اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:

آمریکا «خط دیورند» را به عنوان مرز بین‌المللی افغانستان به رسمیت می‌شناسد

خبرگزاری فارس: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن تأکید بر این که دیدگاه آمریکا در خصوص معاهده دیورند تغییر نکرده است، عنوان کرد آمریکا خط دیورند را به عنوان مرز بین‌المللی افغانستان به رسمیت می‌شناسد.

آمریکا «خط دیورند» را به عنوان مرز بین‌المللی افغانستان به رسمیت می‌شناسد

به گزارش فارس به نقل پایگاه خبری «دنیا‌‌نیوز» پاکستان، «ویکتوریا نولاند» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری بیان داشت: با وجود آن که رسانه‌های افغانستان در این اواخر نظرات مختلفی را در خصوص مسئله خط دیورند مطرح می‌کنند اما دیدگاه آمریکا در این خصوص تغییر نکرده و خط دیورند را به عنوان مرز بین‌المللی میان افغانستان و پاکستان به رسمیت می‌شناسد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال اظهارات اخیر «مارک گراسمن» نمایده ویژه این کشور در امور افغانستان و پاکستان را در خصوص خط دیورند، تأیید کرد.

گراسمن 3 روز پیش در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های خصوصی افغانستان بیان داشت که آمریکا، خط دیورند را به عنوان مرز بین‌المللی میان افغانستان و پاکستان به رسمیت می‌شناسد.

یک روز پس از اظهارات گراسمن، وزارت خارجه افغانستان با انتشار بیانیه‌ای ضمن رد اظهارات نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، اعلام کرد که خط دیورند یک مسئله تاریخی و موضوع مهم برای افغانستان است.

در این بیانیه تصریح شده است که دولت افغانستان هرگونه اظهارات بی‌مورد را در خصوص به رسمیت شناختن خط دیورند رد می‌کند.

در همین حال «احمد سعیدی» کارشناس افغان در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت که انگلیس و آمریکا بر آن شده‌اند تا مسئله خط دیورند را نهایی ساخته و آن را به رسیت بشناسند.

وی واکنش وزارت خارجه افغانستان به اظهارات «مارک گراسمن» را ضعیف دانست و افزود: متاسفانه دولت افغانستان در پشت پرده با آمریکایی‌ها هم دست است.

خط مرزی دیورند در زمان حکمرانی «عبدالرحمان خان» شاه سابق افغانستان، طی معاهده‌ای در سال 1893 میلادی با «مورتیمر دیورند» نماینده هند تحت استعمار انگلیس تعیین شد.

همزمان با استقلال هند از انگلیس و به میان آمدن کشور پاکستان، دولت وقت افغانستان، خط دیورند را به رسمیت نشناخت و هنوز بین 2 کشور افغانستان و پاکستان بر سر مسائل مرزی اختلافاتی وجود دارد که گاهی باعث بروز مشکلات جدی بین آن‌ها شده است.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول