اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون بهبود تولیدات دامی آذربایجان‌شرقی:

آذربایجان‌شرقی پرورش بلدرچین را توسعه می‌دهد

خبرگزاری فارس: معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه تولید بلدرچین در استان توسعه می‌یابد، گفت: 72 درصد وزن بلدرچین قابل استفاده است، درحالی که تنها 55 درصد وزن یک مرغ را می‌شود استفاده کرد.

آذربایجان‌شرقی پرورش بلدرچین را توسعه می‌دهد

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، غفور عبدالهی صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه گوشت طیور به عنوان منبع پروتئین حیوانی اهمیت زیادی دارد، به همین دلیل در کشورهای مختلف سرمایه‌گذاری زیادی روی صنعت پرورش طیور از جمله بلدرچین شده است، اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم برای توسعه پرورش بلدرچین در آذربایجان‌شرقی در شرف انجام است.

وی با بیان اینکه گوشت بلدرچین خوشمزه و خوش‌طعم بوده و هم برای افراد سالم و هم برای بیماران سودمند است، افزود: طبق نظر کارشناسان گوشت بلدرچین سنگ (کلیه و مثانه) را خرد می‌کند و برای بیماری‌های کلیوی و مثانه مفید است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه بلدرچین حیوانی است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پُرجنب و جوش، از این رو باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست و خیز و پرواز داشته باشد، افزود: هر قدر ماهیچه در طول حیات خود فعال‌تر باشد گوشت آن نیز لذیذتر است مانند ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات شکاری و گوسفند و همچنین سینه پرندگان وحشی.

عبدالهی با بیان اینکه در واقع، فعالیت و جنب و جوش زیاد در بلدرچین‌ها، باعث ازدیاد ذخیره گلیکوژن در بافت‌های ماهیچه‌ای آنها می‌شود، افزود: این امر باعث می‌شود گوشت این پرنده مانند پرندگان شکاری، بسیار لذیذ شود، به همین دلیل است که گوشت حیوانات وحشی اعم از نشخوارکنندگان همچون آهو، گوزن، بُزکوهی و غیره و یا پرندگانی مانند قرقاول، کبک، تیهو، دراج و بلدرچین فوق‌العاده لذیذ بوده و قسمت‌هایی از بدن آنها بسیار خوش‌طعم است.

وی با بیان اینکه ‎از دیگر مزایای بلدرچین این است که بعد از طبخ به دلیل وجود سلول‌های پیچیده پیوندی، در اثر پخته یا بریان شدن به هیچ وجه متلاشی نمی‌شود و پرنده ترکیب خود را کاملاً حفظ کرده و در پذیرایی‌ها، زیبایی فراوانی به سفره می‌دهد، ادامه داد: 72 درصد وزن بلدرچین قابل استفاده است که در مرغ 55 درصد است، همچنین 20 درصد وزن کل بدن بلدرچین را عضله تشکیل می‌دهد و درصد پروتئین و ماده خشک در عضله ران 80 درصد است، در صورتی که این رقم در مرغ 65 درصد است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه بلدرچین برای پرورش‌دهندگانی که تمایل دارند آن را به صورت صنعتی پرورش دهند نیز دارای منافع بسیاری است، افزود: دوره کوتاه جوجه‌کشی (17 تا 18 روز)، رشد سریع و بلوغ زودرس (35 روزگی)، میزان تخمگذاری بالا (فاز فعال تخمگذاری طولانی)، ضریب تبدیل غذایی مناسب، نیاز به محیط پرورش کوچک، مقاومت بالا در برابر بیماری‌ها و قیمت مناسب برای عرضه مخصوص (گوشت و تخم) به بازار از جمله دلایل اقتصادی بودن پرورش این پرنده است.

وی ارزش بیولوژیکی پروتئین موجود در گوشت این پرنده را 91.3 درصد عنوان کرد و افزود: این در حالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئین‌ها یافت نمی‌شود، در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد. 

عبدالهی با بیان اینکه نتایج تحقیقات متعدد نشان داده است که میزان پروتئین موجود در گوشت بلدرچین 5 تا 10 درصد بیشتر از سایر پرندگان و نشخوارکنندگان است، افزود: به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا متخصصان برای افراد مُسن و از کارافتاده که احتیاج مُبرمی به ترمیم سلول‌های از دست رفته بافت‌های خود دارند، مصرف گوشت بلدرچین را تجویز می‌کنند و از طرف دیگر به دلیل وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامین در گوشت این پرنده، برای بیماری‌هایی چون آسم، تشنج، فشار خون بالا، ضعف اعصاب و یا در مواردی ناراحتی‌های روانی و همچنین بی‌خوابی مفید است همچنین گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، روی، آهن و سلنیوم است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه تخم بلدرچین نسبت به تخم‌مرغ از مزه بهتری برخوردار بوده و به علت کراتن خاصی که در آن ذخیره شده است، در درمان بیماری آسم تأثیر مفیدی دارد، ادامه داد: از طرف دیگر به علت غنی بودن از ویتامین B، در درمان بیماری‌های عصبی موثر می‌باشد، همچنین تخم بلدرچین به علت وجود آمینواسیدهای فراوان، در تغذیه کودکان و بیماران بسیار موثر است. ضمناً از چربی کمتری نسبت به تخم‌مرغ برخوردار است.

انتهای پیام/ل10/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول