های حوزوی افزود: این تشکل‌ها باید مکمل یکدیگر بوده و دافعه‌ای علیه هم نداشته باشند، بلکه باید در امور محتوایی یعنی اجرای منویات رهبر معظم انقلاب وارد شوند زیرا کشور در بخش‌های مختلف نیازمند علوم و احکام اسلامی است.

رئیس سابق دستگاه قضا ادامه داد: چنانچه قوه مقننه مجموعه‌ای از فقها و علما باشند، به یقین قوانین نظام اسلامی‌تر خواهد شد، ضمن اینکه نیازهای بسیاری هم در خارج از کشور وجود دارد.

وی تغییر قوانین به سمت اسلامی شدن در عراق و مصر را مورد توجه قرار داد و گفت: برای تبدیل این قوانین که برگرفته از نظامات غربی هستند نیاز به حضور و اظهار نظر علما و فقها احساس می‌شود.

تضارب آرا در مواضع صحیح سبب حل مشکلات می‌شود

حجت‌الاسلام محمد احمدی فقیه نیز در این اجلاسیه فعالیت شدید وهابیت علیه شیعیان را مورد توجه قرار داد و ابراز کرد: بر اساس روایتی از امام باقر(ع) شیعیان کسانی هستند که عمل خالص داشته و باید فقط به خداوند امید داشته باشند، بنابراین در مقابل تهدیدات فکری دشمنان نیز باید همین رویه را در پیش بگیریم.

وی با اشاره به تأکیدات بنیان‌گذار کبیر انقلاب مبنی بر رساندن سخنان به طور صحیح به مردم افزود: ایشان می‌فرمودند «حرفتان را درست به مردم برسانید و صحیح عمل کنید، مردم خودشان تجزیه و تحلیل کرده و همراه می‌شوند».

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: همه ما باید در مسیر تحصیل و زندگی، راه صحیح را انتخاب کنیم و وحدت و اتحاد را مد نظر داشته باشیم اما اگر تضارب آرا در مواضع صحیح تحقق یابد و بر اساس موازین شرعی و رضایت الهی گام برداریم هیچ مشکلی به وجود نخواهد آمد.

وی با بیان اینکه دین خدا در نزد همه پیامبران واحد است، گفت: اگر همه انبیای الهی در کنار یکدیگر جمع شوند، هیچ اختلافی میان آن‌ها نخواهد بود.

احمدی فقیه انسان را گل سرسبد آفرینش دانست و بیان داشت: پیامبران برترین انسان‌ها هستند و بالاترین آن‌ها هم حضرت ختمی مرتبت، محمد مصطفی(ص) است.

استقلال مهم‌ترین شاخصه حوزه‌ علمیه است

حجت‌الاسلام محمد رفعتی از اساتید حوزه نیز درادامه این اجلاسیه بر حمایت و پشتیبانی حوزه‌های علمیه از حکومت اسلامی تاکید و اظهار کرد: هدایت همه‌جانبه نظام در همه شئون و در اداره فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشور این هدف را محقق می‌کند.

وی افزود: علمای دین وظیفه نظریه‌پردازی سیاسی در همه جریان‌های اداره کننده کشور را بر عهده دارند زیرا حوزه‌ها مادر نظام محسوب می‌شوند.

بی‌تفاوتی حوزه‌ها به نظام موجب تضعیف حکومت اسلامی می‌شود

این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه پشتیبانی نظام به معنای جلوگیری از انحراف و کج‌روی است خاطرنشان کرد: تضعیف حکومت اسلامی نتیجه‌ای است که بر اثر بی‌تفاوتی حوزه‌ها به نظام حاصل می‌شود.

وی ادامه داد: استقلال حوزه‌های علمیه نخستین شاخصه آنها در پشتیبانی از نظام به شمار می‌رود و در این زمینه عدم وابستگی به دولت اهمیت فراوانی دارد تا حوزه بتواند نقش حمایت علمی و راهبردی از نظام را به خوبی ایفا کند هرچند دولت اسلامی موظف است کمک‌های مالی خود را به نهاد دینی و مقدس حوزه ارائه کند و این امر وابستگی ایجاد نخواهد کرد.

نیاز حکومت به حوزه‌های علمیه مشهود است

رفعتی با اشاره به علمیت عالی حوزه‌های علمیه به عنوان دومین شاخصه این نهاد بیان داشت: حمایت علمی و نظام‌مند از حکومت اسلامی یکی از وظایف مهم حوزه‌ها محسوب می‌شود و برای تحقق این هدف باید تراز علمی خود را افزایش دهند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه فقه شیعه تنها جنبه عبادی ندارد گفت: نیاز حکومت در همه ابواب فقیه از جمله اقتصاد و سیاست به حوزه‌های علمیه امروز مشهود است، بنابراین اساتید و طلاب باید جامعیت حوزه‌ها را همواره مد نظر قرار دهند تا این نهاد مقدس بتواند کارشناسانی را در رشته‌های مختلف به حکومت اسلامی معرفی کند.

انتهای پیام/8004/ب40

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول