ذبیحالله غریب امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بندرعباس با اشاره به فعالیت کشتارگاهها و مرغداریهای سطح استان اظهار کرد: در حالی که اکنون حدود 40 درصد از جوجهریزی مورد نیاز برای واحدهای مرغداری استان در غرب هرمزگان صورت میگیرد، تنها 25 درصد از کشتار مرغ در این منطقه در هرمزگان انجام میشود که با توجه به طولی بودن استان این امر مشکلاتی را رقم میزند.
وی با بیان اینکه 60 درصد از کشتار مرغ در شرق هرمزگان صورت میگیرد، افزود: جابهجایی طیور زنده با هدف دسترسی به کشتارگاهها و بازار مناسب از نقاط مختلف استان مهمترین مشکل کنونی در صنعت دام و طیور هرمزگان به شمار میرود.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان با بیان اینکه باید به ایجاد تناسب کشتار، جوجهریزی و پرورش مرغ در سطوح مختلف استان بیش از پیش توجه کرد، افزود: ساماندهی و احداث واحدهای مربوطه با توجه به برشهای منطقهای میتواند سبب رفع مشکلات و بهینهسازی این صنعت در استان شود.
غریب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث بیماری تب کریمهکنگو گفت: از دامداران انتظار میرود در اسرع وقت نسبت به رعایت موارد مربوطه پیرامون جلوگیری از ابتلای واحدهای دامی خود به این بیماری اقدام کنند.
این مسئول از مردم خواست گوشت مورد نیاز خود را تنها از قصابیهای مورد اعتماد تامین کنند و در صورتی که دامی در خانه دارند برای کشتار آن به کشتارگاه مراجعه کنند.
غریب همچنین از مردم خواست از خرید و ذبح دام بدون مجوز سازمان دامپزشکی خودداری کرده و در این راستا نهایت دقت را به عمل آورند.
وی با بیان اینکه بیشترین خطر مربوط به کشتار غیر مجاز و تماس با خون دام و ترشحات دامی است، اضافه کرد: برای پی بردن به سلامت دامهای نذری حتما باید ذبح زیر نظر کارشناس در محل کشتارگاه انجام شود.
به دلیل ورود دام از استانهای شرقی و همجوار با کشورهای افغانستان و پاکستان، به هرمزگان این استان یکی از استانهای مهم در این بحث به شمار میرود، که طبق گفته مسئولان در این استان نهایت نظارت با هدف جلوگیری از ورود بیماریهای مشترک دام و انسان و شیوع آنها به عمل میآید.
غربیترین شهرستان استان هرمزگان، پارسیان (گاوبندی) در همسایگی استان بوشهر و خلیج فارس و شرقیترین شهرستان این استان جنوبی، جاسک در همسایگی با سیستان و بلوچستان و دریای عمان است.
انتهای پیام/ز20/ط4000