اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی:

قانون‌گذاری‌های بی‌اندیشه سرمنشأ بحران‌های اجتماعی است

خبرگزاری فارس: استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی گفت: قانون‌گذاری‌های بی‌اندیشه سرمنشأ بسیاری از بحران‌ها در نظام اجتماعی، فرهنگی و قضایی کشور است.

قانون‌گذاری‌های بی‌اندیشه سرمنشأ بحران‌های اجتماعی است

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، محمود کاشانی ظهر امروز در همایش تخصصی قانون، آب و زاینده‌رود با اشاره به قدمت اصفهان اظهار داشت: شهر اصفهان با چندین هزار سال سابقه تاریخی مرکز تمدن بوده و مردم از آب رودخانه زاینده‌رود برای کشاورزی و زندگی استفاده می‌کردند و این حق‌آبه در حقیقت امری تاریخی و ثابت شده است.

وی با اشاره به ماده 158 قانون مدنی تصریح کرد: این قانون عبارت است از اینکه هر گاه تاریخ احیای اراضی اطراف رودخانه مختلف باشد زمینی که احیای آن مقدم بوده در آب نیز بر زمین متأخر از احیاء اگر چه پایین‌تر باشد، مقدم می‌شود که این ماده حق حق‌آبه‌داران را تضمین کرده است.

این کارشناس حقوقی از ماده 159 قانون مدنی نیز سخن گفت و ادامه داد: مطابق این قانون هر گاه فردی به صورت جدیدی بخواهد زمینی در اطراف رودخانه احیاء کند اگر آب رودخانه زیاد باشد و برای صاحبان اراضی سابقه تضییقی نباشد، می‌تواند از آب رودخانه زمین جدید را مشروب کند و الا حق بردن آب را ندارند، اگر چه زمین او بالاتر از سایر اراضی باشد.

وی از دو ماده قانون مدنی نتیجه‌گیری کرده و اظهار داشت: طبق ماده 158 قانون مدنی باید آنچه که در طول تاریخ در بالادست و پایین‌دست اصفهان مورد بهره‌برداری کشاورزی قرار می‌گرفته مقدم بر سایر اقدامات باشد.

کاشانی گفت: ماده 159 قانون مدنی نیز حق‌آبه بهره‌برداری از رودخانه را برای افرادی که این حق را در سابقه تاریخی خود داشته‌اند، لازم می‌داند.

وی تاکید کرد: در قانون توزیع عادلانه آب، حق حق‌آبه‌داران بر حق دولت و حق عموم مقدم دانسته شده است و حق‌آبه حق‌آبه‌داران در هر گونه اقدامی باید از طرف دستگاه‌های دولتی محفوظ باشد.

استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: دستگاه‌های دولتی بدون نظارت و تصویب مجلس طرح‌های انتقال آب را در دست اجرا دارند که با این اقدامات حق‌آبه و حقوق کشاورزان ضایع می‌شود.

وی از اقدامات انجام شده در زمینه رودخانه زاینده‌رود گلایه کرد و بیان داشت: در سال‌های پس از انقلاب انجام یک‌ سری اقدامات، رژیم طبیعی بسیاری از رودخانه‌ها را به هم زده و در حال حاضر قانون‌گذاری‌هایی در کشور انجام می‌شود که از چارچوب قانون اساسی بیرون است.

کاشانی تصریح کرد: هر اقدامی که رژیم طبیعی رودخانه را از بین ببرد خدمت نیست و رونق را از اصفهان می‌گیرد، بنابراین جریان آب این رودخانه هیچ‌ گاه نباید قطع شود.

وی تأکید کرد: انتقال آب در رودخانه‌ها به صورت بی‌رویه سبب ایجاد بحران شدید در سال‌های آینده می‌شود.

انتهای پیام/ر20/ط4000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول