بحران موشکی آمریکا؛ چهار سال تا بازیابی ذخایر بعد از جنگ ایران

اندیشکده راهبردی «مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی» (CSIS) در گزارشی تکان‌دهنده هشدار داد که مصرف مهمات کلیدی آمریکا در جنگ ایران چنان شدید بوده که ذخایر کنونی برای یک درگیری احتمالی با چین «حادتر از همیشه» ناکافی است و بازسازی توان موشکی واشنگتن «چهار تا شش سال» زمان خواهد برد.
گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، مارک کانسیان، سرهنگ بازنشسته تفنگداران دریایی و از مشاوران ارشد CSIS به همراه کریس پارک، پژوهشگر این اندیشکده، در گزارشی مفصل با عنوان «آخرین گلوله‌ها؟ وضعیت مهمات کلیدی در زمان آتش‌بس جنگ ایران» ، موجودی هفت مهمات راهبردی آمریکا را پس از ۳۹ روز حمله هوایی و موشکی به ایران بررسی کرده‌اند.بنا به گزارش این اندیشکده آمریکایی، نیروهای آمریکایی در ۳۹ روز پیش از برقراری آتش‌بس، بیش از ۱۳ هزار هدف را در ایران هدف قرار دادند. نویسندگان گزارش تأکید می‌کنند که برای چهار نوع از هفت مهمات کلیدی بررسی‌شده، «ایالات متحده ممکن است بیش از نیمی از موجودی پیش از جنگ خود را مصرف کرده باشد.»بازسازی این هفت مهمات تا سطح ذخایر پیش از جنگ، با توجه به تحویل موشک‌های در دست تولید، بین یک تا چهار سال زمان خواهد برد. طبق تحلیل این اندیشکده، این موشک‌ها برای یک درگیری احتمالی در غرب اقیانوس آرام نیز حیاتی خواهند بود. حتی پیش از جنگ ایران نیز، ذخایر برای رویارویی با یک رقیب هم‌سطح ناکافی تلقی می‌شد. اکنون این کمبود حادتر شده و ساخت ذخایری در حد کافی برای یک جنگ با چین، به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت.کاهش موجودی‌ها همچنین بر عرضه سامانه‌های پاتریوت، تاد (THAAD) و موشک‌های ضربتی دقیق (PrSM) به اوکراین و سایر متحدان و شرکایی که از آن‌ها استفاده می‌کنند، تأثیر خواهد گذاشت. ایالات متحده با آن کشورها که خواستار بازسازی و گسترش موجودی خود نیز هستند، وارد رقابت خواهد شد.

پدافند هوایی و موشکی؛ زنگ خطر برای رویارویی با قدرت‌های بزرگ

اندیشکده آمریکایی مطالعات استراتژیک و راهبردی گزارش کرد که ایالات متحده در ۳۹ روز پیش از اجرایی شدن آتش‌بس، بیش از ۱۳,۰۰۰ هدف را مورد اصابت قرار داد. سهم مهمات تهاجمی پیشرفته در روزهای نخست جنگ بالا بود. ظاهراً ایالات متحده تا زمان آتش‌بس همچنان از برخی مهمات دوربرد برای اهدافی که خیلی دور بودند یا پدافند بسیار قوی داشتند، استفاده کرده است.این اندیشکده آمریکایی در بخش موشک‌های تهاجمی دوربرد، به آمارهای نگران‌کننده‌ای برای ارتش آمریکا اشاره می‌کند:تاماهاوک (TLAM): به گزارش وال‌استریت ژورنال، بیش از ۱۰۰۰ فروند از این موشک کروز دریایی شلیک شده که می‌تواند تقریباً کل موجودی در صحنه عملیات را شامل شود. در عین حال، ژاپن مطلع شده که تحویل ۴۰۰ فروند تاماهاوک به این کشور به دلیل جنگ ایران به تعویق خواهد افتاد.موشک هواپرتاب دوربرد مشترک (JASSM): به گزارش نیویورک تایمز، حدود ۱۱۰۰ فروند از این موشک هواپرتاب رادارگریز در جنگ علیه ایران مصرف شده است.طبق این گزارش، بمب‌افکن‌های بی-۵۲ از پایگاه‌های نیروی هوایی سلطنتی (انگلیس) به پروازهای تهاجمی با این موشک‌ها ادامه دادند و طبق گزارش نیویورک تایمز، اکنون حدود ۱,۱۰۰ فروند JASSM-ER مصرف شده است.از آنجایی که لهستان، استرالیا و فنلاند هم از JASSM استفاده می‌کنند اما اخیراً هیچ‌کدام آن را به کار نگرفته‌اند، رقابت برای تولید جدید آن‌ها به شدت سامانه‌هایی مانند پاتریوت یا تاد نخواهد بود.موشک ضربتی دقیق (PrSM): یک مقام ارتش آمریکا فاش کرده که «کل موجودی PrSM» در جنگ ایران خرج شده است، هرچند سایر مقامات می‌گویند هنوز مقادیری در انبارها باقی مانده است.
اندیشکده CSIS وضعیت سامانه‌های دفاعی را «بسیار بحرانی» توصیف کرده است. در این بخش از گزارش آمده است:پاتریوت (PAC-3 MSE): تقریباً نیمی از موجودی مصرف شده و تا ۴۰۰ فروند از مدل‌های قدیمی‌تر PAC-2 نیز در انبارها باقی مانده که کارایی محدودتری دارند.تاد (THAAD): بحرانی‌ترین وضعیت در میان هفت مهمات کلیدی به سامانه تاد اختصاص دارد. از آگوست ۲۰۲۳ هیچ رهگیر جدیدی تحویل نشده و قرار است تحویل‌های جدید تا آوریل ۲۰۲۷ از سر گرفته شود. تنها ۱۳ رادار هدایت‌گر AN/TPY-2 به آمریکا تحویل شده و از دست رفتن احتمالی چندین رادار دیگر در جنگ ایران «یک خلأ توانمندی» ایجاد کرده است.موشک استاندارد ۳ (SM-3): طولانی‌ترین زمان بازیابی با ۶۴ ماه (بیش از ۵ سال) برای این رهگیر بالستیک برآورد شده است.پاتریوت (Patriot): پاتریوت یک سامانه زمین‌پرتاب علیه هواگردها، موشک‌های بالستیک و موشک‌های کروز است. نسخه فعلی آن «ارتقاء قطعه موشک پاتریوت پیشرفته-۳ (PAC-3 MSE)» نام دارد که راکت‌ها و فناوری هدایت آن ارتقا یافته است.لاکهید مارتین در نظر دارد تولید سالانه PAC-3 MSE را از ۶۰۰ فروند کنونی تا سال ۲۰۳۰ به ۲,۰۰۰ فروند افزایش دهد. تا زمانی که این تولید افزایش‌یافته محقق شود، ایالات متحده برای تخصیص تولید به تقاضاهای مختلف با تصمیمات دشواری روبرو خواهد شد.

بازیابی توان؛ چهار تا شش سال انتظار

نویسندگان گزارش با اشاره به فرآیند طولانی تصویب بودجه در کنگره، زمان پیش‌نیاز تولید (۳۶ ماه یا بیشتر) و زمان تولید (۱۲ ماه) جمع‌بندی می‌کنند که مجموع این مراحل حدود ۵۲ ماه یعنی «بیش از ۴ سال» زمان می‌برد. بدترین وضعیت نیز برای موشک SM-3 با ۶۴ ماه (بیش از ۵ سال) تخمین زده شده است. برخی مقامات پنتاگون معتقدند تکمیل کامل این ذخایر ممکن است تا ۶ سال زمان ببرد.در این گزارش آمده است که برای تبدیل پیشنهادات بودجه سال مالی ۲۰۲۷ به موشک‌های عملیاتی در میدان و روی کشتی‌ها، مراحل زیادی در پیش است. نخست، کنگره باید تخصیص بودجه را تصویب کند - که در بهترین شرایط هم دشوار است و امسال با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از هزینه‌های خرید دفاعی در یک بودجه تکمیلی سال مالی ۲۰۲۶ و یک لایحه تطبیق بودجه سال ۲۰۲۷ است، به‌ویژه چالش‌برانگیز است.سپس، زمان پیش‌نیاز تولید برای اولین تحویل مطرح است. از گذشته، این زمان حدود ۲۴ ماه بوده، اما با پیشی گرفتن سفارش‌ها از ظرفیت تولید در سال‌های اخیر، این زمان به ۳۶ ماه یا بیشتر افزایش یافته است. زمان تولید برای کل محموله نیز ۱۲ ماه دیگر است. مجموعاً حدود ۵۲ ماه - بیش از چهار سال - می‌شود.بسیاری از این سامانه‌ها با محدودیت ظرفیت تولید مواجه هستند، بنابراین زمان پیش‌نیاز تولید حتی طولانی‌تر هم هست. نگرانی اصلی: روسیاهی برای پنتاگون در غرب اقیانوس آراممحور اصلی هشدار CSIS نه جنگ کنونی با ایران، بلکه تبعات آن برای آینده است. در این گزارش تصریح شده است: «حتی پیش از جنگ ایران نیز ذخایر برای رویارویی با یک رقیب هم‌سطح، ناکافی تلقی می‌شد. این کمبود اکنون 'حادتر' شده است.»

راه‌حل‌های کم‌هزینه؛ کپی‌برداری از پهپاد شاهد ایران

در بحبوحه این بحران موشکی، CSIS به راه‌حل‌های اضطراری پنتاگون نیز اشاره کرده است. جالب‌ترین بخش این گزارش، اذعان به کپی‌برداری آمریکا از پهپاد شاهد-۱۳۶ ایران است. بر اساس این گزارش، پهپاد LUCAS با قیمت ۳۵,۰۰۰ دلار و برد ۵۰۰ مایل، «روشی مقرون‌به‌صرفه برای انجام حملات دوربرد» فراهم کرده، اما آمریکا «به اندازه کافی» از آن برای مقابله با حجم آتش ایران در اختیار نداشته است.در این گزارش آمده است که، به جز موارد نادر، ایالات متحده از سامانه‌های بسیار گران (پاتریوت یا SM-6) علیه پهپادهای ارزان استفاده نکرده است. همچنین به اندازه کافی رهگیر ارزان نداشته است. در نتیجه، ایالات متحده و کشورهای عرب خلیج فارس از بالگردهای مسلح، هواپیماهای بال‌ثابت مسلح و موشک‌های هوا به هوا برای رهگیری استفاده کرده‌اند. هزینه برخی از این موشک‌های هوا به هوا (AIM-120) یک میلیون دلار برای هر فروند است.

خطر در جنگ بعدی است

این گزارش در پایان با لحنی هشداردهنده تأکید می‌کند که با این وضعیت بحران در زرادخانه‌های موشکی آمریکا و با کاهش ذخایر نظامی، هرگونه درگیری جدید با یک قدرت بزرگ همچون چین، ارتش آمریکا را با چالشی بی‌سابقه روبرو خواهد کرد.#آمریکا #چین#ایران#جنگ #اندیشکده_مطالعات_استراتژیک_و_راهبردی#زرادخانه#موشک
14:30 - 10 اردیبهشت 1405
سیاست خارجی
بین‌الملل
آمریکا و اروپا




13 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه صحرائی‌
@Doustdar_Velayat10 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
باوجود تحمیل ضربات بزرگ و شکست دشمن آمریکایی-صهیونی در عرصه نظامی، بسیاری از بخش‌های اقتصادی کشور درجریان #جنگ رمضان دچار آسیب و‌خسارت شده‌اند و‌نیازمند بازسازی جدی و فوری هستند.در این شرایط، اتلاف و‌حیف‌ومیل منابع مالی کشور در باشگاه‌های فوتبال عملا باعث آسیب بیشتر به #اقتصاد کشور و ایجاد خطر برای…نمایش بیشتر
تصویر نمایه‌ی ‌فاطمه صحرائی‌
فاطمه صحرائی

@Doustdar_Velayat  •  27 فروردین 1405

مطالبه

ممنوعیت تزریق منابع بانک شهر به باشگاه پرسپولیس

فوتبال در کشور نام حرفه‌ای را یدک‌می‌کشد اما درواقع ملغمه‌ای آماتور است که تنها باعث‌بلعیده‌شدن منابع هنگفت مالی می‌شود. نیاز جامعه به ‫ورزش‬ حتما موضوعی مهمست اما فوتبال باشگاهی طی بیش‌از ۲۰سال گذشته هیچ و‌دقیقا هیچ افتخار و آورده‌ای برای ورزش قهرمانی کشور نداشته‌است و آخرین گام آن، حذف تیم تراکتورسازی از لیگ قهرمانان آسیا بود. برخلاف بسیاری کشورهای جهان، باشگاه‌های فولاد در ایران از تراکتورسازی تبریز گرفته تا ملوان بندر انزلی ازنظر اقتصادی خودکفا نیستند و تنها محل هزینه‌کرد‌منابعی هستند که عمدتا توسط مجموعه‌های دولتی و‌نیمه‌دولتی (خصولتی) تامین می‌شود. مبالغ نجومی قراردادهای فوتبالیست‌ها آنقدر عجیب و‌ حیرت‌انگیزست که بسیاری از مردم دیگر قادر به درک دلیل پرداخت این پول‌ها نیستند. آنهم در شرایطی که اوضاع اسفناک اقتصادی عمده مردم ایران درحد مشکلات عدیده برای فراهم‌نمودن ابتدائیات معیشت هروز بیش‌ازپیش خودنمایی می‌کند امروز و باتوجه به آسیب‌دیدگی جدی اقتصاد کشور و کمبود شدید منابع بانکی که خطر فروپاشی اقتصاد کشور را درپی دارد، زنگ خطر بزرگیست برای مجموعه بانک شهر بعنوان مالک باشگاه فوتبال پرسپولیس که دیگر نباید چند ده هزار میلیارد ریال منابع مالی صرف پرداخت هزینه‌های فوتبالی بی‌ثمر شود امروز دیگر جایی برای ولنگاری مالی و حیف‌ومیل منابع مالی کشور وجودندارد. ترمیم آسیب‌دیدگی‌ها و بازسازی صنایع کشور و جبران زیانهای شدید وارده به اقتصاد منابع مالی هنگفتی نیازدارد و یقینا در این شرایط تزریق بی‌حساب‌وکتاب منابع مالی بانک شهر به باشگاه پرسپولیس نه‌تنها غیرمنطقی، که عملا خیانتی بزرگ به عموم مردم ایران بعنوان صاحبان اصلی کشور است. دیگر نه زمان، نه منابع، نه پول و نه وقتی برای تلف‌شدن در فوتبال فشل باشگاهی ایران وجود ندارد.

مدیرعامل بانک شهر، فدراسیون فوتبال، وزیر اقتصاد و دارایی، باشگاه پرسپولیس، سازمان بازرسی کل کشور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دکتر پزشکیان؛ ریاست محترم جمهور، وزارت ورزش و جوانان کشور

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

@user17774149849910 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
کتاب هنر جنگ اثر سان تزو رو بخونید 😉

@Yserr12345688999999999910 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
نویسنده : حسین کاظمی

تصویر نمایه‌ی ‌شیعه ایرانی‌
@bibakeirani10 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
طبیعی هستش موشک‌هایی که سوختشون نیترات پتاسیم و پودر آلومینیوم نباشه و فقط نرم‌افزار شون میلیون دلاری باشه طول میکشه تا جایگزین بشه !

تصویر نمایه‌ی ‌سعید ..‌
@Saeed310 اردیبهشت 1405
آمریکایی ها مثل ما نیستند که با عشق به دفاع از سرزمین کار کنند و هفته ای۱۰۰تا خیبر شکن و ۵۰ تا فتاح و ۲۰۰۰ تا شاهدو.... تولید کنند آنها به دلیل انزوای سرزمینی ، فکر می کنند که خطری از مرزها وجود ندارد ، چندسال عین درخت گردو تخم موشک را می کارند و آبش می دهند تا به ثمر بشیند و بار دهد !البته ای…نمایش بیشتر

تصویر نمایه‌ی ‌برادران لیلا ؛‌
@user17773981895910 اردیبهشت 1405
در پاسخ به و
مطالبه

لزوم ایجاد دادگاه‌های تخصصی ساخت‌وساز مسکن

بزرگترین بخش اشتغال در کشور ؛ ساخت و ساز است . برای تولید مسکن سرمایه گذاری زیادی لازم است ولی به دلیل بزرگ بودن حجم سرمایه گذاری گاهی افراد مجبور به مشارکت در ساخت میشوند. اما اگر بین سازنده و مالک زمین در مشارکت در ساخت مشکل بوجود بیاید یک دادگاه برای رسیدگی ورای نهایی چندین سال و گاهی ده ها سال طول میکشد . عملاً همین ترس باعث شده رغبت در مشارکت پایین باشد . چه میزان زمین و مسکن کلنگی هست که افراد مایل به مشارکت هستند ولی کسی به دلیل دادگاه های طولانی جرات مشارکت کردن ندارند قوه قضاییه باید دادگاه های تخصصی ایجاد کند . مثلاً دادگاه ویژه ساخت و ساز و اینگونه پرونده ها ؛ خارج از نوبت و بفوریت رسیدگی شود . یک پروژه ساختمانی شش واحدی برای پنجاه نفر مستقیم ایجاد اشتغال میکند یعنی همین باعث میشود حجم عظیمی از سرمایه بالقوه که زمین ها و خانه های کلنگی هستند به سرمایه مولد تولید تبدیل شود

قوه قضائیه، وزارت کشور شهرداری ها

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

تصویر نمایه‌ی ‌HamidReza Fatemi‌
@IRANIN10 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
اگه آمریکا با جنگ ۴۰ روزه مهماتش نصف شده ،چطور ۸۰ سال پیش چهار سال در جنگ دوم جهانی جنگید؟!گول این حرفارو نخوریداگه اینطور بود چین و روسیه کار آمریکا رو تموم میکردند!

تصویر نمایه‌ی ‌ابراهیم بیان‌
@user17683410444210 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
عمیقا حس میکنم انتشار این دست گزارش ها دروغ و دادن اطلاعات گمراه کننده است تا دشمنان آمریکا به خواب خرگوشی فرو روند و به خیال اینکه آمریکا مشکل در زرادخانه اش دارد فکر کنند اسیر شبیخون آمریکا نمیشوند

@HASSAN_B10 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
درسته که آمریکا نیاز به چند سال زمان برای جایگزینی تسلیحات استفاده شده در جنگ اخیر داره اما قطعا ذخایر کافی برای شروع یه جنگ دیگه رو هم داره وگرنه همین حرفا رو هپ دقیقا در جنگ قبلی میزدن الخصوص در مورد سامانه های پدافندی اسرائیل که عمدتا آمریکایی هستن.

@user17753204747810 اردیبهشت 1405
ساده لوح ها ۶۵۰۰ تن محموله به اسرائیل فرستاده . خوش خیال‌ها با این محاسبات غلط کشور را به فنا خواهید داد

تصویر نمایه‌ی ‌فرزند ایران‌
@Aramesh0510 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
این چیزی که شما واسش ذوق میکنید برای ما مردم عادی درد و غم است! تو ۴۰ روز اندازه ۴ سال سر ما بمب ریختن، شما از تخلیه ذخایر موشکی آمریکا خوشحالید!؟ ما و شما کجای ماجرا ایستاده‌ایم!؟