اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

یادداشت  /  تاریخ نگار

33 سال پیش در چنین روزی

اگر خدا هم بگوید قبول نمی کنیم

خبرگزاری فارس: عزالدین حسینی خواهان دگرگونی در سیستم اقتصادی ایران شد و تاکید کرد که یک اقتصاد سوسیالیستی باید در ایران پیاده شود . وی با اشاره به خواسته خودمختاری کردستان تاکید کرد : اگر جبرئیل از آسمان بیاید و قوانینی را بیاورد که خودمختاری کردستان در آن نباشد ما آنرا نمی پذیریم .

اگر خدا هم بگوید قبول نمی کنیم

رخدادهای24 اسفند 1357

امروز رهبر انقلاب با نمایندگان پیشاهنگان تهران و شهرستانهای استان مرکزی دیدار و گفت و گو کرد امام خمینی در این دیدار از مردم خواست برای  به نتیجه رسیدن انقلاب شور خود را حفظ کنند . ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به ملت توصیه کردند برای حفظ اسلام به جمهوری اسلامی رای دهند.

بامداد امروز نخستین دادگاه امیر عباس هویدا برگزار شد . دادستان برای هویدا درخواست حکم اعدام کرد . بازرگان نیز در یک نطق تلویزیونی از مردم خواست با دولت همکاری کنند تا کار به جایی نرسد که نه از تاک نشان بماند و نه از تاک نشان !

انتشار بیانیه حزب توده در روزنامه ها از دیگر اخبار امروز بود . حزب توده در این بیانیه اعلام کرده است برای رسیدن به یک حکومت ملی و دموکراسی به جمهوری اسلامی رای می دهد .

شیخ عزالدین حسینی رهبر جنبش خودمختاری کردستان نیز امروز گفت : اگر خدا هم بخواهد به کردها خودمختاری ندهد قبول نمی کنیم ، او از دولت خواست در ایران نظام اقتصادی سوسیالیستی را پیاده کرده و خودمختاری همه قومیت ها را بپذیرد .

بیماری شدید خونی شاه ، خودکشی حسینی شکنجه گر معروف ساواک و بازگشت نیروهای ایرانی از جولان از دیگر اخبار امروز بود . 

باید شور خودتان را حفظ بکنید

رهبر انقلاب امروز در دیدار با دو هزار تن از نمایندگان پیشاهنگان تهران و شهرستانهای استان مرکزی، به همراه سرپرستان و مربیان با اشاره به این نکته که نهضت اسلامی نصف مسیر را طی کرده است و باید برای به نتیجه رسیدن انقلاب ملت شور انقلابی خود را حفظ کنند فرمودند : « ما عجالتاً نصف راه را رفته‎ایم و نصف دیگر باقی است. باید بدانید که اگر خدای نخواسته سستی بشود و یا تردیدی در این نهضت بشود، ممکن است که ایادی پلید استعمار به رنگ دیگر بر ما تسلط پیدا کنند. با فرم دیگر مقاصد شوم خودشان را انجام دهند. ما موظفیم که نگذاریم این نهضت فرونشین بکند. ما موظفیم که تا وقتی که حکومت جمهوری اسلامی بپا شود، نهضتمان را حفظ کنیم. شوری که در ملت هست، نگذاریم به سستی بگراید. شما عزیزان باید شور خودتان را حفظ کنید؛ نهضت خودتان را حفظ کنید.»

جرج بال معاون پیشین وزارت خارجه آمریکا مسئولیت سقوط شاه را به گردن دولت ریچارد نیکسون انداخت .بال گفت : چون انگلیسی ها 400سال پیش ایران را ترک کرده بودند نیکسون گمان کرد ایران در موقعیت مناسبی برای اجرای دکترین نیکسون است ولی اینگونه نشد .

ایشان با اشاره به مشکلات پیش روی کشور ادامه دادند « مشکلات ما زیاد است؛ مشکلات دولت اسلامی زیاد است. نباید توقع داشته باشید که بر این مشکلات به این زودی بتوانیم غلبه کنیم. باید همۀ ملت کمک کند به دولت اسلامی؛ باید همه هم رأی و هم‎صدا باشند با دولت اسلامی؛ دولت اسلامی را همراهی کنند، پشتیبانی کنند، تا بتواند بر مشکلات غلبه کند. مشکلات یکی و دوتا نیست؛ مشکلات زیاد است؛ اقتصاد ما ورشکسته است؛ باید به این اقتصاد کمک کنیم، اقتصاد سالم به دست بیاوریم.»(1)

تقویت اسلام در رأی‎دادن به جمهوری اسلامی

رهبر انقلاب از همه خواستند به جمهوری اسلامی رای دهند « ما که می‎خواهیم دست اجانب کوتاه بشود، رأی بدهیم به جمهوری اسلام همه با هم؛ همۀ اقشار ملت با هم به جمهوری اسلام رأی بدهیم: جمهوری اسلام، نه یک حرف کم و نه یک حرف زیاد. خود من این رأی را می‎دهم؛ از شما هم تقاضا دارم که همین رأی را بدهید؛ و کسان دیگر هم آزادند که رأی بدهند، هر طوری که می‎خواهند رأی بدهند، لیکن کسانی که علاقه به اسلام دارند، علاقه به کشور خودشان دارند؛ احراز این را کرده‎اند که اسلام برای آنها سعادت است، هم سعادت دنیاست و هم سعادت آخرت، آنها خوب است فکر کنند؛ و من از آنها تقاضا می‎کنم که رأی بدهند به جمهوری اسلامی. اسلام را تقویت کنند»(2)

شناسنامه هایتان را به کسی ندهید

دفتر تبلیغات امام خمینی امروز بار دیگر از مردم خواست از دادن شناسنامه های خود به دیگران خودداری کنند .

در اطلاعیه ای که از سوی دفتر تبلیغات رهبر انقلاب صادر شده آمده است : از قرار اطلاع گروهی سودجو شناسنامه های افراد را در شهرها و دهات به عناوین مختلف از جمله نام نویسی در حزب جمهوری اسلامی و یا دادن رای به جمهوری اسلامی و یا دادن رای به اسم کمیته انقلاب اسلامی جمع آوری می کنند .

در ادامه اطلاعیه ضمن هشدار به مردم آمده است : لازم است ائمه جماعت و خطبای سراسر کشور و افراد مسئول ضمن تذکر به مردم از آنها بخواهند که اینگونه اشخاص ضد انقلاب را به کمیته ها معرفی و از دادن شناسنامه خویش خودداری کنند . (3)

حزب توده: به جمهوری اسلامی رأی می‌‌دهیم

حزب توده بر اساس اطلاعیه 12 اسفند خود که امروزروزنامه ها آن را منتشر کردند اعلام کرده است به جمهوری اسلامی رأی می‌دهد.

در بخشی از این بیانیه با تاکید بر این که حزب توده به دنبال استقلال ملی و دموکراسی است : حزب توده ایران برنامه خود را درباره تحول بنیادی در جهت تحکیم استقلال ملی، دموکراسی و سالم‌سازی اقتصاد کشور، رفاه عمومی و پیشرفت اجتماعی بیان داشته و نظرش در این باره مشخص و روشن است.

در ادامه این بیانیه همچنین می خوانیم : ما مدت‌هاست که نظر خود را درباره ضرورت ایجاد یک جمهوری متکی بر اراده خلق بیان داشته‌ایم، بدیهی است براساس مشی خود و سوال مربوط به جمهوری یا سلطنت، به سود جمهوری اسلامی رأی می‌دهیم.(4)

تقاضای حکم اعدام برای هویدا

اولین جلسه دادگاه امیرعباس هویدا بامداد امروز برگزار شد و دادستان برای وی درخواست حکم اعدام کرد . دادگاه که ساعت یک بامداد آغاز شده بود تا ساعت سه و سی دقیقه بامداد به طول انجامید .

نگاهی به تاریخ حزب توده در ایران به خوبی نشان می دهد که این حزب  در تاریخ موجودیت خود هیچ وقعی به استقلال ملی مردم ایران نگذاشته است .بعدها کیانوری در اعترافات خود که از رادیو و تلویزیون نیز پخش شد به صراحت بر این موضوع تاکید کرد که « حزب توده از آغاز تأسیس در ۱۳۲۰ تابه حال، ابزاری برای جاسوسی و خیانت بوده‌است.» حزب منحله توده در چند دهه فعالیت خود، مرامنامه ای جز پیگیری تسلط شوروی بر ایران نداشت

فساد در ارض ، محاربه با خدا و خلق خدا و نائب امام زمان ، قیام علیه امنیت و استقلال مملکت با تشکیل کابینه های دست نشانده آمریکا و انگلیس و حمایت از منافع استعمارگران ، واگذاری بی قید و شرط منابع زیرزمینی نفت ، مس ، اورانیوم و ...به بیگانگان ، گسترش نفوذ سیاسی و اقتصادی امپریالیسم آمریکا و همدستان اروپایی اش در ایران از جمله از طریق نابودی منابع داخلی و تضعیف آن در برابر رقبای خارجی و تبدیل کشور به بازار مصرف کالاهای خارجی ، پرداخت درآمدهای ملی حاصل از نفت به شاه و فرح و نیز تسلیم این درآمدها به ممالک وابسته به غرب ، شرکت مستقیم در فعالیت های جاسوسی به نفع غرب و صهیونیسم ، شرکت مستقیم در قاچاق هروئین در فرانسه، در معیت حسنعلی منصور از جمله اتهامات «امیر عباس هویدا» در این کیفر خواست است . 

در بخشی از کیفر خواست با استناد به گزارش‌های شورای عالی اقتصاد ، مقالات و شکایات شاکیان و نویسندگان، فتاوی علما و مراجع تقلید ، اسناد به دست آمده از ساواک، اسناد موجود در نخست وزیری و شهادت افرادی چون دکتر آزمون وزیر کابینه متهم ،  جعفریان و نیکخواه و اقاریر شخصی متهم  وقوع جرایم منتسبه قطعی و محقق دانسته شد و دادستان از دادگاه انقلاب اسلامی تقاضای رسیدگی به اتهامات هویدا و صدور حکم اعدام برای وی شد .

در طول دادگاه هویدا چندین بار خطاب به دادستان گفت: «ما امروز با هم توافق‌هایی داشتیم»، برای بار سوم دادستان در جوابش گفت: «آقای هویدا چه توافق‌هایی؟ چرا نسبت به من می‌دهید؟»(5)

کاری نکنید نه از تاک نشان بماند نه از تاک نشان

نخست وزیر دولت موقت طی سخنانی که از تلویزیون پخش شد مشکلات کشور را تشریح کرده و گفت : یک مشکل بزرگ [کشور]این دستپاچگی‌هاست، فشارهایی است که از هر طرف می آورند که یالله یالله تند باش انقلاب کن! پس چه کسی و کی دردهای ما را دوا می‌کند؟ این چه دولت انقلابی است؟! پس چه موقع حق ما را می‌دهند؟

مهندس مهدی بازرگان ادامه داد : البته ما نگفتیم که انقلاب نمی‌کنیم ، انقلاب در موقعی خواهد بود که به تصویب مجلس برسد ما حق نداریم مادامی که رفراندوم نشده مادامی که ملت رأی خودش را نداده و یک قانون اساسی تصویب نشده بیاییم از پیش خودمان اوضاع را واژگون بکنیم.

وی گفت :  معذلک از همان روز اول دست به کار اصلاحات و تغییرات که همان هم انقلاب است شدیم و ادامه هم می‌دهیم منتها تدریجی، نباید فراموش کنیم که این دولت، دولت موقتی است. رفراندوم کننده است و تدارک کننده؛ نه تنها روی دولت فشار می‌آورند، بلکه آقا[امام خمینی] را هم تحت فشار می‌گذارند، آقا هم که یک پارچه احساس و انقلاب و عطوفت و همیشه از بنیان و از قلب و از دل و مغز و زبان مدافع و طرفدار طبقه ضعیفان و بینوایان و به قول خودشان پابرهنگان، از بالا سر ما بدون مراجعه و مشاوره به دولت بدون این‌که از ما بپرسند اعلامیه و دستور صادر می‌فرمایند.

بازرگان ادامه داد :  خلاصه این‌که از همه طرف فشار روی این دولت است. در حالی که دولت از همه بیچاره‌تر و بی‌پول‌تر است و از همه جیبش خالی‌تر است، آخر این اعتصاب‌ها دولت را هم متأثر کرده است.

فساد در ارض، محاربه با خدا و خلق خدا و نائب امام زمان ، قیام علیه امنیت و استقلال مملکت با تشکیل کابینه های دست نشانده آمریکا و انگلیس و حمایت از منافع استعمارگران ، واگذاری بی قید و شرط منابع زیرزمینی نفت ، مس ، اورانیوم و ...به بیگانگان ، گسترش نفوذ سیاسی و اقتصادی امپریالیسم آمریکا و همدستان اروپایی اش در ایران از جمله از طریق نابودی منابع داخلی و تضعیف آن در برابر رقبای خارجی و تبدیل کشور به بازار مصرف کالاهای خارجی و.......از جمله موارد کیفر خواست دادستان برای امیر عباس هویدا است

وی افزود : خانم‌ها سر یک کلمه این جنجال را راه بیندازند، شهر را روی سرشان بریزند، خب چه می‌شود؟ این را اسمش را می‌گذارید همکاری؟ شما ملت که این امتحان را دادید به پیروزی رساندید، اگر حالا [همکاری]نکنید زبانم لال خدای نکرده اگر مملکت بهم بریزد، کودتا بشود، شاه برگردد، خارجی و داخلی بیایند ایران را قطعه قطعه بکنند، یک‌جا به حمایت از کردها یا بلوچ‌ها یا افغان‌ها یا عرب‌ها یا ترک‌ها چه می‌شود؟ برادر عزیز ترکمن و کرد، خانم محترم کارگر عزیز دلبند این ره که تو می‌روی به ترکستان است، آن دفعه هم گفتم نکنید، کاری که نه از تاک، نشان ماند نه از تاک نشان.(6)

شانمن ، جاسوس سیا از کشور اخراج شد

رآلف شانمن به جرم جاسوسی برای سازمان سیا از ایران اخراج شد . او که به بهانه طرفدارای از انقلاب ایران برای گروهی از مسئولان کشور پرونده سازی می کرد به اتهام جاسوسی برای سازمان سیا از کشور اخراج شد . وی ساعت 6بعد از ظهر از محل اقامت خود به فرودگاه مهرآباد منتقل و تحویل پلیس گذرنامه شد .

گفته می شود دستور دستگیری و اخراج شانمن از سوی وزارت کشور صادر شده است . (7)

شکنجه گر معروف ساواک خودکشی کرد

پاسداران انقلاب که مدتها در جستجوی حسینی شکنجه گر معروف ساواک بودند او را در نزدیکی خانه اش دیدند ولی قبل از آنکه موفق به دستگیری وی شوند حسینی با اسلحه کمری که در دست داشت خودکشی کرد .وی که نام اصلیش«حسین شعبانی» است توسط پاسداران انقلاب بلافاصله به بیمارستان منتقل و تحت عمل جراحی قرار گرفت . (8)

شاه، بیماری شدید خونی گرفت

خبرگزاری فرانسه امروز به نقل از منابع آگاه در رباط گفت: شاه سابق گرفتار عارضه شدیدی از لحاظ گردش خون شده است.

شاه وخانواده‌اش از روز ۱۵ فوریه در کاخ دارالسلام که ملک حسن دوم در اختیار آن‌ها قرار داده است  به سر می‌برند. (9)

عزالدین حسینی : اقتصاد ایران باید سوسیالیستی شود

شیخ عزالدین حسینی رهبر جنبش خودمختاری کردستان اعلام کرد که با کمونیست های ایرانی که سر سپرده هیچ ابرقدرتی نیستند و در داخل ایران فعالیت می کنند ، مخالفتی ندارد .عزالدین حسینی خواهان دگرگونی در سیستم اقتصادی ایران شد و تاکید کرد که یک اقتصاد سوسیالیستی باید در ایران پیاده شود . (10)

اگر خدا هم بگوید قبول نمی کنیم

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به خواسته خودمختاری کردستان تاکید کرد :  اگر جبرئیل از آسمان بیایدو قوانینی را بیاورد که خودمختاری کردستان در آن نباشد ما آنرا نمی پذیریم .وی گفت:  باید به همه خلق های ایران خودمختاری داده شود.  (11)

بازگشت نیروهای ایران از جولان

400افسر و سرباز ایرانی که از سال 1975در نیروهای سازمان ملل در بلندیهای جولان خدمت می کردند به تهران بازگشتند .ژنرال طیاره رئیس هیئت سوریه در سخنان کوتاهی از همکاری واحدهای نظامی ایران با مقامهای سوری تشکر کرد . (12)

عزالدین حسینی روابط ویژه و گسترده ای با رژیم پهلوی  و ساواک داشت و از سال 1347توسط شاه به سمت امامت جماعت شهرستان مهاباد منصوب شده بود . وی در نامه ای به کلباسی رئیس ساواک مهاباد می نویسسد «امید است در انجام وظایف محوله که هدف از آن خدمت به شاه و مردم و امن و آسایش عموم است موفق باشید، از خداوند متعال مسئلت می نمایم در خدمت به ایران و ایرانیت تحت رهبری اعلیحضرت شاهنشاه آریامهر مرا تائید و موفق فرماید »

نیکسون مسئول سقوط شاه است

جرج بال معاون پیشین وزارت خارجه آمریکا مسئولیت سقوط شاه را به گردن دولت ریچارد نیکسون انداخت . جرج بال در مقاله ای که واشنگتن پست آن را منتشر کرده است یادآور شد ما بر اعمال جنون آمیز شاه دامن زده بودیم .

وی در همین مقاله به مناسبت دیدار نیکسون و کیسنجر از ایران از سیاست آمریکا درباره ایران انتقاد کرد . بال گفت : چون انگلیسی ها 400سال پیش ایران را ترک کرده بودند نیکسون گمان کرد ایران در موقعیت مناسبی برای اجرای دکترین نیکسون است ولی اینگونه نشد . (13)

پی نوشت:

1- صحیفه امام ، جلد 6، صفحه 376

2- صحیفه امام ، جلد 6، صفحه 376

3- اطلاعات ، 24اسفند 1357، صفحه 1

4- اطلاعات ، 24اسفند 1357، صفحه 1، نگاهی به تاریخ حزب توده در ایران به خوبی نشان می دهد که این حزب  در تاریخ موجودیت خود هیچ وقعی به استقلال ملی مردم ایران نگذاشته است . مناظره شهید بهشتی با کیانوری دبیر اول حزب توده موید این نکته است . شهید بهشتی در این مناظره از وابستگی حزب توده به دشمنان این ملت سخن می گوید و کیانوری با قاطعیت آن را رد می کند ولی بعدها که بهشتی به شهادت رسید کیانوری و دیگر اعضای حزب توده به جاسوسی خود برای شوروی اعتراف کردند .  کیانوری در اعترافات خود که از رادیو و تلویزیون نیز پخش شد به صراحت بر این موضوع تاکید کرد که « حزب توده از آغاز تأسیس در ۱۳۲۰ تابه حال، ابزاری برای جاسوسی و خیانت بوده‌است.» حزب منحله توده در چند دهه فعالیت خود، مرامنامه ای جز پیگیری تسلط شوروی بر ایران نداشت و سران آن تا آنجا پیش رفتند که در حین اشغال نظامی ایران در جنگ جهانی دوم، اقدام به تظاهرات خیابانی علنی کردند و خواستار واگذاری امتیاز نفت شمال به شوروی در ازای واگذاری نفت جنوب به انگلیس شدند!تلاش برای انجام کودتا علیه انقلاب نوپای اسلامی از دیگر خیانت های حزب توده است اما پس از فروپاشی بلوک شرق، سران این حزب ترجیح دادند به جای بیگاری برای KGB شوروی، به خدمت سرویس های جاسوسی CIA و MI6 درآیند. از این رو ادعای ملی گرایی از سوی حزبی چون حزب توده مضحک و خنده دار می نماید .

5- کیهان ، 24اسفند 1357، صفحه 8 و اطلاعات ، 24اسفند 1357، صفحه 2

6- اطلاعات ، 24اسفند 1357، صفحه 2

7- اطلاعات ، 24اسفند 1357، صفحه 11

8- اطلاعات ، 24اسفند 1357، صفحه 12، محمدعلی شعبانی معروف به دکتر حسینی بازجو و شکنجه‌گر؛ به سال ۱۳۰۲ در گلپایگان به دنیا آمد. پس از ناتمام ماندن تحصیلات در مقطع ابتدایی، به ارتش وارد و با درجه گروهبانی در رکن 2 مشغول خدمت شد.

پس از تأسیس ساواک در سال ۱۳۳۶، برای ادامه خدمت به ساواک منتقل و در اداره سوم مشغول به کار شد. برای مدتی مدیر داخلی بازداشتگاه اوین بود و خود در شکنجه و بازجویی زندانیان و متهمین سیاسی شرکت می کرد . در پی بوجود آمدن کمیته مشترک ضد خرابکاری در سال ۱۳۵۱، به آنجا منتقل شد. وی دوره‌های آموزشی «توجیه و حفاظت»، «شوک الکتریکی» و «آپولو» را در ساواک طی کرده و در کمیته مشترک ضد خرابکاری به کار بست.

حسینی به خاطر جدیت و پشتکار فراوان در امر شکنجه زندانیان، موفق به دریافت نشان‌ها و مدالهای مختلف گردید.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۵۷ هنگامی که منزلش محاصره بود با اسلحه کمری اقدام به خودکشی نمود که بلافاصله به بیمارستان منتقل و سرانجام در تاریخ 12اردیبهشت 1358 درگذشت.

9- کیهان ، 24اسفند 1357، صفحه 8

10- اطلاعات ، 24اسفند 1357، صفحه 10، یکی از کسانی که در سال 1358با شیخ عزالدین حسینی دیدار کرده است درباره وی می گوید «روزی که مجسمه شاه فراری را از میدان بزرگ شهر مهاباد سرنگون می کردند ،مذهبی ها اصرار داشتند به جای آن پرچم سبز اسلام قرار گیرد و کمونیست ها می کوشیدند پرچم سبزکمونیستی را بالا ببرند . زد و خورد در گرفت . شیخ را خبر کردند . دوان دوان آمد و خود را در میان درگیری انداخت و آنان را از هم جدا کرد . مذهبی ها پرچم سرخ کمونیست ها را به زمین کوبیدند و لگدمال کردند . شیخ پرچم سرخ گل آلود را برداشت و سر مذهبی ها فریاد کشید . سپس پرچم سرخ گل آلود را بر سینه چسبانید و گل هایش را پاک کرده و آن را بوسید ، برچشم هایش مالید و بر سرش گذاشت و باز بوسید . شیخ از نردبان بالا رفت و پرچم سرخ کمونیست ها را کنار پرچم سبز مذهبی ها قرار داد و پائین آمد . مذهبی ها از حیرت بی حرکت مانده بودند !»( رک قادر عبدالله ، کردها چه می گویند؟ ، انتشارات پیشاهنگ ، شهریور 1358، صفحه 107-108)

11- اطلاعات ، 24اسفند 1357، صفحه 10، عزالدین حسینی روابط ویژه و گسترده ای با رژیم پهلوی  و ساواک داشت و از سال 1347توسط شاه به سمت امامت جماعت شهرستان مهاباد منصوب شده بود . وی در نامه ای به کلباسی رئیس ساواک مهاباد می نویسسد «امید است در انجام وظایف محوله که هدف از آن خدمت به شاه و مردم و امن و آسایش عموم است موفق باشید، از خداوند متعال مسئلت می نمایم در خدمت به ایران و ایرانیت تحت رهبری اعلیحضرت شاهنشاه آریامهر مرا تائید و موفق فرماید »رک نیمه پنهان ، جلد 10، بخش اسناد ، بنی صدر زمانی که عضو شورای انقلاب بود همراه تنی چند از اعضای آن شورا در کردستان به دیدن شیخ عزالدین حسینی رفت و این خاطره جالب را نقل می نماید : « شورای انقلاب هیئتی را معین کرد مرکب از آقایان : طالقانی ، بهشتی و من . احتمالا هاشمی رفسنجانی هم بود که رفتیم به سنندج . ما را در محلی که مدرسه ای بود جا دادند . صبح روز دوم دیدیم بیرون محل اقامتمان چند تیر شلیک شد . بعد آقای عزالدین حسینی وارد شد . به علامت اینکه ایشان وارد می آیند از سوی سواران ایشان تیر شلیک شد . مرحوم طالقانی خیلی بهش برخورد ، روحانی می آید به دیدار روحانی آن هم با تفنگچی ! مثل اینکه ساختمان را محاصره کرده باشند ، این جور شکلی پیدا کرده بود . در این بین پرونده ای را هم آورده بودند که پرونده ساواک عزالدین حسینی بود ...داشتیم پرونده او را می خواندیم که او وارد شد و آمد و نشست . مرحوم طالقانی گفت : شیخ ! تفنگچی آوردی ؟ جواب داد : نه ! من غلط می کنم ! طالقانی گفت : البته که غلط می کنی، ما آمده ایم مسئله را صلح و صفا بدهیم و شما تفنگچی آوردی اینجا دور و بر محل اقامت ما ؟! ... شما آنموقع که از ساواک حقوق میگرفتی ، آن موقع خودمختاری نمی خواستی ، حالا این ملت انقلاب کرده ، می خواهی به هم بزنی ؟ ! حسینی با شنیدن این مطلب و با دیدن پرونده ساواکش مثل مرده شد و گفت : « هر چه شما بفرمائید ما تسلیم هستیم ، ما حرفی نداریم ، غلط می کنیم با دولت مرکزی در بیفتیم»( رک بنی صدر ، خاطرات ، به کوشش حمید احمدی ، انجمن مطالعات و تحقیقات تاریخ شفاهی ایران ، برلین ، 1380، صفحه 98)

12- کیهان  ، 24اسفند 1357، صفحه 8

13- کیهان ، 24اسفند 1357، صفحه 8

انتهای متن/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول