اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر ساماندهی امور پژوهشی عمومی حوزه‌های علمیه خواهران:

امام سجاد(ع) تجسم حج را با برائت عملی از مشرکین به نمایش گذاشت

خبرگزاری فارس: مدیر ساماندهی امور پژوهشی عمومی حوزه‌های علمیه خواهران گفت: امام سجاد(ع) برائت عملی را که تجسم حج ناب بود در حج‌های خود به نمایش گذاشتند.

امام سجاد(ع) تجسم حج را با برائت عملی از مشرکین به نمایش گذاشت

به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، سیدحسین اسحاقی با اشاره به فعالیت‌های عبادی امام سجاد(ع) تصریح کرد: بخشی از عبادت‌های امام سجاد(ع) جنبه سیاسی داشت به عنوان مثال سفر باشکوه حج ایشان یکی از مواردی است که ایشان 20 مرتبه با پای پیاده به جا آوردند تا در حج که کنگره بزرگ مسلمانان در مکه است، شرکت کنند.

وی حج را بهترین فرصت برای پیام‌رسانی و اعلام مواضع شیعیان به صورت پیدا و پنهان برشمرد و تصریح کرد: امام سجاد(ع) گاهی با دعا و موعظه و سلوک فردی مردم را به حقیقت و روح اسلام اصیل و مناسک حج آگاه می‌کردند و حج ناب را به نمایش می‌گذاشتند.

مدیر ساماندهی امور پژوهشی عمومی حوزه‌های علمیه خواهران یادآور شد: گزارش ملاقات هشام ابن عبدالملک با امام سجاد(ع) و شعر حماسی فرزدق در مدح ایشان و در این میان بی‌اعتنایی امام به امویان، نمونه‌ای از اعلام برائت عملی امام سجاد(ع) است.

وی با اشاره به شرکت امام سجاد(ع) در نمازهای جمعه و جماعات اضافه کرد: حضرت سجاد(ع) به دلیل بعد سیاسی نمازهای جمعه و جماعات در این تجمع‌ها شرکت می‌کردند تا زمینه وحدت و همبستگی را در جامعه اسلامی فراهم آورند.

اسحاقی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از فعالیت‌های عبادی امام سجاد(ع) ذکر صلوات بر پیامبر و آل او در شرایطی است که سیاست امویان مبنی بر ترور شخصیت اهل‌بیت(ع) و متروک کردن و منزوی داشتن آنها بود. در این شرایط آن حضرت با ذکر صلوات و زنده نگه داشتن نام و یاد پیامبر(ص) و خاندانش به مبارزه پرداختند و این مهم در بیشتر دعاهای صحیفه سجادیه مشهود است.

وی با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی امام سجاد(ع) در شرایط بحرانی جامعه افزود: امام سجاد(ع) افزون بر حفظ اسلام و تبیین مبانی اصیل شیعه بر خود فرض می‌دانستند تا مردم را از لحاظ اخلاقی، از انحرافات برهانند.

مدیر ساماندهی امور پژوهشی عمومی حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به بروز انحرافات اخلاقی در زمان حضرت سجاد(ع) تصریح کرد: در زمان امام سجاد(ع) انحراف‌های بزرگی چون به فراموشی سپردن قرآن، انحرافات شدید اخلاقی، اشتغال مردم به لهو و لعب و دین‌گریزی در جامعه به وجود آمده بود، در آن شرایط دشوار امام سجاد(ع) به رغم مشکلات و موانع فراوان هیچ‌گاه از تعلیم و تربیت مردم فروگذار نکردند. مسجد پیامبر(ص) را مدرسه خویش ساختند، مباحث علمی و حوزه‌های درس در موضوع‌های فقه، تفسیر، حدیث، فلسفه و اخلاق را دایر کردند و هر جمعه جلسات سخنرانی عمومی برگزار داشتند.

وی با اشاره به ویژگی‌های ممتاز امام سجاد(ع) خاطر نشان کرد: یکی از ویژگی‌های برتر ایشان اخلاق نیکو بود، به گونه‌ای که مظهر عفو و گذشت بودند و به سادگی از مجرمان می‌گذشتند.

اسحاقی با اشاره به اینکه مردم مورد تاثیر تبلیغات امویان از امام سجاد(ع) عیب‌جویی می‌کردند و زبان به درشتی می‌گشودند گفت: در مقابل، ایشان با ملایمت و بردباری با آنها برخورد می‌کردند و آنان را شرمگین می‌ساختند.

وی ویژگی ممتاز دیگر امام سجاد(ع) را رسیدگی ایشان به تهیدستان برشمرد و اضافه کرد: ایشان در این زمینه زبانزد خاص و عام بودند و در عرصه آزادسازی بردگان نیز تلاش وافری داشتند.

انتهای پیام/و30/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول