به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، محمد شکاری پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سیستم آموزشی هرمزگان آمادگی کامل را برای تشخیص به موقع موارد مشکوک بیماریها دارد، اظهار داشت: این استان در سالهای اخیر با توسعه قابل توجهی در بخش سلامت رو به رو شده است.
وی با اشاره به بیماری تب کریمهکنگو، گفت: برخی از شایعات مبنی بر شیوع این بیماری در هرمزگان در برخی از مناطق دیده شده است که این شایعات را قویاً تکذیب میکنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان در مورد جزئیات این بیماری گفت: تب کریمهکنگو بیماری حاد ویروسی خونریزی دهنده قابل انتقال از حیوان به انسان است.
شکاری افزود: فرد به دنبال تماس با دام آلوده و خون و ترشحات لاشه دام آلوده، گزش کنه و تماس با خون و ترشحات و نمونههای بافتی بیمار آلوده مبتلا میشود.
این مسئول با بیان اینکه از سال 85 تاکنون هیچ گونه مرگ و میری توسط بیماری تب خونریزی کریمهکنگو در هرمزگان رخ نداده است، افزود: اغلب موارد این بیماری از دامهای کشورهای مجاور به ویژه کشورهای شرقی وارد ایران شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: استفاده از دستکش، ماسک و یا سایر وسایل محافظت کننده برای جلوگیری از تماس پوستی با خون و بافتهای آلوده دامها یا بیماران و رعایت احتیاط همهجانبه در کارکنان بهداشتی درمانی، استفاده از گوشتهای بازرسی شده در کشتارگاهها و دارای مُهر بازرسی دامپزشکی از جمله موارد مهم و تاثیرگذار در جلوگیری از شیوع و ابتلا افراد به این بیماری است.
شکاری یادآور شد: گوشت تازه 24 ساعت و جگر 48 تا 72 ساعت باید بین دمای 4-0 درجه نگهداری و سپس استفاده شود.
انتهای پیام/ح20/ط4000