اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

منابع آبی طبس به پایان خود نزدیک می‌شود

تداوم حیات طبس منوط به انتقال آب به این شهرستان است

خبرگزاری فارس: مدیر امور آبفای طبس گفت: ذخایر آب زیرزمینی شهر طبس دارای بیلان منفی و در حال نزدیک شدن به نقطه پایان است که باید ضمن مدیریت مصرف، برای تداوم حیات طبس آب از سایر نقاط کشور به این شهرستان منتقل شود.

تداوم حیات طبس منوط به انتقال آب به این شهرستان است

به گزارش خبرگزاری فارس از طبس، علیرضا محمدزاده در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال خبرنگار فارس که «آیا ضرورتی برای انتقال آب از سایر نقاط کشور به شهرستان طبس وجود دارد؟»، اظهار داشت: شهرستان طبس در میان دو کویر بزرگ ایران واقع شده و دارای اقلیم گرم و خشک است و به همین دلیل در این منطقه میزان بارندگی و درصد رطوبت بسیار پایین و منابع آبی آن نسبتاً فقیر است.

وی ادامه داد: میانگین بارندگی سالانه در شهر طبس طی 40 سال گذشته 84 میلیمتر محاسبه شده که متأسفانه این میزان طی سال‌های اخیر در حال کاهش است به طوری که میزان بارندگی در سال 1389 به 69 میلیمتر و در سال 1390 به 53 میلیمتر کاهش یافته است.

مدیر امور آب و فاضلاب طبس بیان کرد: در گذشته قسمتی از آب مورد نیاز شهر طبس از محل سد «دره بید» تأمین می‌شد که متأسفانه طی سه سال اخیر به دلیل کاهش نزولات جوی و در نتیجه کاهش ذخیره آب سد، فعلاً آب سد دره بید قابل استفاده نیست و هم‌اکنون تمام آب مورد نیاز شهر طبس از محل منابع آب زیرزمینی استحصال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: شهر طبس دارای 15 هزار و 700 مشترک آب و 37 هزار و 691 نفر جمعیت است که به ازای هر نفر مقدار 425 لیتر در طول هر شبانه‌روز آب استحصال می‌شود، ضمن اینکه آب مورد نیاز شهر طبس از طریق 24 حلقه چاه استحصال و به مخازن آب منتقل می‌شود که در حال حاضر منابع آبی این شهر توان تولید 226 لیتر در ثانیه را دارد.

محمدزاده ضمن تأکید بر لزوم مدیریت مصرف از سوی مشترکان، تصریح کرد: متأسفانه در حال حاضر میزان آب تولیدی در شهر طبس معادل میزان مصرف و در نقطه سربه‌سری قرار دارد، ضمن اینکه هر ساله میزان تولید آب کاهش و میزان مصرف افزایش پیدا می‌کند که برداشت شدید آب از منابع آبی که طی سالیان طولانی ایجاد شده موجب ضربه به منابع آبی منطقه و نزدیک شدن این منابع به نقطه پایان خود شده است.

وی با اشاره به اینکه با روال موجود منابع آب زیرزمینی طبس در آینده‌ای نه چندان دور به پایان خواهد رسید، خاطرنشان کرد: بی‌شک تداوم حیات طبس منوط به جایگزینی منابع آبی و انتقال آب از سایر نقاط کشور به این شهرستان است.

مدیر امور آب و فاضلاب طبس یادآور شد: در سفر دوم رئیس جمهور و هیئت دولت به استان یزد طرح مطالعه انتقال آب به این شهرستان به تصویب رسید که ظاهراً هنوز این مطالعات به نتیجه نرسیده است.

انتهای پیام/خ20/گ1003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول