اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان؛

والدین بستر یادگیری را برای فرزندان آماده کنند

خبرگزاری فارس: یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین وظایف والدین نسبت به فرزندان، فراهم کردن بستر یادگیری برای آنهاست.

والدین بستر یادگیری را برای فرزندان آماده کنند
دکتر محمدرضا صدرعاملی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در یزد اظهار داشت: بیشتر والدین بدون آزمایش و آمادگی وارد دنیای تربیت فرزند می‌شوند و مهارتهای فرزندپروری را با آزمون و خطا یاد می‌گیرند در صورتی که در دنیای امروز، زمان آزمایش و خطا وجود ندارد و تربیت فرزند وظیفه سنگینی است که نیاز به فراگیری دانش و مهارت، بردباری، تمرین و صرف وقت دارد.
وی افزود: برای تربیت فرزندان اصولی وجود دارد که توجه به این اصول سبب احساس رضایتمندی در والدین می‌شود و زندگی را برای پدر و مادر و فرزندان، لذت‌بخش‌تر می‌کند.
صدرعاملی با اشاره به اصول تربیت فرزندان بیان کرد: اصل اول، آماده کردن محیطی امن و ایجاد فضای مثبت و مورد علاقه کودک است زیرا فراهم کردن محیطی امن برای کودکان کم‌سن موجب آرامش بیشتر والدین در زمینه تربیت فرزندان، تقویت پرورش و حس کنجکاوی کودک و جلوگیری از حوادث ناگوار خانگی می‌شود.
این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان، ایجاد محیط سازنده برای یادگیری را دومین اصل در تربیت فرزندان عنوان کرد و افزود: در صورتی که حضور شما در کنار فرزندان مقدور نیست، به او یادآوری کنید که در نخستین فرصت برای او وقت خواهید گذاشت و به سراغش خواهید رفت به این دلیل که زمانی که کودک نزد شما می‌آید، یک نیاز یا خواسته ای دارد که می‌خواهد با شما در میان بگذارد و شما را قابل اعتمادترین فرد می‌داند.
وی با تاکید بر استفاده از انضباط قاطعانه تصریح کرد: بسیاری از والدین برای نشان دادن قاطعیت روش‌های نامناسبی مثل داد زدن، تهدید کردن، مقایسه کردن، تحقیر کردن یا وعده دادن استفاده می‌کنند در صورتی که انضباط قاطعانه به معنی این است که در رفتار با کودک از روش نسبتاً ثابتی استفاده کنند.
صدرعاملی عنوان کرد: وقتی در برابر یک رفتار نامطلوب کودک هر بار واکنش متفاوتی داشته باشند، (وقتی خسته و بی‌حوصله هستید رفتار را نادیده بگیرید و یا به شدت کودک را تنبیه کنید یا وقتی سرحال و شاد هستید با او رفتار دیگری داشته باشید)، کودک گیج و سردرگم می‌شود و نمی‌داند که آیا رفتارش درست است یا نادرست بنابراین رفتار مناسبی که از کودک خود انتظار دارید به او بدهید و با او تمرین کنید و از تشویق برای تقویت رفتار مطلوب استفاده کنید و در خانه و خارج از خانه برای کودک قوانینی داشته باشید تا کودک کنترل رفتارهای خود را به تدریج یاد بگیرد.
وی با تاکید براینکه والدین انتظارات واقع بینانه‌ای از کودکان و خودشان داشته باشند، افزود: همه اشتباه می‌کنند از جمله کودکان اما بیشتر اشتباهات عمدی نیستند و باید به کودک خود فرصت بدهید که از اشتباهاتش درس بگیرد و مسئولیت رفتارش را بپذیرد و متناسب با رشد و سن کودک از او توقع داشته باشید.
صدرعاملی خاطرنشان کرد: داشتن توقعات زیاد و یا زودهنگام یا انتظار کامل بودن از خود و کودکمان باعث احساس یأس و ناامیدی در ما شده و در نتیجه در رفتار کودک دچار مشکل می‌شویم.
این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با تاکید بر اینکه پدر و مادرها باید از خودشان مراقبت کنند، متذکرشد: گاهی پدر و مادرها به اشتباه در جریان مراقبت و تربیت کودکانشان نیازها و خواسته‌های اساسی خود را فراموش می‌کنند و در نتیجه احساس خستگی و سرخوردگی از والد بودن خود دارند اما وقتی که نیازهای آنها از نظر داشتن ارتباط با دوستان، خانواده، تفریح یا استراحت برآورده شود، پدر و مادر بودن آسان‌تر و لذت‌بخش‌تر خواهد بود.
انتهای پیام/غ10
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول