هواپیمای آمریکایی که «معین» در دشت مهیار زد

وقتی در دشت مهیار عملیات هلی برن آمریکا شکست خورد، کمتر کسی نام معین حیدری را می‌شناخت. افسر جوانی که سال‌ها قبل با وجود رتبه درخشان کنکور، زندگی نظامی را انتخاب کرده بود. اتفاقات آن شب اما نام او را با یکی از مهم‌ترین روایت‌های «طبس ۲» گره زد.
گروه فرهنگ_حماسه و مقاومت: نفر ۷۷ کنکور ریاضی شد و در دانشگاه افسری هم با رتبه خیلی خوب قبول شد. مادر گفت: با این رتبه می‌تونی بهترین دانشگاه درس بخونی ولی معین جوابش همان بود: من ارتش را دوست دارم. همین عشق به ارتش بود که باعث شد تا معین حیدری، سرهنگ ارتش با شجاعت و اقتدار فقط با موشک دوش‌پرتاب، هواپیمای آمریکا را هدف قرار دهد و باعث افتخار مردم ایران شود. معین حیدری ۳۸ سالش بود و پدر دو فرزند ۱۱ و ۵ساله؛ کیارش و کیاناز.
ساعت ۱۲ شب به معین زنگ زدند و گفتند: ظاهراً قرار است در دشت مهیار اتفاقی بیفتد، آماده باشید هروقت تماس گرفتیم بیایید. ماجرا ازاین‌قرار بود که ساعت ۱۲ نیمه‌شب، ۳ فروند هواپیمای C-130 در دشت مهیار فرود آمده بودند. در این منطقه از قبل یک باند خاکی به طول حدود ۲ کیلومتر و عرض حدود ۱۵۰ متر برای فرود هواپیماهای سم‌پاشی ایجاد شده بود که آن‌ها از همین باند استفاده کردند. موقع فرود یکی از هواپیماها کمی از باند منحرف شد.
۴ MB
بعد از داخل هواپیماها چند فروند بالگرد سبک و همچنین تعدادی موتورسیکلت چهارچرخ مخصوص عملیات در مناطق صحرایی تخلیه شده بود اما با رسیدن نیروهای ایرانی، درگیری از چند جهت آغاز شد. ساعت ۴ صبح بود که تلفن معین زنگ خورد. سردار زارع، فرمانده‌شان پشت خط بود. گفت: خودت را برسان باید برویم دشت مهیار.
وقتی به آنجا رسیدند، درگیری شدید شده بود. از راه که رسیدند، معین همراه با دوستش تجهیزات را از ماشین آورده و پشت خاک‌ریزی قرار دادند. در همان لحظه دوش‌پرتاب را برداشته و هواپیمای c۱۳۰ را هدف قرار داد. بال هواپیما آسیب دید و مجبور به فرود شد. در حال فرود به یک هواپیمای دیگر هم برخورد کرد. با خارج‌شدن دو هواپیما عملیات هلی‌برد آمریکا شکست خورد. نیروهای آمریکایی با پهپاد حمله می‌کنند. در شلیک دوم که می‌خواست هواپیمای شناسایی را بزند، پهپادی معین را نشانه‌گیری کرده و با برخورد پهپاد، پیکرش آتش‌گرفته و شهید می‌شود.
هم‌رزمانش که می‌رسند بدن معین در حال سوختن بود. نیروهای آمریکایی که عملیاتشان را شکست دیده می‌بینند در شعاع ۵ کیلومتر سراسر منطقه را بمباران می‌کند. سردار زارع، سردار سالاروند، سردار موسوی و معین حیدری بعد از شکست‌دادن عملیات آمریکایی‌ها در دشت مهیار به شهادت رسیده و جاودانه شدند.
صبح همان روز پدر معین که از خواب بیدار شد، آن‌قدر دل‌شوره داشت، انگار جانش را می‌گرفتند. حدود ساعت ۹ و نیم بود که تلفنش زنگ خورد. یکی از همکاران معین پشت خط بود. همین‌که خودش را معرفی کرد، دل پدر ریخت. هر چه تلاش می‌کرد دل پدر را آرام کند، نمی‌شد. گفت: خواستم به شما خبر بدهم که معین مجروح شده است. پدر باورش نمی‌شد و گفت: راستش را به من بگوئید. چنددقیقه‌ای از مکالمه‌شان نگذشته بود که متوجه شد پسرش شهید شده است. حالا مانده بود که این خبر را چطور به مادرش بدهد. همین‌که به مادر گفت: حاج‌خانم میگن معین زخمی شده. مادر بر سرش زد و دستگیرش شد که هیچ‌وقت دیگر پسرش را نمی‌بیند.
دشت مهیار تا قبل از آن روز، نقطه‌ای در دل کویر بود؛ اما بعد از رشادتی که نیروهای مسلح در این دشت از خود نشان دادند، نامش در حافظه تاریخ ماند و «طبس ۲» لقب گرفت. جایی که معین حیدری و هم‌رزمانش با گذشتن از جان خود، عملیاتی را که قرار بود باتکیه‌بر قدرت و تجهیزات پیشرفته به نتیجه برسد، ناکام گذاشتند.پایان پیام/#دشت_مهیار#هواپیمای_آمریکایی#ارتش#طبس_۲
09:56 - 19 خرداد 1405
فرهنگ
حماسه و مقاومت

8 بازنشر26 واکنش
74٫8k بازدید



21 پاسخ

@MaedeSadat6 روز پیش
در پاسخ به
مایه افتخار ایران

تصویر نمایه‌ی ‌تسنیم محمدی‌
@Tasnim6116 روز پیش
در پاسخ به
روحشان شاد ان شاء الله خونشان با نابودی اسراییل و امریکا ثمر بخشیده بشه تا دل خانواده هاشون آرامش پیدا کنه ما مدیون خون شهداییم شب اتش بس تمام خانواده های شهدا به شدت گریه کردن

تصویر نمایه‌ی ‌Mr Wolf ...‌
@darkwolf6 روز پیش
در پاسخ به
خدا رحمتش کنه

@user1754240198496 روز پیش
در پاسخ به
افتخار میکنم به ایران و چنین هم وطنایی که با خونشون تعهدشون رو به خاک وطن نشون دادن، خدا به خانوادش صبر بده،

@mt60036 روز پیش
در پاسخ به
شادی روح امام شهیدمون و شهدامون صلواتی بفرستید.

تصویر نمایه‌ی ‌احمد اسدی‌
@user1750235730516 روز پیش
در پاسخ به
همیشه تاریخ مدیون شهدایی هستیم که جان فشانی کردند تا کشورمون مورد تجاوز دشمن قرار نگیره..روح تمام شهدا شاد.به شخصه هر موقع موقعیت پیش بیاد دختر ۴سالمه مو میبرم گلزار شهدا تا یاد بگیره و بدونه تمام زندگی و آرامشمونو مدیون چه عزیزانی هستیم..

در پاسخ به
خدایا روح شهدا را در کنار روح امام شهیدمان قرار بدهد و انان را از ما راضی کند و مصالحه کنندگان برسرخون انها قرار ندهد

@user1775933703996 روز پیش
در پاسخ به
این عزیزان جانشون رو در راه خدا و مهین تقدیم کردندو کوچکترین کار ما در حق این عزیزان ، ادامه دادن راه و روش زندگی شهیدان هستمتاسفانه فرهنگ زندگی غربی جامعه ما رو هدف گرفته و داره بنیاد خانواده ها رو نابود میکنه

تصویر نمایه‌ی ‌مرتضی‌
@Mortoni6 روز پیش
در پاسخ به
خدایش بیامرزاد!

تصویر نمایه‌ی ‌محمد یزدی‌
@Mohammadyzr6 روز پیش
در پاسخ به
سلام خوش به سعادتشون مایه افتخار همه ما ایرانی ها هستن. ان شاءالله شفیعمون باشن.

تصویر نمایه‌ی ‌پیروز‌
@PiroozTheGreat6 روز پیش
در پاسخ به
کاش ابزار مناسب داشت

در پاسخ به
روح بلند وخون پاکش تقدیم شدبه سالارشهیدان ووطن عزیزوپاکمان انشاالله در آن دنیا دست گیرما باشند .چوایران نباشدتن من مباد

تصویر نمایه‌ی ‌پژمان کریمی پور‌
@pejmaaaan6 روز پیش
در پاسخ به
درود بر روان پاک دلیر مردان ایران که رو سفیدمون کردن .امیدوارم که داستان این شیران ایران زمین در کتب درسی بچه هامون نوشته بشه تا در حافظه جمعی باقی بمونه .❤️🇮🇷❤️

@Mirmohanna3136 روز پیش
در پاسخ به
چه رزم مانا و سلحشورانه ای بلند آوازه باد نامتان ای فدائیان میهن . درود و رحمت خدا بر مجاهدان راه حق

تصویر نمایه‌ی ‌فرزند جنوب‌
@user1777496390216 روز پیش
در پاسخ به
روحشان شاد رفتند تا ایران بماند .

@user1708241076306 روز پیش
در پاسخ به
سلام خدمت تصمیم سازان محترمراهکاری عملی جهت رفع محاصره دریایی :راهکار ساده است.به آمریکا اولتیماتوم دهید :تا ساعت فلان روز فلان رفع محاصره می کندنکرد کابل زیر آبی اینترنت را قطع می کنیم

@yek1dost6 روز پیش
در پاسخ به
روحش قرین رحمت الهی بخوانید الفاتحه مع الصلوات

@AzIran6 روز پیش
در پاسخ به
روح شهدا و کشته‌های جنگ رمضان و دوازده روزه قرین رحمت الهی باشد ان‌شاءالله

@user1781028467866 روز پیش
در پاسخ به
درود بر دلیر و شیر مردان ایران زمین که جانشان را فدای این سرزمین کردن و محکم و استوار پای کشور ایران وایستادن واقعا باعث افتخار ماهستند روحشان شاد و یادشان در قلب ها همیشه میماند