اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل محیط زیست همدان:

دستیابی به توسعه پایدار در محیط زیست در گرو اصلاح دیدگاه است

خبرگزاری فارس: مدیرکل محیط زیست استان همدان گفت: تا رسیدن به توسعه پایدار در محیط زیست فاصله زیادی وجود دارد که حل این مشکل در گرو اصلاح نگاه مردم و مسئولان است.

دستیابی به توسعه پایدار در محیط زیست در گرو اصلاح دیدگاه است

به گزارش خبرگزاری فارس از ملایر، قربانعلی محمدپور عصر امروز در سمینار بین‌المللی مدیریت مناطق خشک و نیمه‌خشک با محوریت ریزگردها و آثار زیان‌بار آن در اکوسیستم‌های طبیعی در دانشگاه ملایر یکی از مهم‌ترین مشکلات را در کشورها مسائل زیست‌محیطی به ویژه طوفان و ریزگردها برشمرد و افزود: اگر برای مسائل زیست محیطی راه ‌حل درستی ارائه نشود این امر به شکل یک بحران بزرگ در آینده تبدیل خواهد شد.

وی عنوان کرد: تا رسیدن به توسعه پایدار در محیط زیست فاصله زیادی وجود دارد که در این راستا تا نگاه مسئولان و مردم اصلاح نشود هیچ تغییری در کاهش آلودگی بر روی محیط زیست نخواهیم داشت و این مسئله به تصمیم‌گیری قوای سه‌گانه و مسئولان امر در کشور بستگی دارد.

وی با اشاره به اینکه حفاظت از محیط زیست و حل مشکلات زیست‌محیطی وظیفه همه آحاد جامعه است، گفت: در این زمینه مسئولان و مردم باید توجه ویژه داشته باشند و برگزاری برنامه‌های آموزشی، سمینارها و نشست‌های تخصصی و استفاده از نقطه‌نظرات کارشناسان کشورهای مختلف اثرگذار خواهد بود.

وی عنوان کرد: پدیده ریزگردها از کشورهای دیگر شروع شده و به کشور ما رسیده است به طوریکه سال‌های اخیر باعث بروز انواع مشکلات در کشور شده که می‌توان از بزرگ‌ترین این مشکلات به بیماری‌های عفونی و تنفسی در استان‌های مختلف اشاره کرد.

مدیرکل سازمان حفاظت از محیط زیست همدان گفت: علت این ریزگردها کاهش باران، تغییرات اقلیمی، کم شدن پوشش گیاهی، زیاد شدن بیابان‌ها و بروز خشکسالی‌ها و ... است که از کشورهای عراق شروع شده و آثار زیان‌بار آن در 24 استان کشور ما نیز به وجود آمده است.

وی تأکید کرد: در این راستا نیز دبیرخانه ملی و منطقه‌ای مقابله با پدیده گرد و غبار در سازمان محیط زیست شروع به کار کرده و بحث آسیب‌های این پدیده را با همکاری سایر دستگاه‌ها دنبال می‌کند.

محمدپور گفت: حل مشکل ریزگردها زمان طولانی و اعتبارات زیادی را می‌طلبد که در این زمینه اقدامات خوبی توسط سازمان محیط زیست انجام شده که مهم‌ترین آن عملیات مالچ‌پاشی به مقدار 500 کیلومتر در شهر کربلا به عنوان پایلوت، بیابان‌زدایی یک میلیون هکتاری در کشور عراق توسط کشورمان به مدت پنج سال، دوره‌های آموزشی در استان‌های مختلف، نصب ایستگاه‌های آنلاین برای اندازه‌گیری ریزگردها در استان‌ها و ... از جمله این اقدامات بوده است.

وی در ادامه افزود: در سطح ملی نیز برای کاهش پدیده گرد و غبار اقداماتی انجام شده که این اقدامات شامل تثبیت شن‌های روان، ارتقای مدیریت آب و هوا، مراقبت از بیماران، نصب تجهیزات لازم، احیای تالاب‌ها، ارائه خدمات پشتیبانی و اقلام مورد نیاز استان‌های تحت تأثیر، انجام مذاکرات و استفاده از توان علمی کارشناسان دیگر کشورها، ایجاد پورتال ملی گرد و غبار و هماهنگی با وزارت کشور، افزایش میزان فضای سبز، افزایش میزان مناطق حفاظت  شده و ... بوده است.

مدیرکل محیط زیست استان همدان به اقدامات انجام شده در استان همدان اشاره کرد و گفت: در راستای حفاظت از محیط زیست در استان نیز طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی از قبیل احیای زیستگاه‌ها، ساماندهی مناطق حفاظت‌شده، افزایش مناطق حفاظت‌شده از سه منطقه به شش منطقه، شکار ممنوع کردن در تالاب‌ها و تجهیز بیشتر ادارات به پورتال اندازه‌گیری ذرات معلق و ... از اقدامات این اداره بوده است.

وی در پایان گفت: از سال 88 به بعد نیز طبق اندازه‌گیری دستگاه‌های مجهز استان روزهای هشدار بحرانی در استان زیاد بوده است.

انتهای پیام/آ10

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول