اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس اداره معادن سازمان صنایع و معادن قم عنوان کرد:

فرآوری سنگ‌های قیمتی گامی در تحقق اشتغال خانگی

خبرگزاری فارس: رئیس اداره معادن سازمان صنایع و معادن استان قم گفت: سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی موجود در استان می‌تواند زمینه‌ساز اشتغال باشد که این امر نیاز به تعامل و حمایت دستگاه‌های مختلف دارد.

فرآوری سنگ‌های قیمتی گامی در تحقق اشتغال خانگی
محمدنقی کاظم‌زاده امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم، با اشاره به تعداد معادن سنگ‌های قیمتی در استان قم اظهار کرد: در استان قم سه فقره پروانه بهره‌برداری سنگ‌های قیمتی (شامل عقیق، کالسدون، جاسپر، آگات و سایر سیلیس‌های زینتی) با ذخیره‌ای بالغ بر 6 هزار تن و استخراج اسمی سالیانه 500 تن صادر شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل ممانعت‌های نظامی در منطقه، تنها یک معدن با استخراج واقعی حدود 100 تن در سال فعال است.
کاظم‌زاده تصریح کرد: در بخش اکتشاف نیز دو فقره پروانه اکتشاف سنگ قیمتی (گارنت و اپیدوت) به منظور اکتشاف این مواد معدنی صادر شده است.
رئیس اداره معادن سازمان صنایع و معادن استان قم گفت: با توجه به اینکه امکان فرآوری این نوع مواد معدنی در استان فراهم نشده است، عمده مواد معدنی پس از استخراج به منظور برش و تراش از استان خارج شده و قسمتی از آن پس از فرآوری به استان برگشته و مابقی در سطح کشور توزیع می‌شود.
وی تصریح کرد: با توجه به فرآوری سنتی این مواد معدنی در کشور و بالا بودن قیمت تمام شده آن امکان رقابت با بازارهای جهانی از جمله چین ضعیف است، اما با توجه به زیبایی و جذابیت تراش‌های دستی و سنتی مشتریان خاص جهانی دارد.
کاظم‌زاده با اشاره به میزان مصرف سنگ‌های قیمتی در استان قم عنوان کرد: با توجه به جایگاه مذهبی استان و تاکید دین مبین اسلام بر خاصیت استفاده از سنگ‌های طبیعی و نیز تحقیقات علمی مبنی بر تاثیر روانی استفاده از این‌گونه سنگ‌ها و خاصیت شفابخشی آن، میزان مصرف آنها روز به روز در حال افزایش است.
رئیس اداره معادن سازمان صنایع و معادن استان قم گفت: این استان از سال 76، اکتشاف سنگ‌های نیمه قیمتی را در قالب طرح‌های عمرانی پیگیری کرده است.
وی با بیان اینکه یکی از راه‌های افزایش ارزش افزوده و اشتغال‌زایی در این بخش توسعه مشاغل خانگی است، خاطرنشان کرد: فراهم کردن یک مجموعه کامل تراش و صیقل سنگ‌های نیمه قیمتی با هزینه 150 میلیون ریال، با توجه به حجم کم و کوچک بودن دستگاه‌ها و قیمت پایین آن به عنوان مشاغل خانگی قابل اجرا است.
کاظم‌زاده عنوان کرد: اگر سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با همکاری سایر دستگاه‌ها از جمله استانداری و سازمان صنایع و معادن نسبت به تامین بخشی از این بودجه در قالب تسهیلات و نیز مواد معدنی خام از معادن اقدام شود و خرید فرآورده‌های سنگی افراد نیز از طرف معدنکاران یا دولت تامین شود برای بخش زیادی از افراد بیکار جامعه با سرمایه اندک می‌توان زمینه اشتغال را فراهم کرد.
انتهای پیام/ج20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول