اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم خبر داد

2 میلیارد تومان درآمد سالانه موقوفات استان قم

خبرگزاری فارس: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم گفت: موقوفات استان قم در سال دو میلیارد تومان درآمد دارد.

2 میلیارد تومان درآمد سالانه موقوفات استان قم

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت‌الاسلام شوذب شیری در هشتمین جلسه شورای اداری استان که شنبه شب در سالن جلسات استانداری قم برگزار شد با بیان اینکه تاریخ موقوفات در استان قم به سده اول اسلام بر می‌گردد، گفت: نخستین موقوفه‌ای که در قم است به زمان امام رضا(ع) بر می‌گردد که بانویی برای برپایی مجالس اهل بیت(ع) عصمت و طهارت وقف کرده است.

وی با بیان اینکه نخستین شهری که در کشور موقوفات آن توسعه پیدا کرده قم است، ابراز داشت: امروز قم به فضل الهی 2 هزار موقوفه دارد، که شامل 14 هزار ملک است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه حدود 70 درصد موقوفات استان قم برای نشر احکام الهی و اسلامی و برپایی مجالس اهل بیت(ع) عصمت و طهارت وقف شده‌اند، اظهار داشت: واقفان استان قم موقوفات خود را در حدود 37 محور وقف کردند که از آن جمله می‌توان به نشر معارف اسلامی، دارو درمان، ترویج فرهنگ قرآنی و... اشاره کرد.

وی خاطر نشان کرد:‌ یکی از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان اوقاف و امورخیریه کشور در بخش موقوفات ایجاد سامانه جامع بقاع و موقوفات کل کشور است که در قم هم این کار انجام شده است.

شیری افزود: موقوفات قم شناسایی شده است و در بانک اطلاعاتی قرار گرفته است که حدود 170 محور اطلاعاتی در بانک اطلاعات موقوفات ثبت شده است.

وی با بیان اینکه موقوفات استان قم در سال دو میلیارد تومان درآمد دارد، ابراز داشت: در سال گذشته اداره اوقاف به نیت واقفان در محورهایی که وقف کرده‌اند عمل کرده است که حدود هزار و 200 مجلس در محرم و صفر از محل موقوفات اهل بیت(ع) عصمت و طهارت به نیت واقفین برپا شده است.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان قم با بیان اینکه در سال جدید حدود 15 موقوفه داشتیم، اظهار داشت: در روزهای اخیر نیز یک واقف حدود 9 باغ خود را وقف کرده است که ارزش این موقوفات به 10 میلیارد تومان می‌رسد.

وی همچنین با اشاره به اینکه حدود 170 امامزاده در استان قم داریم که در 95 بقعه هستند، خاطر نشان کرد: از این بقاع 46 بقعه دارای طرح جامع هستند و بیش از 26 پروژه عمرانی در بقاع متبرکه استان در حال اجراست.

شیری با بیان اینکه تمام نذوراتی که در بقاع متبرکه است در همان بقعه هزینه می‌شود، گفت: این نذورات صرف برنامه‌های فرهنگی، مدیریتی و عمرانی می‌شود.

وی تاکید کرد: سالانه بیش از پنج میلیارد تومان از محل درآمد موقوفات و پنج میلیارد تومان از محل کمک دولت هزینه بقاع متبرکه استان می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه 25 امامزاده دارای سند و شجره‌نامه معتبر داریم، اظهار داشت: این امامزاده‌ها در میدان آستانه واقع شده است که در زمان رضاشاه همه آثارشان از بین رفته است.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به کمک اوقاف به مساجد استان گفت: از سال 88 تاکنون بیش از 15 میلیارد تومان کمک از طریق اداره کل اوقاف و امور خیریه استان به مساجد استان ارائه شده است.

انتهای پیام/و۲۰/د1000

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول