اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس بررسی کرد

تغییر و تحول کادر رهبری تیم شهرداری تبریز/ مدیر روستا هفدهمین مربی تیم شهرداری تبریز

خبرگزاری فارس: علی اصغر مدیرروستا شب گذشته جانشین میودراگ یسیج صربستانی شد تا هفدهمین مربی تاریخ این باشگاه لقب بگیرد.

تغییر و تحول کادر رهبری تیم شهرداری تبریز/ مدیر روستا هفدهمین مربی تیم شهرداری تبریز
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، علی‌اصغر مدیرروستا هفدهمین مربی تیم شهرداری تبریز در طی 17 سال حضور این تیم در مسابقات کشوری است که میانگین هر سال یک مربی برای این تیم است.
باشگاه شهرداری تبریز در سال 1365 تاسیس شد، اما تیم  فوتبال این باشگاه تا سال 1373 امکان حضور در مسابقات کشوری را نیافته و بیشتر در مسابقات لیگ تبریز و استان آذربایجان شرقی حضور داشت.
در سال 1373 تیم شهرداری در مسابقات سوپر لیگ استان در حضور تیم تراکتورسازی به مقام اول دست یافته و با قانون آن سال‌ها این تیم باید به جای تراکتورسازی در جام آزادگان حضور می‌یافت و شهرداری یک شبه از لیگ استان تا  لیگ آزادگان(لیگ برتر فعلی) صعود کرد، بدون اینکه سابقه حتی یک بازی کشور را داشته باشد و این سرآغاز حضور شهرداری تبریز در مسابقات کشوری شد.
البته باشگاه شهرداری تبریز در آن زمان از هیچ ‌گونه تشکیلات ورزشی و چارت اداری برخوردار نبوده و حتی بخشی از هزینه این تیم توسط شهرداری‌های مناطق تقبل شده بود و صرف علاقه  شهردار وقت تبریز این تیم گام به مسابقات کشوری نهاد و با سیاست جذب بازیکنان مطرح تبریز از سرتاسر ایران سیروس دین محمدی، حسین خطیبی، غلامحسین دین محمدی و...  به این تیم پیوستند.
 
اسماعیل هاشمی 1373
اسماعیل هاشمی نخستین مربی تیم شهرداری تبریز در مسابقات جام آزادگان در سال 1373 بود که  به دلیل کسب نتایج ضعیف در نیم فصل جای خود را به سابو آدریان رومانیایی داد.
 
سابوآدریان (رومانی)74-73
سابو که تیم شهرداری را در انتهای جدول تحویل گرفته بود موفق شد این تیم را متحول کرده به طوری که شهرداری از رده آخر جدول تا رده چهارم گروه خود صعود کرد و نتایج خوبی مانند پیروزی دو بر صفر بر سپاهان اصفهان را کسب کرد.
در سال 1374 هدایت تیم شهرداری تبریز به دلایل نتایج خوب فصل پیش به سابو آدریان سپرده شد، اما نتایج این فصل شهرداری این تیم را به انتهای جدول سوق داده و در اواسط مسابقات مسئولان باشگاه شهرداری تبریز سابو آدریان را برکنار و یک رومانیایی دیگر به نام یوان پاول با سابقه هدایت تیم ب رومانی را مربی تیم انتخاب کردند.
 
یوان پاول (رومانی)74
مربی جدید تیم شهرداری یک بازیکن به نام ماریو ژیتارو را نیز از رومانی به تیم اضافه کرد تا نخستین بازیکن خارجی فوتبال شهرداری لقب گیرد.
پاول با پیروزی دو بر یک بر تیم استقلال تهران کار خود را در تیم شهرداری خوب آغاز کرد، اما شکست سنگین تیم شهرداری تبریز با نتیجه پنج بر صفر  مقابل ملوان انزلی حکم اخراج وی و بازیکن رومانیایی این تیم را صادر کرد تا یوان پاول در حالی که  فقط  پنج بازی مربی شهرداری بود به کشور خود باز گردد.
 
بیژن ذوالفقار نسب 76-74
در ادامه مسابقات فصل 74 بیژن ذوالفقار نسب به‌عنوان سومین مربی  هدایت تیم شهرداری را پذیرفت اما حضور وی نیز مانع از سقوط شهرداری تبریز به لیگ دسته دو کشور نشد.
شهرداری در سال 75  با بیژن ذوالفقارنسب کار خود را ادامه داد و در پایان فصل این تیم با قهرمانی در لیگ دسته دو کشور مجدداً به  لیگ دسته اول ایران جام آزادگان راه یافت.
در سال 76  نیز ذوالفقارنسب هدایت تیم شهرداری را بر عهده داشت تا از لحاظ  ثبات با سه فصل مربیگری در این تیم رکورددار باشد. پیروزی دو بر صفر بر تیم پرسپولیس در سال 76 و کسب عنوان با ارزش ششمی در سال 76  به همراه کسب عنوان بهترین تیم شهرستانی فصل  کارنامه درخشانی را با ذوالفقار نسب در شهرداری تبریز رقم زد.
 
محمد مایلی کهن 77
تغییر و تحولات صورت گرفته در شهرداری تبریز و در رأس آن تغییر شهردار تبریز، کاهش حمایت از تیم شهرداری تبریز را به دنبال داشته و بودجه این تیم به شدت کاهش یافت، همین امر منجر به جدایی بازیکنان نامی شهرداری تبریز شده و تیم شهرداری با مربیگری محمد مایلی کهن گام  به مسابقات گذاشت.
تیم مایلی کهن به دلیل جوانی و کم‌تجربگی نتوانست در لیگ 77 مقاومت کند و در پایان به لیگ دسته دو ایران سقوط کرد، البته در هفته آخر مسابقات اگر تراکتورسازی در بازی خانگی خود تیم پلی‌ اکریل اصفهان را شکست می‌داد، این تیم اصفهانی باید به جای شهرداری سقوط می‌کرد، اما تمام تلاش تراکتورسازی برای نجات تیم همشهری خود نتیجه‌ای جز تساوی بدون گل به همراه نداشته و شهرداری به رده پایین‌تر سقوط کرد.
 
احد شیخ لاری78
احد شیخ لاری هدایت تیم شهرداری تبریز در لیگ دسته دو ایران را بر عهده گرفت در حالی که همگان انتظار داشتند شهرداری خیلی سریع  به لیگ دسته اول صعود کند، اما در پایان شهرداری تبریز به دسته سه کشور و از آنجا به لیگ استان سقوط کرد.
تیم شهرداری با همان سرعتی که به بالاترین سطح مسابقات کشوری راه یافته بود با همان سرعت سقوط کرد، صعود و سقوطی که هر دو تعجب‌انگیز بود.
 
محمود گلشنی 79
تیم شهرداری تبریز در مسابقات سال 79 هدایت تیم شهرداری در لیگ استان را بر عهده داشت که نتیجه خاصی برای این تیم به همراه نداشت.
 
میر معصوم سهرابی سال 80
تیم شهرداری در لیگ استان آغاز دوباره‌ای داشت این تیم در مسابقات لیگ استان آذربایجان شرقی با مربیگری میرمعصوم سهرابی عنوان قهرمانی را کسب کرد و به لیگ مناطق کشور یا همان دسته سه کشور راه یافت.
 
جواد موسوی سال 81
در لیگ مناطق کشور هدایت تیم شهرداری تبریز بر عهده جواد موسوی بود و وی توانست با تیم شهرداری تبریز به لیگ دسته دو کشور صعود کند.
 
اصغر اعتباری82
تیم شهرداری تبریز در لیگ دسته دو با مربیگری اصغر اعتباری تا نیم فصل نتوانست نتایج خوبی را کسب کند و در نتیجه جای خود را به محمود گلشنی داد.
 
محمود گلشنی82
محمود گلشنی در نیم فصل دوم سال 82 به جای اعتباری هدایت تیم شهرداری را بر عهده گرفت و تا نخستین مربی باشد که دو بار هدایت تیم شهرداری تبریز را برعهده گرفته باشد. تیم شهرداری تبریز در این سال نیز به رده بالاتر صعود نکرد.
 
علی نیکبخت 84 و83
علی نیکبخت در سال 82 تیم شهرداری را در لیگ دسته دو مربیگری کرد اما  تیمش در آخرین هفته از صعود به لیگ دسته اول بازماند. سال 83 نیز نیکبخت و تیم شهرداری تبریز کارشان به هفته آخر کشید اما این بار با گل دقایق پایانی تخت کیانی موفق به شکست تیم قزوینی شده و به لیگ دسته اول ایران صعود کند.
 
احد شیخ لاری85
برای مرتبه دوم هدایت تیم شهرداری تبریز را بر عهده گرفت که به همراه  گلشنی  از این لحاظ رکورددار است. تیم شهرداری که به لیگ دسته اول صعود کرده بودند، ماندن در همین رده را نیز به نوعی موفقیت برای خود  فرض می‌کردند، کاری که با شیخ لاری ممکن شد.
 
حسن آذرنیا 86
در حالی که مسئولان باشگاه شهرداری از عملکرد شیخ لاری رضایت داشتند و با وی قرارداد داخلی نیز منعقد کرده بودند، شیخ لاری به تراکتورسازی پیوست و مربیگری تیم شهرداری به حسن آذرنیا محول گشت.
آذرنیا در مجموع با تیم شهرداری نتیجه خوبی گرفت و در حالی در پایان فصل با این تیم ششم شد که در نیم فصل در رده دوم قرار داشت.
 
محمد حسین ضیایی87
حمایت همه جانبه علیرضا نوین شهردار تبریز و شورای اسلامی شهر تبریز و در رأس آنها شهرام دبیری و جواد ششگلانی از باشگاه شهرداری موجب افزایش بودجه این باشگاه شده و در نتیجه تیم شهرداری به عنوان یک تیم مطرح در مسابقات لیگ دسته اول گام به مسابقات نهاد.
این تیم در گروه خود بعد از تیم استیل آذین دوم شد و در مرحله پلی‌آف به مصاف شاهین بوشهر رفته و طی دو دیدار رفت و برگشت نتیجه را به حریف  جنوبی خود واگذار و در یک قدمی لیگ برتر از صعود بازماند.
بسیاری معتقد هستند که شهرداری تبریز قدرت شکست  دادن تیم شاهین‌بوشهر را داشت، اما در این مرحله حساس ضیایی با صبا  قم برای فصل بعدی قرارداد منعقد کرد و همین موضوع در افت روحی تیم و به هم ریختن تمرکز  ضیایی نقش بسزایی داشت که منجر به شکست تیم شهرداری تبریز مقابل شاهین بوشهر شد.
 
اکبر میثاقیان 89-88
اکبر میثاقیان با تیم شهرداری تبریز در لیگ دسته اول ایران به رکورد قابل تحسین دست یافته و بدون شکست و با 17 امتیاز برتری نسبت به تیم دوم به لیگ برتر صعود کردند.
حتی شهرداری در سال 75 که با ذوالفقارنسب صعود کرد در کارنامه خود دو باخت را متحمل شده بود اما اقتدار تیم میثاقیان کم نظیر بود.
میثاقیان بر خلاف لیگ دسته اول ایران در لیگ برتر نتوانست برای تیم شهرداری موثر واقع شود و بعد از 11 هفته از هدایت این تیم به صورت توافقی کنار کشید.
مهم‌ترین مسئله‌ای که تیم  شهرداری را آزار داد خط دفاعی نامطمئن و ضعف دروازه‌بانی این تیم در این 11 هفته بود که خود میثاقیان نیز به این ضعف‌ها اعتراف کرد.
 
حمید درخشان 89
حمید درخشان با سابقه مربیگری تیم‌های پرسپولیس تهران، پیکان قزوین و تیم ملی جوانان ایران پانزدهمین مربی بود که هدایت تیم شهرداری تبریز را بر عهده گرفت.
این مربی در مأموریت خود که حفظ شهرداری در لیگ برتر بود، موفق عمل کرد، پیروزی با شش گل بر استیل آذین در تهران، تساوی با ارزش از استقلال و پرسپولیس در ورزشگاه آزادی تهران نتایج برجسته تیم شهرداری تبریز با هدایت حمید درخشان بود.
درخشان در حالی که برای لیگ یازدهم به تیم شهرداری تبریز برنامه داده بود، صندلی‌اش را به یسیج تحویل داد.
مسئولان باشگاه شهرداری تبریز رقم درخواستی درخشان برای فصل جدید را نجومی و خارج از عهده باشگاه خوانده بوده و سکان باشگاه را به فرد دیگری سپردند.
درخشان نیز معتقد بود که وقتی موفق بوده، حقش است برای فصل بعدی برای خود و همکارانش مبلغ بیشتری را خواهان باشد.
 
میودراگ یسیج90
یسیج قبلاً در تیم‌های پگاه گیلان و شیرین فراز کرمانشاه نیز مربیگری کرده بود، اما نتایج خوبی را کسب نکرده بود، به همین سبب انتخاب وی تعجب برانگیز بود، البته  طرفداران وی به کارنامه خوب یسیج در بلغارستان و فرانسه اشاره داشته و معتقد بودند که با زیرساخت‌های باشگاه شهرداری تبریز می‌تواند در این تیم موفق شود.
یسیج در تیم شهرداری تبریز عملکرد متوسطی داشت، پیروزی بر پرسپولیس در تهران اوج کار وی بود. اما بیلان ضعیف وی در بازی‌های خانگی که یک برد در 9 بازی بود  وضعیت وی را متزلزل نمود.
کنار گذاشتن پنج بازیکن بومی باشگاه شهرداری تبریز و اصرار برای عدم استفاده این بازیکنان در نیم فصل دوم مهم‌ترین دلیل برکناری یسیج بود.
عدم استفاده از بازیکنان بومی با سیاست‌های این باشگاه در تضاد بود و  مسلماً حتی نتایج بهتر وی نیز نمی‌توانست توجیه کننده غیربومی کردن این تیم باشد.
سهرابی مدیر باشگاه شهرداری تبریز که عوارض غیر بومی کردن تیم را در یک دهه گذشته در تیم تراکتور سازی دیده است، با برکناری وی تصمیم درستی را اتخاذ کرد، حتی اگر شهرداری در رده‌های بالاتر جدول قرار می‌داشت توجیهی برای کنار گذاشتن بازیکنان بومی شهرداری نبود.
 
اصغر مدیر روستا 90
مهاجم سال‌های نه چندان دور تیم‌های پاس تهران و بهمن کرج هفدهمین مربی تیم شهرداری تبریز است.
وی در کارنامه خود دو دوره موفق در تیم پیکان را داشته که کسب عنوان هفتمی  با توجه به بضاعت پیکان رتبه خوبی به شمار می‌رفت.
وی در پاس همدان  تا هفته دهم سوم بود، اما وقتی از تیم کنار رفت پاس در سراشیبی افتاده و بازگشت وی در هفته‌های واپسین نتوانست این تیم را از خطر سقوط نجات دهد.
 ------------------------- 
گزارش از فرهاد فرهادپور
-------------------------
انتهای پیام/ح10
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول