به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی استان قم، محمدرضا باقرپناهی در گزارشی که در شورای اسلامی شهر قم ارائه کرد، افزایش قیمت نان را غیر کارشناسی و ناعادلانه توصیف و اظهار کرد: گذشته از اینکه میزان افزایش قیمت نان نسبت به افزایش قیمت خرید گندم توسط دولت جای تأمل دارد، در شهر قم نیز اجحاف مضاعفی از حیث کمیت و کیفیت نان به مردم وارد میشود که افزایش قیمت را غیرکارشناسی و ناعادلانه میکند.
وی افزود: حدود 35 درصد قیمت نان مربوط به قیمت آرد است و اگر افزایشی در قیمت آرد به وجود آید فقط باید نسبت به آن 35 درصد باشد.
عضو شورای شهر قم در مورد هزینههای تولید گفت: در محاسبه قیمت نان سنگک برای دو نوبت پخت در صبح و یک نوبت در عصر هزینه حداقل پنج نفر شامل شاطر، نان درآور، خمیرگیر و فروشنده که گذشته از دستمزد روزانه، عیدی و پاداش حق مسکن، حق اولاد، بن کارگری، تعطیلات، مرخصی سالانه و حتی سنوات سالانه یک ماه حقوق لحاظ میشود، علاوه بر این هزینههای غیرمستقیم دیگری از جمله ریگ، صابون، پارو و سیخ گرفته تا تعمیرات بهداشت روزانه همه اینها به علاوه سود منطقی نانوا در تعیین نرخ نان محاسبه میشود که البته بعضی از نانوایان عزیز نه پنج نفر را بهکار میگیرند و نه تمام هزینههای کارگری را که ذکر شد، میپردازند.
وی در مورد کمیت و کیفیت نان گفت: برای چانه حدود 650 گرمی باید شاطر و نان درآور ماهر باشد تا نان با کیفیت و وزن مطلوب به دست مردم برسد و مردم خود شاهد وضعیت نان از نظر کیفیت و وزن هستند.
باقرپناهیی افزود: پیشنهاد ما برای تولید نان با کمیت و کیفیت مطلوب این است که وزن و قیمت نان کاهش یابد تا نان با قیمت و کیفیت مطلوبتری به دست مردم برسد و این پیشنهاد در شورای نرخگذاری نان مطرح شد که با مخالفت اعضا مواجه شد، به همین دلیل نیز ما با افزایش قیمت نان مخالف هستیم.
انتهای پیام/و30/د1000