اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گلستان

قانون مشخصی برای رفع مشکلات زنبورداران در مجلس مصوب نشده است

کارشناس پرورش زنبور عسل جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه ۷۰ درصد غذای بشر به طور مستقیم و غیرمستقیم توسط زنبور عسل تولید می‌شود، گفت: متأسفانه قانون مشخصی برای حل مسائل و معضلات زنبورداران در مجلس مصوب نشده است.

قانون مشخصی برای رفع مشکلات زنبورداران در مجلس مصوب نشده است

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، اگر چه زنبورداری به عنوان یک صنعت درآمدزا در جهان محسوب می‎شود اما نگاه سنتی و از سویی نامناسب بودن تسهیلات و حمایت کافی از زنبورداران موجب شده تا این صنعت درآمد زا در کشور و البته استان ما از رشد مناسبی برخوردار نبوده و بیشتر تمرکز زنبورداران بر روی محصول عسل باشد در حالی که محصولات جانبی همچون زهر، موم و ژل رویال به مراتب درآمد و ارزش افزوده بیشتری ایجاد می‎کند.
شرایط و اقلیم مناسب در گلستان توسعه زنبورداری را در این استان شمالی فراهم کرده است و در سال‎های اخیر افراد بیشتری جذب این حرفه شده‎اند با این وجود مشکلاتی هم چون عدم تسهیلات بانکی کم بهره، آموزش کم، نگاه سنتی به پرورش زنبور عسل، وجود عسل‎های تقلبی در بازار، نبود مرجع مشخصی برای اعلام کیفیت عسل و ضعف سیستم نظارتی بر سر راه پرورش دهندگان رنبور عسل قرار دارد، در همین رابطه گفتگویی با شبیر بصیری کارشناس مسوول پرورش زنبور عسل جهاد کشاورزی گلستان انجام‌شده است که در زیر می خوانید.
*فعالیت ۴ هزار نفر زنبوردار در گلستان/تولید سالانه ۱۵۰۰ تن عسل طبیعی در استان
فارس: در حال حاضر چند نفر به حرفه زنبورداری در گلستان مشغول هستند و چه میزان عسل در استان تولید می‎شود؟
بصیری:
طبق آمار سال ۱۳۹۸ حدود ۴ هزار نفر در حرفه زنبورداری مشغول به کار هستند و بیش از ۲۰۰ هزار کلونی زنبور عسل در استان وجود دارد، به طور میانگین سالانه یک هزار و ۵۰۰ تن عسل طبیعی در استان تولید می‎شود البته تولیدات محصولات دیگر هم چون موم، زهر و ژل رویال نیز در دستور کار جهاد کشاورزی و امور دام استان نیز قرار دارد.
فارس: امکانات و تسهیلات یکی از دغدغه‎های افرادی است که در حرفه زنبورداری مشغول به کار هستند چه حمایت‎هایی در این رابطه انجام می‎شود؟
بصیری:
آخرین سالی که در استان توانستیم تسهیلات تبصره‎ای و اشتغالزایی به زنبورداران اختصاص دهیم سال ۱۳۹۷ بود، این‌تسهیلات برای خرید ادوات زنبورداری و سرمایه در گردش در نظر گرفته شد در همان سال چند طرح عمومأ طرح‎های افزایشی با محوریت تولید سایر محصولات جانبی زنبور عسل هم چون گرده، زهر و ژل رویال که ارزش افزوده بیشتری دارد در دستور کار قرار گرفت ادوات مخصوص زنبورداری را از طریق تشکل‎ها در اختیار زنبورداران قرار دادیم و زنبوردار طبق قوانین و ضوابط اقساط را پرداخت می‎کردند در واقع هدف از این کار آن بود تشکل‎ها در عرصه اجرا و عملیات بیشتر ورود پیدا کنند و مثل سنوات دورتر انحرافات تسهیلات به حداقل برسد، ادامه پرداخت تسهیلات منوط به آن است مقامات بالاتر استان و نمایندگان مجلس در این خصوص برنامه‎ریزی داشته باشند و در خصوص حمایت و  رفع مشکلات زنبورداران قانونی مصوب شود.
*به زنبور و فرآورده‎های آن به عنوان یک کالای استراتژیک نگاه نمی‎شود/تولید 70درصد غذای بشر توسط زنبور عسل
فارس: در حال حاضر چند تشکل فعال در حوزه زنبورداری در استان وجود دارد؟
بصیری:
تا دهه ۹۰ در سطح استان تشکل فعالی نداشتیم اما در حال حاضر۱۰ تعاونی و یک اتحادبه زنبورداری فعال در استان داریم که مشغول به خدمات رسانی به زنبورداران هستند.
فارس: اگر بخواهیم به مهمترین مشکل زنبورداران بپردازیم  شما کدام مورد را جزو مهمترین مشکل می‎دانید؟
بصیری:
یکی از مشکلات مهم بخش زنبورداری این است که به زنبور و فراورده‎های آن در سیاست‎های کلان ممللکت مانند مرغ، نان و یا گوشت به عنوان یک کالای استراتژیک نگاه نمی‎شود و این یک اجحاف در حق مردم و زنبوردار است وقتی شاهد نوسانات قیمت در مواد غذایی سبد خانوار هستیم متأسفانه عسل در انتهای سبد جای می‎گیرد در حالی‎که مسوولان باید بدانند ۷۰ درصد غذای بشر به طور مستقیم و غیر مستقیم توسط زنبور عسل تولید می‎شود و اگر این بخش را تقویت کنیم شاهد افزایش تولید کلزا، علوفه و محصولات باغی خواهیم بود در واقع اگر در این بخش سرمایه گذاری کنیم فقط به تولید عسل ختم نخواهد شد.
فارس: آیا در خصوص جلوگیری از عرضه و تولیدات عسل تقلبی برنامه‎ای در دست اجرا دارید؟ به طور کلی مصرف کننده می‎تواند عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص دهد؟
بصیری:
تشخیص عسل طبیعی نیاز به چندین آزمایش دارد و نمی‎توان از ظاهر آن تشخیص داد، با این وجود بیش از ۵۰ نوع عسل تک گل درجه یک را می‎توانیم در فروشگاهها عرضه کنیم عسل ایران در نمایشگاه بین المللی یک مدال برنز و نقره کیفیت دریافت کرد و این‌یعنی عسل ایران قابلیت مطرح شدن در سطح جهان را دارد منتها چند دستگاه متولی هم چون اداره استاندارد، دانشگاه علوم پزشکی معاونت غذا و دارو و اداره کل دامپزشکی باید پای کار باشند و در رابطه با کنترل کیفی عسل ورود پیدا کنند از سویی با تولید کنندگان عسل تقلبی برخورد شود تا شاهد کمتر شدن مشکلات در حوزه تولید عسل باشیم.
انتهای پیام/۸۳۰۱۷

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول