اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

نامشخص

رئیس موسسه انستیتو بین‌المللی ماهیان خاویاری در گفت‌وگو با فارس:

سهمیه صادرات خاویار 5 کشور حاشیه خزر صفر است

خبرگزاری فارس: رئیس موسسه انستیتو بین‌المللی ماهیان خاویاری گفت: سهمیه صادرات خاویار پنج کشور حاشیه خزر صفر بوده و در سال 2011 عملا خاویار طبیعی این کشورها صفر است.

سهمیه صادرات خاویار 5 کشور حاشیه خزر صفر است
محمد پورکاظمی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت وضعیت ذخایر خاویاری دریای خزر را روند نزولی دانست و اظهار داشت: تا سال 1400 میزان تولید خاویار به صفر می‌رسد و اگر این روند به همین صورت پیش رود با وضع نگران کننده‌ای مواجه می‌شویم.

* سهمیه صادرات خاویار پنج کشور حاشیه خزر صفر است

رئیس موسسه انستیتو بین‌المللی ماهیان خاویاری با اشاره به وضعیت صادرات خاویار طبیعی دریای خزر گفت: سهمیه صادرات خاویار پنج کشور حاشیه خزر صفر است و در سال 2011 نیز عملا خاویار طبیعی این کشورها صفر بوده است.
وی با بیان اینکه تمام ماهیان از نظر وضعیت انقراض به وضعیت شدیدا انقراض طبقه‌بندی شده‌اند، تصریح کرد: وضعیت سه گونه فیل ماهی، تاسماهی روسی و شیب در آب‌های ایران در مرحله شدیدا در حال انقراض هستند.
این مسئول، صید بی‌رویه، قاچاق و عدم تکثیر طبیعی و ناکافی بودن تکثیر مصنوعی و طولانی بودن زمان بلوغ ماهیان را از جمله دلایل در حال انقراض ماهیان خاویاری ذکر کرد.
وی همکاری پنج کشور حاشیه خزر در حفظ ذخایر ماهیان خاویاری را مهم و ضروری دانست و اذعان داشت: تا زمانی که هر پنج کشور به صورت جدی به این موضوع نپردازند نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.
پورکاظمی شناخت عوامل تهدید کننده و به‌کارگیری تمام توان علمی منطقه را در حفظ ذخایر طبیعی تاثیرگذار خواند.
وی، نقش مشارکت مردم در حفظ ذخایر خاویاری دریای خزر را مهم دانست و ابراز داشت: افزایش فرهنگ‌سازی و سهم دولتی و خصوصی در این زمینه حائز اهمیت است.
رئیس انستیتو بین‌المللی ماهیان خاویاری خاطرنشان کرد: پس از تخم‌ریزی طبیعی ماهیان خاویاری، بچه ماهیان در نوار ساحلی مورد مصرف و صید قرار میِ‌گیرند و عدم خرید گوشت قاچاق و خاویار این گونه ماهیان می‌تواند مشارکت مردم را داشته باشد.

* اجرای 50 طرح تحقیقاتی ماهیان خاویاری کشور

وی در ادامه از اجرای 50 طرح تحقیقات بین‌المللی در سال جاری خبر داد و افزود: 35 طرح تحقیقاتی در زمینه‌های مختلف برای تولید گوشت و خاویار توسط این انستیتو و 15 طرح توسط تعدادی از دانشگاه‌های کشور برای پایان نامه‌های کارشناسی انجام می‌شود.
پورکاظمی با بیان اینکه 25 استان کشور ماهی خاویاری پرورش می‌دهند، یادآور شد: می‌توانیم در توسعه این امر برنامه‌ریزی کنیم.
وی، وجود مزارع پرورش ماهیان خاویاری را تامین کننده گوشت ماهیان خاویاری عنوان کرد و اظهار داشت: این امر موجب می‌شود تا حد طبیعی فشار صید بر ماهیان خاویاری کاهش یابد و این یک روش کار است که می‌تواند به ذخایر کمک کند.

* ایران دومین کشور دنیا در تولید علم و دانش تحقیقات ماهیان خاویاری

این مسئول از موفقیت ایران در تولید علم و دانش در زمینه تحقیقات ماهیان خاویاری خبر داد و اذعان داشت: این تحقیقات پنج ساله از سال 2006 تا 2010 بوده است که نتایج آن امسال اعلام شد و ایران مقام دوم دنیا را در زمینه تحقیقات ماهیان خاویاری کسب کرد.
انتهای پیام/صا10
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول