اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در دانشگاه‌های اردبیل؛

ظرفیت پذیرش با شرکت‌کنندگان کنکور همخوانی ندارد

خبرگزاری فارس: معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های استان اردبیل هیچ تناسب و هماهنگی با تعداد داوطلبان کنکور سراسری ندارد.

ظرفیت پذیرش با شرکت‌کنندگان کنکور همخوانی ندارد
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، طوس احمدی صبح امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان اردبیل اظهار داشت:  در 10 سال گذشته رتبه کنکور استان همیشه در بین استان‌های بیست و دوم تا بیست و چهارم در نوسان بوده به طوری که در این موضوع ما با چند مشکل و معضل اساسی مواجه هستیم.
وی یکی از این موضوعات را نحوه پذیرش دانشجو اعم‌ از استانی، ناحیه‌بندی و قطب‌بندی اعلام کرد و بیان داشت: در گزینش دانشجویان برای رشته‌های روزانه 30 درصد ظرفیت رشته‌های استان بومی است در حالی که 70 درصد سهم استان در این رشته‌ها ناحیه‌بندی و قطب‌بندی شده است که این امر سهم قبولی داوطلبان استان را در سهمیه مشخص شده به حداقل می‌رساند.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان اردبیل اظهار داشت: در شبانه 80 درصد پذیرش دانشجویان به صورت بومی در غیرانتفاعی 80 درصد پذیرش بومی و منطقه‌ای و در دانشگاه پیام نور نیز بیش از 90 درصد پذیرش‌ها بومی و حتی شهرستانی است که افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام‌نور می‌تواند در ارتقای رتبه ما تاثیر‌گذار باشد.
این مسئول ادامه داد: در رتبه‌بندی ناحیه‌ای اردبیل همراه با استان‌های آذربایجان شرقی و غربی در ناحیه  دو کشور است در حالی که کشور به 9 ناحیه در آزمون سراسری تقسیم می‌شود.
احمدی گفت: در قطب‌بندی نیز ما در قطب سوم با استان‌های آذربایجان شرقی، غربی، کردستان و کرمانشاه هم‌ قطب هستیم و این قطب‌بندی که امکان پذیرش دانشجویان ما را بالا می‌برد با بی‌رغبتی دانش‌آموزان برای تحصیل در قطب‌های یاد شده به ویژه کردستان و کرمانشاه مواجه کرده است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان اردبیل موضوع شانس قبولی در کنکور را نیز بسیار با اهمیت توصیف کرد و افزود: به عنوان نمونه در استان سمنان 10 هزار شرکت‌کننده در کنکور است در حالی که بیش از 12 هزار صندلی دانشگاهی برای حضور دانشجویان مهیا شده است در حالی که این ظرفیت در استان اردبیل با وجود 25 هزار داوطلب کمتر از 6 هزار کرسی دانشگاهی است.
وی بیان داشت: همین امر با ظرفیت اندک پذیرش دانشجو در رشته‌های روزانه و شبانه سبب شده تا شانس قبولی استان در کنکور در حد پایین بوده و ما همیشه در رتبه‌های 24 ام یا 25 ام قرار گیریم در حالی که شانس قبولی در برخی از استان‌ها با بومی‌گزینی علیرغم نمره خام پایین‌تر اول تا پنجم است.
انتهای پیام/م20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول