به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی، تراب محمدی افزود: خوراک و اغذیه بومی و محلی آذربایجانشرقی همواره یکی از جذابترین و مشهورترین جاذبههای گردشگری و معرفیکننده استان میان گردشگران داخلی و خارجی به شمار آمدهاند.
وی، غذا را بخشی از فرهنگ هر جامعه عنوان کرد و گفت: سفرههای آذربایجانشرقی سفرهای رنگین است که فرهنگ غدایی این سرزمین را همپای تاریخ برآمده از محیط طبیعی منطقه غنی کرده است.
محمدی تصریح کرد: انواع کبابها، کوفته، انواع دلمهها، آبگوشت، خورشها، انواع آش و سوپها، پلوها و کوکوها بخشی از غذاهای متنوع و خوشطعم آذربایجانشرقی را تشکیل میدهند.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر غذاهای اصلی، نانهای مناطق مختلف استان مانند نان اسکو، خیتاب، شیرمال، اهری، روغنی، کماج، نان شیرینی و زنجبیلی همچنین میان وعدههای محلی نیز از شهرت ویژهای برخوردارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی افزود: شربتها، نوشیدنیهای گیاهی، کوهی، دوغهای محلی، چای گیاهی، انواع ترشیجات، مرباها، حلواهای متنوع و بومی، شیرینیهای محلی و صادراتی مانند نوقا، ریس تسبیحی و قرابیه از دیگر دسرها و محصولات محلی خوراکی این استان محسوب میشوند.
محمدی تاکید کرد: تنوع غذایی از مشخصات اصلی فرهنگ خوراکی آذربایجانشرقی است که میتواند الگوی مناسبی برای سبد غذایی خانوارهای ایرانی باشد.
وی با بیان اینکه گردشگری خوراک و پختنیها یکی از انواع صنعت توریسم محسوب میشود، گفت: برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای غذاهای سنتی و محلی میتواند در جذب گردشگران علاقهمند به این زمینه بسیار موثر باشد.
محمدی خاطرنشان کرد: نمایشگاه دو روزه معرفی غذاهای سنتی و محلی روزهای 25 و 26 اسفندماه سال جاری آماده بازدید علاقهمندان و گردشگران خواهد بود.
این نمایشگاه از ساعت 10 صبح تا 8 شب روزهای 25 و 26 اسفندماه در محل هتل گسترش تبریز واقع در چهارراه آبرسان برای بازدید علاقهمندان دایر خواهد بود.
انتهای پیام/ح30/چ3000