اسماعیل خاتمیمقدم امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرستان ساری درباره کیفیت شیر خام استان مازندران اظهار داشت: کیفیت شیر خام مازندران از نظر شیمیایی و میکروبی پایین است.
وی با بیان اینکه بالای 70 درصد قیمت تمام شده یک کالای لبنی به قیمت شیر خام بستگی دارد، تصریح کرد: هر چه که قیمت شیر پایینتر و کیفیت بالاتر باشد، محصول ارزانتر و کیفیتر خواهیم داشت.
80 درصد شیر تولیدی مازندران سنتی است
خاتمیمقدم با بیان اینکه بیش از 80 درصد شیر تولیدی مازندران به روش سنتی است، تاکید کرد: یکی از عوامل تولید شیر خام کیفی به روش صنعتی و توزیع آن در زنجیره فرد است.
رئیس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران با اشاره به اینکه خارج از زنجیره فرد، مسئولیت نظارت بر کیفیت و توزیع شیرخام به عهده دامپزشکی است، متذکر شد: دامپزشکی به دلیل کثرت ماموریت و محدودیت منابع سختافزاری و نرمافزاری نمیتواند این تولید سنتی و پراکنده را در سطح استان پوشش کیفی دهد.
عموم شیرهای وارداتی به مازندران با مشخصات میکروبی بالا است
وی گفت: تولید شیر خام در چند سال گذشته روند نزولی داشته و مسئولان استان به پایین آمدن تولید شیر خام توجه نکردند و تقاضای شیر با کاهش شیر کاهش پیدا نکرد و فزونی عرضه بر تقاضای شیر را داریم.
خاتمیمقدم با بیان اینکه با کمیاب شدن شیر خام کیفیت شیر پایین میآید، اذعان داشت: 65 درصد شیر خام صنایع لبنی از خارج استان تامین میشود و شیر خام مورد نیاز کارخانهها از استان خراسان، تهران و اصفهان تامین میشود که عموما صنعتی و با مشخصات شیمیایی و میکروبی بالا هستند.
برای شیر فلهای از ظرفهای آلوده استفاده میشود
رئیس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران با تاکید بر اینکه 30 سال تلاش شد تا مصرف شیر فلهای جمع شود، افزود: در سطح استان در کنار خیابانها و مغازهها در ظرفهای آلوده و به جای شیر پاستوریزه از شیر فلهای استفاده میشود و روزبهروز نیز تقویت میشود.
وی با بیان اینکه به طور رسمی خامفروشی شیر خام را ترویج میکنند، تصریح کرد: نظارت کیفی وجود ندارد و مصرفکننده به دلیل چربی بالا اقدام به خرید شیر فلهای میکند و از نحوه تولید و توزیع شیر غیربهداشتی و بیماری مشترک بین انسان و دام اطلاع ندارد.
انتهای پیام/86016/ع/د1000