محمد کیخا امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زاهدان اظهار داشت: انگور یاقوتی در منطقه سیستان از سابقه 2 هزار و 500 ساله برخوردار است.
وی افزود: در حال حاضر، یک هزار و 800 هکتار باغ انگور در سیستانوبلوچستان وجود دارد که سالانه بیش از 10 هزار تن انگور تولید و به بازار مصرف داخل و خارج استان صادر میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستانوبلوچستان بیان داشت: انگور یاقوتی سیستان، زودرسترین انگور در سطح کشور است که هر ساله در اردیبهشت ماه برداشت آن آغاز میشود اما امسال به دلیل نامتعادلبودن و سردبودن هوای منطقه، رسیدن انگورها با تأخیر مواجه شده است.
کیخا ادامه داد: انگور یاقوتی سیستان از نظر عطر، رنگ و کیفیت نسبت به سایر ارقام انگور برتری دارد.
وی تصریح کرد: این انگور از سازگاری خوبی در منطقه سیستان برخوردار بوده به دلیل اینکه سیستان از لحاظ منطقهای، گرم و خشک و کم آب است و سابقه 2 هزار و 500 ساله کشت انگور یاقوتی در سیستان، گواه بر این ادعاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستانوبلوچستان اضافه کرد: از اقدامات بسیار مؤثر و مفیدی که این سازمان انجام داده، میتوان به تولید و توزیع 300 هزار قلمه و 350 هزار اصله نهال در سال گذشته بین باغداران در سطح استان اشاره کرد.
کیخا افزود: 12 رقم انگور در تاکستانهای استان سیستانوبلوچستان تولید میشود که انگور یاقوتی قرمز به عنوان زودرسترین انگور کشور روانه بازارهای مصرف کشور میشود.
انتهای پیام/صا20/ض1002