اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس جامعة المصطفی العالمیه در همایش اسلام و مسیحیت ـ1:

اشتراکات اسلام و مسیحیت شناسایی شود

خبرگزاری فارس: رئیس جامعة المصطفی العالمیه گفت: دانشمندان، متفکران و مراکز دینی باید به درستی اصول و مبانی مشترک دو دین اسلام و مسیحیت را شناسایی کرده و در تحکیم مبانی مشترک تلاش کنند.

اشتراکات اسلام و مسیحیت شناسایی شود
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت‌الاسلام علیرضا اعرافی پیش از ظهر امروز در همایش اسلام و مسیحیت ارتدوکس که در سالن همایش مدرسه عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری این نشست و گفت‌وگو در قم که پایگاه مهم معرفتی و یکی از مهم‌ترین مراکز فکری جهان اسلام و تشیع بوده را به فال نیک می‌گیریم.
وی خاطرنشان کرد: نیمی از عالم را پیروان دو دین اسلام و مسیحیت هستند و امیدواریم این گفت‌وگو آغازی برای تعامل بیشتر اسلام و مسیحیت و دیگر شاخه‌های آن به ویژه در حوزه ارتدوکس باشد.
رئیس جامعة المصطفی العالمیه با اشاره به اهمیت نگاه کلان به حوزه تبادل فکری و گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت گفت: لازم است متفکران اسلام و مسیحیت به کنکاش گسترده‌ای در زمینه محورهای کلان اسلام و مسیحیت بپردازند و مسیر را برای همگرایی بیشتر باز کنند.
وی خاطرنشان کرد: بدون تردید اسلام و مسیحیت نزدیک‌ترین ادیان الهی بوده و از مشترکات فراوانی برخوردار هستند.
اعرافی عنوان کرد: اگر بخواهیم گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت در یک مجرای منطقی و سالم و صحیح قرار گیرد باید قلمروهایی مانند مسائل اعتقادی و کلامی مورد مطالعه جدی‌تری قرار گیرد.
وی ادامه داد: اسلام و مسیحیت با وجود تفاوت‌های اساسی و جدی که در زمینه مسائل اعتقادی و کلامی برخوردار هستند، اشتراکات فکری و اعتقادی این دو دین در دنیای معاصر چیز کمی نیست.
رئیس جامعة المصطفی العالمیه با اشاره به شرایط دوران کنونی گفت: جبهه‌ای که اکنون کیان معرفت و تفکر معرفت الهی را تهدید می‌کند قوی بوده و تئوری‌ها و نظریه‌های فراوانی در حوزه‌های فلسفی و کلامی در برابر اندیشه الهی و اعتقاد به غیب ارائه می‌شود.
وی با اشاره به وظیفه دانشمندان، متفکران و مراکز دینی عنوان کرد: این افراد باید به درستی اصول و مبانی مشترک  دو دین اسلام و مسیحیت را شناسایی کرده و در تحکیم مبانی مشترک تلاش کنند.
اعرافی خاطرنشان کرد: بدون تردید تلاش مشترک جبهه الهیون اندیشه‌های اعتقادی را در عالم تقویت کرده و در این صورت بهتر می‌توان پیام‌های اساسی اندیشه الهی را به عالم منتقل کرد.
وی با ابراز خرسندی از برگزاری این همایش در پایگاه بزرگ فلسفه اسلامی و اندیشه‌های متعالی گفت: مکتب‌های مختلف فلسفی، کلامی و عرفانی در ایران و قم تولید شده و حکمت متعالی یکی از مهم‌ترین مکتب‌های فلسفی است.
رئیس جامعة المصطفی العالمیه بیان کرد: در آینه مکاتب فکری و فلسفی تولید شده در بستر اندیشه اسلامی و سرزمین ایران می‌توانیم به مبانی مهم فکری و معرفتی در حوزه‌های معرفت‌شناسی، خداشناسی، انسان‌شناسی، هستی‌شناسی پی ببریم تا حلقه‌های وصل همه الهیون در عالم باشد.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری همایش اسلام و مسیحیت گفت: این نشست می‌تواند ابواب جدیدی برای گفتمان‌های فلسفی و معرفت‌شناسی مشترک را پایه‌ریزی کند.
اعرافی اخلاق را محوری دیگر از محورهای قابل بررسی بین ادیان ذکر کرد و افزود: اخلاق محوری است که در همه ادیان مورد توجه است و بخش فراوانی از زندگی بشر را با اخلاق، محورها و شاخصه‌های اخلاقی می‌توان بررسی کرد.
وی خاطرنشان کرد: بدون تردید در حوزه اخلاق شاهد مشترکات فراوانی بین اسلام و مسیحیت هستیم چراکه اخلاق مسئله‌ای مشترک است.
رئیس جامعة المصطفی العالمیه ادامه داد: زمانی که نگاه الهی در قلمرو اخلاق سایه افکند اخلاق دگرگون شده و روح و معنای جدیدی پیدا می‌کند و در این حوزه بدون تردید اخلاقیات، شاخص‌ها و معیارهای بسیار مهمی داریم که قابل گفت‌وگو و مذاکره و دستیابی به منشورهای مشترکی است.
وی با بیان اینکه محور حقوقی فقهی از موضوعات مهم دیگر بوده که قابل بررسی و تبادل فکری است، بیان کرد: حوزه فقه و احکام در اسلام که دین شریعت‌مدار و بر شریعت تکیه فراوانی دارد حوزه وسیع و گسترده‌ای است.
اعرافی عنوان کرد: در حوزه نگاه فقهی و حقوقی می‌توان به فقه و نگاه مشترک بین ادیان دسترسی پیدا کرد و نقش علما و مراجع در این حوزه انکارناپذیر است.
انتهای پیام/ج20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول