پیشگیری فرهنگی راهبرد مقابله با اعتیاد در کردستان است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان گفت: پیشگیری فرهنگی راهبرد مقابله با اعتیاد در کردستان است.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، علی محمدپناه صبح امروز در شورای مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، ضمن تأکید بر عزم جدی نظام جمهوری اسلامی در مقابله با مواد مخدر، اظهار کرد: مجلس در حال تصویب لایحه‌های جدید در راستای تقویت برخوردهای قانونی و مقابله با مصرف‌کنندگان و فروشندگان مواد مخدر در کشور است.وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در طول سال‌ها بیش از ۴۰۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز در این راه تقدیم کرده است، که این امر گواهی بر عزم جدی کشور در مقابله با این بلای خانمان‌سوز است.وی همچنین به جایگاه برجسته ایران در سطح جهانی در مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و یادآور شد: کشور ما هر سال در اجلاس جهانی مبارزه با مواد مخدر در ژنو شرکت می‌کند و کشورهای مختلف از دستاوردهای ایران در این عرصه قدردانی می‌کنند.چالش‌های جهانی مواد مخدر محمدپناه با اشاره به تغییرات جهانی در عرصه مواد مخدر، از کشت خشخاش و تولید مواد مخدر صنعتی در افغانستان به عنوان تهدیدی جدی برای ایران یاد کرد. وی گفت: بعد از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، تولید مواد مخدر تغییراتی داشته و امروزه بسیاری از کشورها به سمت تولید مواد مخدر صنعتی و پیش‌سازها حرکت کرده‌اند که این تغییرات باعث افزایش مشکلات برای کشور ما شده است. وی به افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی در سطح جهانی اشاره کرد و افزود: امروز بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در دنیا مصرف‌کننده مواد مخدر هستند که هر کدام از این کشورها با توجه به شرایط اجتماعی و قوانین خود با این معضل مقابله می‌کنند.
مقابله با مواد مخدر صنعتی و مسائل قانونی در ایراندبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان در ادامه به چالش‌های قانونی در مقابله با مواد مخدر جدید پرداخت و افزود: امروزه ایران با ۱۸۰۰ نوع ماده مخدر صنعتی روبه‌رو است که بسیاری از آن‌ها هنوز در قانون جرم‌انگاری نشده‌اند.وی اظهار کرد: این مشکل سبب می‌شود که پلیس هنگام دستگیری افراد با مواد مخدر جدید، در دادگاه‌ها با خلا قانونی مواجه شود.محمدپناه همچنین از تلاش‌های مجلس برای اصلاح و تصویب لایحه‌ای جدید جهت برخورد جدی‌تر با این مواد و افزایش بازدارندگی آن‌ها خبر داد و گفت: این لایحه به‌زودی به مجلس تقدیم می‌شود تا برخوردها در این زمینه قوت بیشتری پیدا کند.اقدامات قضائی و برخوردهای جدی با فروشندگان مواد مخدرمحمدپناه به اقدامات قضائی و برخوردهای جدی با فروشندگان مواد مخدر در کردستان اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر، پلیس در راستای مقابله با فروشندگان مواد مخدر در سطح استان به‌طور مداوم دستگیری‌هایی انجام داده است.وی افزود: علی‌رغم سختگیری‌های قوه قضائیه و صدور احکام شدید، برخی از این افراد با وثیقه آزاد شده و یا تحت نظر قرار دارند، ولی همچنان بسیاری از فروشندگان مواد مخدر در زندان‌ها هستند.محمدپناه به اهمیت اقدامات پیشگیرانه فرهنگی اشاره کرد و گفت: در کنار برخوردهای قضائی، مسئله پیشگیری فرهنگی باید در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: کمیته فرهنگی پیشگیری استان با همکاری دستگاه‌های فرهنگی مختلف فعالیت‌هایی را جهت آگاه‌سازی جامعه در خصوص خطرات مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد انجام می‌دهد. وی همچنین به تغییرات در ساختار کمیته فرهنگی پیشگیری اشاره کرد و گفت: با توجه به نتایج مثبت و منفی اقدامات قبلی، مسئولیت کمیته فرهنگی پیشگیری از بهزیستی به معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری منتقل شده است.
08:24 - 14 مهر 1404
آسیب‌های اجتماعی
اعتیاد و درمان
کردستان