اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

نامشخص

آیت‌الله مکارم‌شیرازی:

احیای آثار بزرگان دین از برکات نظام است‌

خبرگزاری فارس: یکی از مراجع تقلید در قم احیای آثار بزرگان پیشین و بزرگداشت آنها را یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی ایران دانست.

احیای آثار بزرگان دین از برکات نظام است‌
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی پیش از ظهر در دیدار برگزارکنندگان کنگره بین‌المللی آخوند خراسانی ضمن تبریک عید غدیر‌خم اظهار کرد: احیای آثار بزرگان پیشین و بزرگداشت آنها یکی از حسنات و برکات نظام جمهوری اسلامی است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون نظام جمهوری اسلامی درخشیده و برکات فراوانی در گوشه و کنار آن مشاهده می‌شود و بزرگداشت علما و بزرگان از فلسفه‌هایی مانند قدردانی، استفاده از معلومات آنها و انتقال آموزه‌ها به آیندگان برخوردار است.
این مرجع تقلید تاکید کرد: باید از زحمات بزرگان و اندیشمندان قدردانی کرده و به شکر نعمت بپردازیم و این یک وظیفه اسلامی، انسانی و دینی است.
وی ادامه داد: با برگزاری مراسم بزرگداشت علما نسل‌های آینده تشویق و امیدوار می‌شوند که پس از صد سال مراسم بزرگداشتی برای علما و بزرگان برگزار می‌شود.
مکارم‌شیرازی با بیان اینکه احیای آثار بزرگان و علما یکی دیگر از فلسفه‌های برگزاری مراسم بزرگداشت محسوب می‌شود، گفت: احیای آثار علما فعالیت ارزشمندی است که اگر این فعالیت صورت نمی‌گرفت ممکن بود گوشه‌هایی از زندگی علمای بزرگوار برای همیشه فراموش شود و این جفایی بر آنها بود.
وی با اشاره مرحوم آخوند خراسانی گفت: برگزاری کنگره آخوند خراسانی تا اندازه‌ای از مظلومیت این عالم بزرگوار می‌کاهد.
استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: روش تدریس آخوند خراسانی یکی از روش‌های مطلوب بود و شاگردپروری می‌پرداخت و دسترسی به شاگردان یا شاگرد شاگردان و تبیین روش درسی وی و انعکاس آن یکی از مسائل مهم و کاربردی است.
وی با اشاره به روش مکتوب آخوند خراسانی گفت: اثر کفایه وی کتابی پیچیده است ولی از انسجام و قدرت منطق بهره‌مند و سالیان دراز متن درسی در حوزه‌ها بوده است و باید در این عرصه روش نویسندگی به دقت آخوند خراسانی تحلیل شود.
مکارم‌شیرازی خاطرنشان کرد: اگر هیچ اشاره‌ای به مسئله اختلاف بین مرحوم آخوند خراسانی و سیدرضی نشود چه بسا حمل بر ناقص بودن کار است و بهتر است اشاره‌ گذرایی بر این مسئله شود که اختلافات ناشی از اختلاف سلیقه بوده است.
وی تصریح کرد: این دو عالم می‌خواستند به اسلام خدمت کنند ولی سلیقه‌ها مختلف بود و مرحوم آخوند خراسانی بیشتر به مسائل روز ورود داشت و باید در این زمینه جمع‌بندی و خلاصه صورت گیرد تا نگویند که کتمان حقایق کردند.
این مرجع تقلید با بیان اینکه اهمیت این عالم به شاگردان خود در زندگی وی جلب توجه می‌کند، گفت: آخوند خراسانی شاگردپرور بود و عنایت ویژه‌ای به شاگردان و حوزه علمیه نجف داشت که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: آخوند خراسانی از افتخارات مهم شیعه در سده اخیر بود و هر اندازه خدمت در مسیر احیای آثار وی صورت گیرد به جاست و باید از مسائل شاعرانه و غیر جدی در این زمینه پرهیز کرد و واقعیات مطرح شود.
انتهای پیام/ج20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول