ارتقاء هشدار هواشناسی کشاورزی در آذربایجان غربی به سطح نارنجی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اعلام صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشاورزی در استان در پی هشدار زرد صادر شده، از ورود توده هوای سرد و افزایش احتمال سرمازدگی در باغات طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، هشدار زرد هواشناسی کشاورزی در آذربایجان غربی به سطح نارنجی ارتقا یافت، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اعلام صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشاورزی در استان، از ورود توده هوای سرد و افزایش احتمال سرمازدگی در باغات طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه (۲۴ و ۲۵ فروردین ۱۴۰۵) خبر داد.محمدرضا اصغری اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های هواشناسی، کاهش محسوس دما به‌ویژه در ساعات پایانی شب و بامداد، می‌تواند خسارات قابل‌توجهی به باغات استان وارد کند و لازم است باغداران با آمادگی کامل نسبت به اجرای اقدامات حفاظتی اقدام کنند.وی افزود: در اطلاعیه‌ای که به‌صورت رسمی منتشر شده، مجموعه‌ای از توصیه‌های فنی و عملیاتی برای کاهش خطر سرمازدگی ارائه شده که رعایت دقیق آن‌ها برای تمامی بهره‌برداران ضروری است.رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی مهم‌ترین توصیه‌های فنی اعلام‌شده را به‌کارگیری سامانه‌های ضد سرمای هوشمند و آماده‌سازی تجهیزات حرارتی در باغات دارای ادوات، استفاده از دوددهی اصولی در باغات فاقد سیستم گرمایشی به‌منظور کاهش شدت سرمای مؤثر، پرهیز از آتش‌زدن لاستیک به دلیل آلودگی شدید و ناکارآمدی آن در کنترل سرما دانست.وی همچنین افزود: آبیاری سبک پیش از وقوع سرمای شدید به‌عنوان یک روش مؤثر برای کاهش خطر سرمازدگی، ایجاد بادشکن حرارتی از ساعت ۳ بامداد تا طلوع آفتاب از طریق سوزاندن مواد آلی در نقاط هدف، عدم انجام هرگونه محلول‌پاشی یا برگ‌پاشی پیش از عبور موج سرما، حذف علف‌های هرز کف باغ برای کاهش تبادل هوای سرد، استفاده از پوشش‌های حفاظتی مانند پلاستیک یا سایبان کشاورزی برای نهال‌های جوان از دیگر اقدامات مؤثر در این راستا است.
اصغری با تأکید بر ضرورت هماهنگی و اقدام گروهی باغداران، گفت: برای کاهش خسارات احتمالی و عبور ایمن از موج سرما، لازم است همه بهره‌برداران بادقت کامل و بر اساس توصیه‌های منتشر شده عمل کنند.وی افزود: کارشناسان جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها نیز آماده ارائه مشاوره‌های حضوری و میدانی به باغداران هستند تا اقدامات حفاظتی بادقت بیشتری اجرا شود.#کشاورز #هواشناسی
20:06 - 23 فروردین 1405
محیط زیست
استان ها
آذربایجان غربی

1 بازنشر
15٫6k بازدید