اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس شورای ثبت آثار تاریخی آذربایجان‌شرقی:

روستای اشتبین صاحب یک اثر ثبتی در فهرست آثار ملی شد

خبرگزاری فارس: رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجان‌شرقی در فهرست آثار ملی گفت: خانه سلمان‌زاده روستای اشتبین در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و روستای شگفت اشتبین صاحب یک اثر ثبتی در فهرست آثار ملی شد.

روستای اشتبین صاحب یک اثر ثبتی در فهرست آثار ملی شد

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی، تراب محمدی با بیان اینکه خانه سلمان‌زاده روستای اشتبین در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و روستای شگفت اشتبین صاحب یک اثر ثبتی در فهرست آثار ملی شد، افزود: با توجه به کتیبه موجود در سردر بنا، قدمت این خانه به دوره صفوی و سال 977 هجری قمری می‌رسد که به نام آخرین مالک آن سلمان‌زاده نامیده می‌شود.

محمدی، مالکیت این بنا را دولتی عنوان کرد و یادآور شد: خانه سلمان‌زاده 305 مترمربع مساحت دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی با اشاره به مشخصات این بنا تشریح کرد: خانه دارای پلان غیرمنظمی بوده و در دو طبقه شامل فضاهای آشپزخانه، اتاق مهمان، تنور خانگی، حیاط و طویله ساخته شده است.

رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان خاطرنشان کرد: احتمال می‌رود خانه طهماسب محمودی در مجاورت خانه سلمان‌زاده در گذشته جزیی از این خانه بوده زیرا با این خانه نمای مشترکی دارد.

محمدی با اشاره به آسیب‌های وارده به بنا اظهار داشت: عوامل طبیعی شامل رطوبت صعودی و نزولی، وجود ترک و نشست، آسیب‌های ذاتی مصالح در طول زمان و سهل‌انگاری‌های انسانی شامل عدم مراقبت از بنا که منجر به ریزش دیوارهای شمال‌غربی بنا شده است این آسیب‌ها را تشکیل می‌دهند.

وی یادآور شد: در چهارمین همایش بین‌المللی ثبت آثار ملی در جزیره قشم پنج بنای استان برای حفاظت و آماده‌سازی به منظور بازدید عموم از تاریخ شهرستان‌های مختلف آذربایجان‌شرقی به ثبت رسید که خانه سلمان‌زاده یکی از آنها به شمار می‌رود.

محمدی با اشاره به ویژگی‌های خاص روستای اشتبین اظهار داشت: خانه‌های روستای اشتبین معماری بسیار زیبایی دارد و حیاط هر خانه پشت بام خانه دیگر است.

وی، اشتبین را دارای سابقه تاریخی کهن دانست و یادآور شد: چند کتیبه به خط ثلث مربوط به زمان شاه طهماسب صفوی، یک گورستان قدیمی، کتیبه‌های مرمرین مربوط به قرن‌های نهم و دهم هجری و مقبره حکیم ابوالقاسم نباتی حکایت از پیشینه تاریخی و فرهنگی گرانبهای این روستا دارد.

انتهای پیام/ح30/چ3000 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول