اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در گفت‏وگو با فارس مطرح شد؛

کتابخانه دامغان چهارمین کتابخانه جامع کشور است

خبرگزاری فارس: کتابخانه بزرگ قمر بنی ‏هاشم (ع) دامغان بعد از کتابخانه‏های ملی، آستان قدس رضوی و آیت‏الله مرعشی‏نجفی قم به یکی از کتابخانه‏های جامع کشور تبدیل شده است.

کتابخانه دامغان چهارمین کتابخانه جامع کشور است
‌مدیر کتابخانه بزرگ قمر بنی‏‌هاشم (ع) دامغان امروز در گفت‏وگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در دامغان، اظهار داشت: این کتابخانه زیر نظر دفتر نشر فرهنگ اسلامی حسینیه ابوالفضل (ع) دامغان از سال 1358 فعالیت رسمی خود را آغاز کرده و تاکنون توانسته است منشا خدمات خوبی در حوزه فرهنگی باشد.
حسین معلم‏دامغانی افزود: کتابخانه بزرگ قمر بنی ‏هاشم (ع) دامغان یکی از سه کتابخانه بزرگ ایران به جهت جامع بودن است و بعد از کتابخانه‏های ملی، آستان قدس رضوی و آیت‏الله مرعشی‏نجفی قم چهارمین کتابخانه بزرگ جامع کشور محسوب می‏شود.
وی یادآور شد: این کتابخانه بزرگ، یک مرکز عمومی نبوده بلکه تخصصی و فوق‏تخصصی محسوب می‏شود و برای هر مقطعی پاسخگوی مراجعه‏کنندگان است.
مدیر کتابخانه بزرگ قمر بنی‏‌هاشم (ع) دامغان خاطرنشان کرد: این کتابخانه دارای 65 هزار جلد کتاب با 40 هزار عنوان و 250 جلد کتاب خطی است.
وی اضافه کرد: بخشی از کتاب‏های موجود خطی در این کتابخانه از بین خانه‏های مردم در طول سالیان سال پس از راه‏اندازی کتابخانه جمع‏آوری شده و امروز در آن نگهداری می‏شود و در اختیار علاقه‏مندان به کتاب‏های خطی قرار می‏گیرد.
مدیر کتابخانه بزرگ قمر بنی‏ هاشم (ع) دامغان تصریح کرد: این کتابخانه مجهز به آرشیو روزنامه‏های مختلف از سال 1358 و همچنین آرشیو اسناد بوده است.
معلم‏دامغانی اظهار داشت: دفتر نشر فرهنگ اسلامی یک مرکز بزرگ تحقیقاتی و پژوهشی بوده که در کنار این کتابخانه فعالیت دارد.
وی اضافه کرد: کتابخانه بزرگ قمر ‏بنی ‏هاشم (ع) دامغان با توجه به اینکه یکی از کتابخانه‏های جامع کشور بوده، تلاش می‏کند تا کمک فراوانی به محققان و مردم کند.
مدیر کتابخانه بزرگ قمر بنی‏ هاشم (ع) دامغان اضافه کرد: در کنار این کتابخانه همچنین واحد کودکان و نوجوانان، انتشارات، ورزشی، تحقیقات و آزمایشگاه و موزه سنگ نیز راه‏اندازی شده است.
وی یادآور شد: تدارک ایجاد موزه تاریخی نیز دیده شده است و اشیای فراهم شده از قبل در آن نگهداری می‏شود.
معلم‏دامغانی تصریح کرد: در گذشته، پخش فیلم و عکاسی در این کتابخانه بزرگ و جامع فعالیت می‏کرد ولی به علت نبودن امکانات و هزینه‏های بالا در حال حاضر این بخش‏ها فعالیت ندارند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه امروز نوار، فیلم و سی‏دی در جامعه به فراوانی یافت می‏شود و شاید علاقه‏مندان زیادی نیز داشته باشد، اما هیچ وقت جای کتاب را نخواهد گرفت و از سویی چون مطالب علمی سنگین است، طبعا باید مخاطبان به کتاب مراجعه کنند و این کتابخانه نیز مراجعه‏کنندگان به مطالب علمی فراوانی دارد و کمتر فردی پیدا خواهد شد که فقط به نوار، فیلم و سی‏دی برای دستیابی به مطالب خود اکتفا کند.
مدیر کتابخانه بزرگ قمر بنی‏ هاشم (ع) دامغان اضافه کرد: این کتابخانه دارای دو مخزن فارسی و غیرفارسی که شامل همه زبان‏های رایج دنیا بوده و یک سالن مطالعه دارد.
وی تصریح کرد: این کتابخانه در فصول سال مراجعه‏کننده فراوانی دارد و در ایام امتحانات، دانش‏آموزان و دانشجویان از این کتابخانه بیشتر از دیگر فصول سال استفاده می‏کنند.
مدیر کتابخانه بزرگ قمر بنی‏ هاشم (ع) دامغان گفت: تمام کتاب‏های موجود در این کتابخانه خریداری شده و فعالیت فرهنگی آن نیز بعد از انقلاب به وجود آمده و امروز این کتابخانه دارای مراجعه‏کنندگان فراوانی است.
کتابخانه بزرگ قمر ‏بنی‏هاشم (ع) دامغان در مرکز شهر دامغان و در کنار حسینیه حضرت ابوالفضل (ع) فعالیت می‏کند و دارای 10 کارمند اعم از کتابدار و ... است.
انتهای پیام/صا10
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول