اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فعال بین‌‌المللی سنگ‌های قیمتی:

200 نقطه در ایران دارای سنگ‌های قیمتی است

خبرگزاری فارس: فعال بین‌‌المللی سنگ‌های قیمتی گفت: 200 نقطه در ایران دارای استعداد سنگ‌های قیمتی است.

200 نقطه در ایران دارای سنگ‌های قیمتی است
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نور، شامگاه پنجشنبه با حضور امام جمعه، فرماندار، فرماندهان سپاه و انتظامی، مسئولان ادارات و نهادهای شهرستان نمایشگاه بزرگ سنگ‌های قیمتی در سالن نمایشگاهی اداره کتابخانه عمومی نور افتتاح و آغاز به کار کرد.
محمدرضا سماحت‌نیا مدیر اجرایی  و برگزارکننده این نمایشگاه در گزارشی اظهار داشت: در این نمایشگاه سنگ و گوهرهای طبیعی از مرحله اکتشاف تا مرحله تراش از امروز به مدت یک ماه در معرض دید عموم قرار دارد.
وی افزود: بیش از 70نوع از سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی به صورت خام و با ذکر مشخصات علمی و محل اکتشاف، از مجموعه‌های به نمایش درآمده در این نمایشگاه است.
سماحت‌نیا عنوان کرد: در این نمایشگاه سنگ‌های تراش خورده با ذکر خواص درمانی آنها، نمایش عکس و اسلاید و فیلم، بخش مطالعه و تحقیق، بخش گوهرشناسی و آشنایی با تجهیزات آن، بخش تراش زنده توسط هنرمندان این رشته و آموزش تراش انواع سنگ‌ها از جمله فیروزه به نمایش گذاشته شده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: سنگ‌های قیمتی یکی از منابع درآمدزا و اشتغالزا در دنیا به شمار می‌رود که استعداد هنگفت و پرسودی را در خود ذخیره کرده و امروزه استخراج، فناوری و صادرات سنگ‌های قیمتی بخش مهمی از اقتصاد کشورها را تشکیل می‌دهد و تصور حذف این صنعت برای تعدادی از این کشورها حکم حذف صنعت نفت در کشور ما را دارد.
سماحت‌نیا تصریح کرد: سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی از گردش مالی، اشتغالزایی و سودآوری بسیار بالاتری از صنعت خودرو برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه 200 نقطه در ایران دارای استعداد سنگ‌های قیمتی است، بیان داشت: بیش از 400 سنگ و کانی در طبیعت ارزش جواهری دارند و 200منطقه ایران دارای سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی بوده و ذخایر قابل توجهی در استان‌های قم، همدان، سمنان، کرمان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، خراسان رضوی، خراسان شمالی و جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کردستان و مازندران یافت می‌شود.
سماحت‌نیا با اشاره به اینکه تمرکز معادن سنگ قیمتی در استان‌های کرمان، خراسان و قم است، بیان داشت: در ایران انواع عقیق، انواع گارنت، جاسپر، آندروزیت، اپیدوت، آمیتیست ، فیروزه و... وجود دارد.
وی با بیان اینکه پروژه‌های اتمی، ساخت تجهیزات پزشکی و تلسکوپ‌های فضایی و گالری‌های جواهرات مصرف‌کنندگان سنگ‌های قیمتی هستند، تصریح کرد: تولید هر محصول نیازمند متقاضی و بازار خرید مناسب است و بر این اساس راز ماندگاری، بقا، استمرار و انگیزه تولید و ادامه کار در هر صنعتی بازار خرید و فروش است.     
سماحت‌نیا عنوان کرد: توجه به این صنعت یعنی ایجاد زمینه‌های اشتغال جدید، به‌کارگیری نیروهای جوان، به‌کار‌گیری و استفاده از دانش فنی تحصیل‌کرده‌های رشته‌های زمین شناسی، معدن و ترویج صادرات مواد غیرنفتی و در نتیجه رشد و شکوفایی اقتصاد است.
این مسئول تصریح کرد: بر اساس آمار غیررسمی بازار سالانه کانی‌ها و سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در دنیا حدود 600 میلیارد دلار برآورد شده که بعد از اسلحه و مواد مخدر سومین شغل درآمدزا در دنیا به حساب می‌آید.
وی اذعان داشت: سهم ایران در این بازار سهمی کمتر از دو دهم درصد است و به رغم اینکه ایران به عنوان بهترین دارنده منابع فیروزه دنیا است، ارزش تبادلات بین المللی فیروزه در سال 2007 بیش از 850 میلیون دلار بوده که سهم ایران در این میان بسیار ناچیز بوده است.
انتهای پیام/ن20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول